מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ייצוג עובדת בברור על הטרדה מינית במקום העבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אולם, הנתבע מעלה נסיבות לקולא שמצדיקות לטענתו הפחתת הפצוי, לרבות שמדובר במקרה בודד אחד (תקרית השירותים); התובעת הייתה שותפה מלאה להיתנהגות הנתבע; הדברים נעשו בהסכמתה המלאה; הנתבע לא נגע בתובעת ולא כפה את גופו עליה; הנתבע נענש בחומרה יתירה על ידי פיטוריו ללא פיצויים; לנוכח הזמן הרב בין ההטרדה המינית לבין הגשת התלונה; המניע להגשת התלונה של התובעת עקב דחיית בקשתה על ידי הנתבעת; אין מדובר במקרה הטרדה מינית בין מעסיק לעובדת במקום העבודה; אין מדובר בנתבע סדרתי.
היה לי ברור שכל ההבטחות שהבטיח לי זה לצורך הריגוש שלו, השיחות האינטימיות בינינו זה מה שריגש אותו ומהסיבה הזו הוא הבטיח לי דברים.
בנסיבות העניין, בשים לב לכך שהתובעת מיוצגת על ידי הסיוע המשפטי, אינני מחייב את התובעת בהוצאות לטובת המדינה.
...
סוף דבר התביעה נגד הנתבע 1 מתקבלת.
אני מחייב את הנתבע 1 לשלם לתובעת פיצוי בסך 30,000 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בסך 3,000 ₪.
התביעה נגד נתבעת 2 נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הנתבע נהג כלפיה בכוחניות, שתלטנות, נהג להשפילה, ואף הואשם בהטרדה מינית במקום עבודתו ובשל כך פוטר.
אציין שבמסגרת הודעה על החלפת ייצוג (מיום 5.8.19) טען הנתבע שאחותו ביצעה היתחשבנות בכספי הירושה, וקיים אישור בדבר העברת סך של 314,111 ₪ מחשבון האב המנוח, לחשבונו, בקירוב למועדים הרלוואנטיים.
בעיניינו, הנתבע אינו חולק על תוכנו של המירשם, עם זאת, מעלה טענות עמומות ולא ברורות לפיהן הזכויות נרשמו גם על שם התובעת "ללא מחשבה" "מתום לב" וכדי "לרצות אותה" וכמו "שכל אדם סביר היה נוהג" תוך שכל אלה נעשו מאחר "היינו נשואים ונתתי לה כבוד. לא חשבתי שיגמרו ככה החיים" (עמ' 40 לפרו' שו' 16).
...
אני קובעת כי רכב "הטויוטה" בבעלות הנתבע, ואין לאזן את שוויו.
התביעה בתיק תלה"מ 37530-01-19 מתקבלת בחלקה, והנני מורה כדלקמן: א.1.
הנתבע ישלם לתובעת דמי שימוש ראויים החל מיום 15.1.19 ועד ליום הפינוי בפועל, ובהתאם למועדים שנקבעו לעיל למכירתו, וזאת בשיעור מחצית מדמי השימוש הראויים שיקבעו ע"י השמאי בחוות דעתו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ארגון עובדים מוחזק, בהתאם לפסיקה עליה חזר בית הדין הארצי גם בעיניין כנעני, כמי שמייצג את האינטרסים של כלל העובדים במקום העבודה באופן עינייני ובתום לב, הן בשלב המשא ומתן הקבוצי והן במימוש הזכויות לפי ההסכם הקבוצי.
מכאן, החריגים לכלל הם כאשר האירגון או נציג האירגון פעל מתוך שיקולים זרים ( ר' ע"ע (ארצי) 1411-02 אברהם אלון - הסתדרות העובדים הכללית החדשה (מיום 02.05.2005) או כאשר קיימים ביסוד התביעה נושאים שיש לציבור עניין מיוחד בהם כגון חשיפת שחיתויות והגנה על עובדת או עובד מפני הטרדה מינית, שאז רצוי להעמיד את המחלוקת לבחינתו המדוקדקת של בית הדין (ע"ע (ארצי) 1504-04 ד"ר ללה אבין - מכבי שירותי בריאות (מיום 08.03.2005).
