השני, החשש, כי מועמדים מקובלים על הרוב במועצת הערייה לא יציגו את מועמדותם לתפקיד, אם ייכללו נשים באספה הבוחרת, שכן תהא עליהם חזקה עמדתם של הרבנים הראשיים לישראל בעיניין זה. עמדה על כך חברת מועצת הערייה, שהצביעה עם הרוב:
"אני רוצה ברב לאו. ברגע שהרב לאו לא יוכל להגיש את מועמדותו בגללי, חשוב לי העיר תל-אביב ולכן ויתרתי על זכותי" (עמ' 46 לפרוטוקול).
לדעתו, "המועצה סוברנית להחליט מי יהיו נציגיה ואין בכך פגיעה בחוק שיווי זכויות האישה, תשי"א-1951 או בכל דין אחר, שהרי ההצעה נתקבלה בהליך דמוקרטי של הגוף המוסמך להחליט, ובית-משפט נכבד זה לא ישים את שקול דעתו לגבי זהות נציגי הגוף המוסמך, במקום שיקול הדעת של הגוף עצמו".
ראש העיר הוסיף וציין, כי לדעתו "הנימוקים שגרמו לחברי המועצה להצביע כפי שהצביעו, אינם נושא לביקורת שיפוטית".
כן קבע ראש העיר, כי העותרים אינם רשאים להלין על חוסר ייצוג סיעתי, שכן "הם שמנעו על-ידי התפטרותם את השמירה על עקרון הייצוג היחסי של הסיעות", ועל כל פנים, אין כל הכרח שנציגי מועצה באספה הבוחרת ייצגו את ההרכב הסיעתי של המועצה.
עם זאת, דומה שניתן ללמוד מהיסטוריה חקיקתית זו, כי בעוד שבעבר הייתה הוראה, שלפיה רק גברים בני עשרים וחמש שנה ומעלה יכולים לכהן בגוף הבוחר רבנים, הרי הוראה כזו שוב אינה קיימת, ויש בכך כדי לעורר השערה היוצרת הנחה, כי השינוי אינו מקרי, וכי מתקין התקנות לא רצה בהמשך קיומה של הגבלה זו. הינה כי כן, ההיסטוריה החקיקתית תומכת בהשקפה, כי אין להגביל את החברות באספה הבוחרת לגברים בלבד (לא מבחינת דיני כשירות, הנעדרים מהחקיקה, ולא מבחינת שיקול-דעתן של הרשויות הבוחרות את חברי האספה הבוחרת).
כמו שכתב חברי הנכבד, השופט ברק, בפסק-דינו, אין תקנות בחירות רבני עיר (להלן-התקנות) קובעות תנאי כשירות לחברי האספה הבוחרת (לבד מעניין ההרכב העדתי), ולפיכך פשוט הוא בעיניי, שרשאית מועצת ערייה למנות לנציגיה לאסיפה הבוחרת גם נשים, כשם שרשאית היא שלא לעשות כן; אכן, תחומי התערבותנו בשקול-דעתה אינם שונים מתחומי התערבותנו בהחלטתו של כל גוף צבורי, שאת החלטתו מתבקשים אנו לבחון לפי כללי המשפט הציבורי, ומסכים אני, שהחלטה של גוף שילטוני, המפלה בין המינים מטעמים שאינם ענייניים, פסולה היא.
...
התוצאה היא, כי החלטת מועצת העירייה מיום 24.12.87 בטלה היא.
בשל הטעמים האמורים לעיל ובשל הטעמים שהביאו חבריי הנכבדים סבורני, שהחלטת מועצת העירייה לוקה במקרה זה גם בכך, שלא עמדה במבחן של האיזון בין הערכים השונים הנוגעים לעניין, וגם בכך, שהיא לוקה, במקרה זה, גם בחוסר סבירות קיצונית.
יחד עם את, נראה לי לנכון להוסיף, כי מקרים, שבהם ייאלץ עקרון שוויון המינים "להתגמש" או "לסגת" קמעא, צריכים להיות נדירים, מוכחים ומוצדקים, באופן שלא ייוצר ספק, שיש אכן לנקוט באותה שעה ובאותו מקרה איזון כזה כדבר הכרחי.