הבחנה זו הובאה על ידי הנתבעת בבקשתה ונכון כי היה על התובע לבסס את העובדות המגבשות את עילת התביעה זו נגד הנתבעת באופן ברור בכתב התביעה ולא כמשתמע מחובת הפיקוח.
...
בתגובתו של התובע לבקשה לסילוק על הסף, טען התובע כי כ – 70% מעילות התביעה נובעות מהתקופה שלאחר תום יחסי עבודתו עם הנתבע, מה שמחזק את המסקנה כי מדובר במסכת עובדתית שונה בהקשר לנתבעת.
מכאן, מקובלת עלינו טענת הנתבעת כי בכל הנוגע לתובע, היא והנתבע אינם צדדים להסכם קיבוצי וכך סמכותה בנוגע לפיקוח מסתכמת בפיקוח מקצועי בלבד על כשירות ואיכות ההכשרה של המתמחה.
לאור המקובץ מצאנו כי התובע לא ביסס עילת תביעה בתביעתו כלפי הנתבעת, בנוסף, לא ניתן לקשור את עילת הייצוג ההולם לתביעתו הכספית כלפי המעסיק.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 31.10.17 היתקיימה שיחה נוספת עם התובע שהועלתה על הכתב: "סיכום תקופת ניסיון למרכז צוות גבעון מר תמיר יאסו.... במהלך חודשי הניסיון הנוספים בהם עבדת כמרכז צוות הפגנת יכולת מקצועית סבירה, התבקשת לשפר בדחיפות את תפקודך בתחום הניהולי בדגש על עבודת צוות עם המרכזים האחרים. הקפדה על מילוי הוראות והנחיות הממונים עליך.. אני מצר על כך שעד היום לא שיפרת את תפקודך הניהולי .... היתייחסות המרכז: לדעתי הדברים ולטענות הנאמרים אין בסיס, אחרת איך אתה מסביר ביצוע כלל המשימות, כולל משימות אקסטרה. סיכום הח"מ : עמידה במשימה ללא היתייחסות לכלל המשימות האחרות המוטלות על המתקן אינה מעידה על ביצוע מושלם. מעבר לעבודתך השוטפת בצוות יש נושאים נוספים רבים בתחום אחריותך מתוקף היותך מרכז צוות המתקן אשר אינך מודע אליהם, ואשר עליהם החתום מטה צריך לתת את הדעת. לאחרונה נראה שאתה לא חלק אינטגראלי ממתקן גבעון. לדוגמא, לבקשתי שתתייעץ עם המרכזים. אתה מעדיף להודיע להם ולא להיות חלק מהחלטתם. אתה שולח הוראות ומחליט החלטות ללא שתוף פעולה, מה שגורם לחוסר אחידות ופגיעה בניהול השוטף. מספר פעמים נתבקשת לבצע הוראות אבל בפועל הן לא בוצעו על ידך בסופו של דבר נאלצתי לטפל בדברים במקומך. עליך להפנים שיש מסביבך מרכזים שאיתם עליך להתייעץ ולהיות חלק מההחלטות המשותפות. אתה כמו שאר המרכזים האחרים, חלק מהיחידה שלמה שעליה מוטלות משימות רבות ועליכם לתת פיתרונות בכל תחומי העבודה... בענין ביצוע הנחיית הממונה אין עוררין שלא ביצעת את דרישתו לעבור מקום ישיבה למשרד ביחד עם הצוות שלך... עליך להקפיד ולשפר את הנקודות המובאות. זכור שאתה משמש דוגמא לעובדים תחתיך ואמור לייצג את עמדת המשרד בצורה מכובדת.. לאור תפקודך במהלך תקופת הניסיון הנוספת שניתנה לך, המלצתי למנהל זרוע ההרחקה להעריך (צ"ל להאריך א.ר.ב) את תקופת הניסיון שלך בעוד שלושה חודשים, שבסופן נקיים פגישה נוספת. אציין כי זו תקופת הערכה (צ"ל הארכה) אחרונה שבסופה נחליט על המשך דרכך ועליך לשקול בכובד ראש את הנאמר ולשנות את גישתך... היתייחסות המרכז: אין לי מה להתייחס, מבחינתי זו המצאה. ברצוני לדבר עם ראש המנהל מר יוסי אדלשטיין." (ר' נספח ו' לכתב ההגנה).
הנתבעת פעלה מתוך שיקולים זרים ושאינם עניינים תוך פגיעה בו על לא עוול בכפו תוך אפליה ברורה על רקע מוצאו.
סעיף 2(א) לחוק שויון הזדמנויות קובע: "2(א) לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טפולי פוריות, טפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
אמת המידה העליונה לקביעת פיצוי בגין נזק לא ממוני, של עוגמת נפש, צריכה להיות לדידנו אותה אמת מידה שנקבעה על ידי המחוקק במקרה של הטרדה מינית בנגוד לחוק הטרדה מינית, וחוק שויון ההזדמנויות בעבודה .
יתרה מכך עיון בסעיף 7 למכתב זה מעלה כי צוין בו: " מבירור שערכה עו"ד לירון אקם גונן למול מר עידן כהו ועו"ד לירון גבאי, שמות העובדים אותם אתה מסרת עולה כי האחרונים לא רלוואנטים לתקופת עבודתך כראש צוות, שכן שניהם השיבו כי בשנים האחרונות לא היה להם כל קשר מקצועי למולך". זה המקום לציין כי עיון בשימוע מעלה כי הטענה כלפי התובע היתה בנוגע לעבודה עם גורמי חוץ, ביניהם עם לירון גבאי כטענה שהועלתה כנגד התובע, ומשכך נוכח תשובתם לא ברור מדוע נושא זה בכלל עלה על ידי הנתבעת במהלך השימוע שעה שנראה לפי המפורט לעיל כי לא היתה לו כל טענה כנגד התובע.
...
ביום 6.6.19 קיבל התובע מכתב סיום העסקה מפרופ' שלמה מור יוסף, בו נכתב כמצוטט: "... 1. ביום 3.6.2009 התחלת את עבודתך במינהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה... בתפקיד מפקח הגירה 2. ביום 7.2.17 זכית במכרז לתפקיד מרכז צוות (משמורת) במתקן גבעון. 3. בעקבות אי שביעת רצון הממונים עליך מתפקודך כמרכז צוות במהלך תקופת הניסיון, הוחלט להחזירך לתפקידך הקודם כפקח אכיפה החל מיום 27.5.18 וזאת בכפוף לשימוע וכינוס ועדת התאמה כפי שמחויב בהנחיית נציב 1.10 מיום 26.2.17... 4. בהמשך לאמור לעיל ובעקבות חוות דעת הממונים עלייך. הנהלת הרשות התבקשה לסיים העסקתך ברשות האוכלוסין וההגירה. להלן הטעמים לבקשה. 4.1. תפקוד מקצועי לקוי א. נטען כי הנך פועל באופן עצמאי ונמצא בנתק עם הממונה או עם שאר מרכזי הצוות במתקן ובכך פוגע באופן ישיר בעבודה השוטפת המושתת על שיתוף פעולה מלא ועל עבודת צוות. ב. ריבוי העדרויות ללא הודעה מראש לממונים עלייך... 4.2. אי קבלת מרות- מר איציק עמרני , מנהל זרוע ההרחקה, קרא לך מספר פעמים לשיחת בירור וסירבת להגיע. כמו כן, לא הגעת לשיחה שנקבעה במשרדו של מר עמרני ביום 21.1.19. ב. יציאה מהמתקן ללא אישור הממונים עליך, למשל ביום 5.11.18 יצאת מהמתקן משעה ..... וזאת למרות שמר אייל הראל, ממונה מתקני משמורת, לא אישר לך לצאת. מצ"ב דוא"ל בנושא... בנוסף ביום 20.3.19 יצאת מהמתקן בשעה 10.30 עד לשעה 12.06 ללא קבלת אישור הממונה לכך. ג. אינך נשמע להוראות הממונים עליך ומסרב לקבל את מרותם...6. בהתאם למתואר לעיל, ביום 15.5.19 שלחת את התייחסותך לטענות שהועלו כנגדך בשימוע. להלן עיקרי הדברים: א. טענת כי מיום זכייתך במכרז בדרגת מרכז, מר איציק עמרני ואייל הראל החלו להתנכל לך. ב. באשר לטענה כי הנך מתנהל באופן עצמאי ומסרב לשתף פעולה עם הממונים עליך... טענת כי הממונה הוא זה שיצר את הנתק בכך ששלח לך הנחיות באמצעות עובדים אחרים. בנוסף ציינת כי הנך מתנהל מול הגורמים הנ"ל במישור המקצועי בלבד וזאת לאור העובדה כי לא אישרו לך מתן דרגת מרכז. ג. טענת שמעולם לא נעדרת ממקום עבודתך ללא הודעה מראש על כך. ד. באשר לטענה אודות אי התייצבותך לפגישות עם מר עמרני, טענת כי בניגוד לנאמר ע"י מר עמרני, התייצבת לאחת הפגישות שנקבעו לטענתך פגישות אלא נקבעות כדי להשפיל אותך ולאיים עליך.... 7. עיקרי הטענות שהעלית בהתייחסותך לשימוע נגעו בטענה להתנכלות ולא במענה לגופן של הטענות. חשוב לציין כי ביום 20.4.18 שלחה לך רו"ח נירית גור- אלקלעי, מנהלת אגף בכירה ביקורת פנים ותלונות ציבור את ממצאי בדיקתה בדבר טענתך להתנכלות מצד הממונים עליך ולא מצאה שיש ממש בטענתך זו וקבעה כי לא נפל פגם בהחלטתם להחזירך לתפקיד הקודם... 8. לאחר בחינה מעמיקה של טענותיך, תוך שקילת כלל השיקולים בכובד ראש, בלב פתוח ובנפש חפצה. הנהלת הרשות סבורה כי לא הצגת הסברים מניחים את הדעת אודות הטענות שהועלו בפניך במכתב השימוע לכן החלטתי היא לסיים את העסקתך ברשות, כך שזו תבוא לסיומה ביום 6.7.19.... ". (ר' נספח ד' לכתב התביעה).
בע"ע (ארצי) 627/06 אורלי מורי – מ.ד. פילו בע"מ (16.3.08) קבעה כב' השופטת (כתוארה אז) וירט ליבנה: "מנוסח הסעיף עולה כי נקודת המוצא היא שנטל ההוכחה מוטל על המעביד, אולם, בכל הקשור בפיטורים מעבודה, על העובד להוכיח בשלב הראשון כי לא היתה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לפיטוריו. המחוקק נתן דעתו לקושי בהוכחת טענת ההפליה, ולכן אין הוא מטיל על העובד להוכיח פוזיטיבית את טענת ההפליה, אלא נקבע כי על העובד להוכיח כי לא היתה קיימת עילה ברורה לפיטוריו על פי התנהגותו או מעשיו, ולאחר מכן עובר הנטל על כתפי המעביד. בשלב הראשוני, על העובד להביא ראשית ראיה בלבד (ראו פסק דין פלוטקין, בעמ' 495). רק לאחר שעמד העובד בנטל זה והציג ראשית ראיה לקיומה של עילה לכאורה לפיטורים מחמת הפליה אסורה, עובר הנטל על כתפי המעביד לסתור את טענות העובד ולהוכיח כי לא פעל מתוך הפליה אסורה על פי עילות ההפליה המנויות בסעיף 2 לחוק שוויון ההזדמנויות." מן הכלל אל הפרט האם התובע הוכיח כי לא היתה בהתנהגותו ובמעשיו סיבה לפיטוריו? לאחר שמיעת העדויות ושקילת מלוא הראיות, שוכנענו כי התובע במקרה שלפנינו עמד בנטל הראשוני המוטל עליו לצורך העברת נטל ההוכחה לכתפי הנתבעת לענין הוכחת הפלית התובע והפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
מנגד לקחנו בחשבון כי אכן התובע לא פעל בהתאם להנחיית הנתבעת בכל הנוגע לשינוי מקום ישיבתו, עם זאת, שוכנענו כי דרישה זו לא היתה עניינית והיתה חלק מהפגמים בהליך סיום העסקתו.
נוכח פסיקת בית הדין הארצי בנדון ולאחר ששקלנו את הפגמים שפורטו, שוכנענו כי מדובר בפגמים משמעותיים הן בפן הפרוצדורלי והן בעילת הפיטורים ומשכך שוכנענו כי על הנתבעת לפצות את התובע בסך 30,000 ₪ כפיצוי שאינו ממוני בגין פיטורים שלא כדין.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה (12.2.20) ועד ליום התשלום בפועל: פיצוי שאינו ממוני בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסך 50,000 ₪; פיצוי שאינו ממוני בגין פיטורים שלא כדין בסך 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לתשלום שכר טירחה לתובע, שהוא עורך דין במקצועו, בסכום של 83,303 ש"ח שהועמד על סכום של 75,000 ש"ח (לצורך הגשת התביעה כתביעה בסדר דין מהיר) וזאת בגין ייצוג הנתבעת בשני עניינים : האחד; תביעה בגין תאונת עבודה נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן : תביעת המל"ל) והשני; ייצוג הנתבעת מול המעסיקה שלה - חברת אלביט מערכות תיקשוב וסייבר בע"מ (להלן "המעסיקה") , בירור תלונתה להטרדה מינית וניהול משא ומן לסיום יחסי עובד – מעביד בנסיבות המקרה (להלן " ייצוג מול המעסיקה").
התובע צירף התכתבויות עם סמנכ"לית משאבי אנוש של הנתבעת מיום 25.6.20, מכתב של הנתבעת למנהל המפעל, מכתב של המעסיקה לנתבעת, סיכום בירור של המעסיקה בעקבות תלונה על הטרדה מינית ולפיו לא ניתן לקבוע האם הייתה הטרדה מינית סומנו ד'; מכתב תגובה מיום 13.7.20 של משרד עו"ד פיינברג מטעם המעסיקה לפניית התובע מיום 25.6.20, מכתב תשובה מיום 25.8.20 של התובע למכתב התגובה, מכתב נוסף של משרד עו"ד פיינברג מיום 8.9.20 לתיאום שיחה סומנו ה' - ז', התכתבות התובע עם הנתבעת ודרישה לתשלום שכר טירחה עקב הפסקת הייצוג ע"י הנתבעת בסכום של 15,200 ש"ח בתוספת מע"מ ובסה"כ 17,784 ש"ח ולאחר ניכוי המקדמה בסכום של 4,085 ש"ח ששולמה, הדרישה הועמדה על סכום של 13,699 ש"ח, תשובת הנתבעת מיום 24.11.20 , מכתב נוסף של התובע מיום 14.12.20 סומנו ח'-ט'; יומן פגישות של התובע סומן י' ו- התכתבות במיילים סומנה י'; הסכם סיום העסקה בין הנתבעת לבין המעסיקה מיום 22.2.21.
לאחר עיון בחומר הראיות שהוגש לתיק, מצאתי לקבל את גרסת התובע וזאת מאחר ובהתאם להתחייבות לתשלום שכר טירחה בגין תביעה המל"ל מיום 28.1.20, הכוללת הגשת תביעה לתשלום דמי פגיעה ותביעה מנכות מעבודה נגד המוסד לביטוח לאומי , תאונת עבודה הטרדה מינית ( נספח א1 ) צוין כי הנתבעת תשלם 3500 ש"ח כולל מע"מ עבור פתיחת התיק ומאחר והנתבעת אישרה כי שילמה סכום זה ומאחר והתשלומים שולמו האחד בסכום של 1500 ש"ח ביום 22.4.20 והשני בסכום של 2000 ש"ח ביום 19.2.20 (בהתאם לחשבוניות המס שהנתבעת צרפה לתצהיר עדות ראשית שלה) , לא ברור מדוע הסכימה הנתבעת לשלם את הסכום בגין פתיחת התיק, חודשים לאחר שנחתמה ההיתחייבות נספח א', אם לטענתה התובע לא הגיש את התביעה למל"ל. משכך אני מקבלת את גרסת התובע כי הוא הגיש את התביעה ולראייה קיבל את שכר הטירחה המגיע לו עבור הגשתה.
מטעם התובע הוגש תצהיר עדות ראשית של עו"ד טיילור אשר הצהירה כי התובע טיפל בעיניינה של הנתבעת במסירות ובמקצועיות וכי מאחר ובנוסף לעבודתה במשרד התובע, שימשה כאחראית תחום ההסברה ומניעת הטרדות מיניות במקום העבודה במיכרז הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית ואונס ק"ש-גליל-עליון , התובע ביקש ממנה להביא מניסיונה ובדק איתה בעבודה משותפת את האפשרויות הטובות ביותר לטפול בתיק, כי התובע היתייחס לתיק ברגישות וכי במסגרת הטיפול בתיק ערכה פגישה אחת פרונטאלית על הנתבעת ושתי שיחות טלפונית.
...
באשר לתביעת המל"ל : התובע טען כי הנתבעת הגיעה למשרדו, נתנה הסכמתה להגשת תביעה להכרה במוסד לביטוח לאומי במקרה ההטרדה המינית שחוותה במקום העבודה, ושכתוצאה ממנו נאלצה להפסיק את עבודתה, כתאונת העבודה וחתמה ביום ה 28 ינואר 2020 על התחייבות לתשלום שכר טרחה בגין הגשת התביעה לעיל לדמי פגיעה וקביעת נכות מעבודה-תאונת עבודה בגין הטרדה מינית (להלן : "תביעת המל"ל). התובע צירף התחייבות לתשלום שכר טרחה וייפוי כוח (נספח א'-א'1) וטען כי בהתאם להסכם שכר טרחה סוכם כי הנתבעת תשלם עבור הטיפול בגין פתיחת התיק כולל דמי ייעוץ , ליווי לוועדות הרפואיות כולל ערעור סכום של 3500 ש"ח כולל מע"מ ובנוסף תשלם 17% בתוספת מע"מ מכל סכום שיתקבל וכן סוכם על תשלום שכר טרחה של $200 לשעה.
בגין התכתבויות והטיפול לעיל מול המוסד לביטוח לאומי, מצאתי לפסוק לתובע שכר טרחה בגין שעתיים של עבודה ובהתאם לחישוב התובע לעניין שער הדולר נכון למועד הגשת התביעה, שלא נסתר ע"י הנתבעת, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע שכר טרחה בגין תביעה המל"ל סכום של 2,303 ש"ח. באשר לייצוג מול המעסיקה: לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמכלול הראיות שבתיק ולאחר ששמעתי את העדים ועיינתי בסיכומי הצדדים , הגעתי למסקנה כי דין התביעה לתשלום שכר טרחה בגין הייצוג מול המעסיקה להתקבל בחלקה ואנמק.
נוכח כל האמור לעיל, משהוכח כי התובע ייצג את הנתבעת מול המעסיקה ע"י פגישות, התכתבויות עם המעסיקה ומשא ומתן בניסיון להגיע לפשרה אולם, משהייצוג הופסק והסכם סיום העסקה הושג באמצעות עורך דין אחר והתובע אישר כי לא ייצג בהסכם (עמ' 7 שורה 16-17), ומשלא סוכם בהתחייבות לתשלום שכר טרחה - נספח ב' מהו השכר המגיע לתובע במקרה של הפסקת ייצוג בטרם השגת הסכם פשרה, מצאתי לפסוק לתובע שכר טרחה חלקי בשיעור 30% משכר הטרחה הקבוע בהתחייבות לתשלום שכר טרחה -נספח ב' שהוא 20% מסכום הפשרה בתוספת מע"מ. על כן, זכאי התובע לסכום של 139,051 ש"ח * 20% * 30%*1.17 ובסה"כ 10,846 ש"ח. לסיום אוסיף כי התובע לא נתן כל הסבר מוצדק מדוע בדרישת לתשלום שכר טרחה ששלח לנתבעת ביום 15.11.20 ביקש שכר טרחה בגין הטיפול בשני העניינים לעיל, בסכום של 13,699 ש"ח (לאחר ניכוי הסכומים ששולמו בסך של 4,085 ש"ח) ואילו בתביעה דנן שהוגשה בחודש יולי 2021 הוא מבקש לחייב את הנתבעת בסכום של 75,000 ש"ח .
סוף דבר: אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סכום כולל של 13,149 ₪ וזאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו