בקליפת אגוז ייאמר כי הצדדים היו בעלי מניות בחברה שהפעילה מעון לבעלי מוגבלויות במתכונת של פנימייה ובית ספר לחינוך מיוחד, מעון דרור-ירכא בע"מ, שהוקם על ידי אבותיהם (להלן גם: מעון דרור או המעון המקורי); בין הצדדים נתגלעו סכסוכים רבים שהתבררו לפני מספר שופטים במספר הליכים משך שנים ארוכות; אין חולק כי במסגרת התביעות שהוגשו בת.א 46827-11-11 (להלן: התיק העקרי) ובתנ"ג 26296-03-15 (המהוים רק חלק מהתביעות שנוהלו ביניהם), הגיעו הצדדים להסכמי פשרה ביניהם, שעיקרם כי פעילות המעון המקורי תחולק לשניים באמצעות נאמנים מטעם הצדדים.
ביום 13/5/2020 היתקיימה אסיפה של הנהלת מעון דרור בה נכחו נוהאד ואליף שעניינה: "הפרדת בעלויות בהתאם להחלטת בית המשפט מיום 16.2.2019". בפרוטוקול הישיבה נכתב כי הישיבה נועדה לידון ולקבל החלטה בעיניין הפרדת הבעלות בחברת מעון דרור, והעברת מסגרת מעון יום טפולי לחברת מעון אליף; לעניין תהליך ההפרדה נקבע: "לאחר הפיצול בין הבעלים, בקשת העברת מסגרת יום לימודים ארוך אשר מפוקחת על ידי משרד הרווחה לחברת אליף. יש לפנות למועצה המקומית ירכא לבקש ייפוי כוח חדש ועדכני על שם מעון אליף לצורך המשך היתקשרות מול משר הרווחה".
בחודש מאי 2020 נחתם בין הצדדים "הסכם הדדיות", אשר אינו נושא תאריך, אולם על פי תוכנו, ההסכמה הגיעה לאחר הפרדתו של מעון דרור לשני מעונות, ותוכנו כדלהלן:
"מוסכם כי אין במסמך זה על מנת לגרוע את לפגוע בפסקי הדין ובהסכמות שניתנו וגובשו בין הצדדים או בטענות ו/או זכויות הצדדים.
אליף ציין כי הבורר מונה ביום 14/6/21 על ידי ראש לישכת עורכי הדין בהתייעצות עם ועדה בראשות שופטת, לאחר בחינתו של פסק הדין בתיק העקרי; פנייתו של נוהאד ללישכת עורכי הדין לביטול הבוררות נדחתה לאחר היתייעצות נוספת בנידון; גם לאחר החלטה זו, נימנע נוהאד מהגשת בקשה לצוו מניעה כלשהוא; יתרה מכך, במהלך כל התקופה הגיש נוהאד בקשות שונות לבורר, לרבות בקשה למתן אורכה להגשת כתב הגנה ובקשה לדחיית מועד הדיון.
משנדרש נוהאד להתכתביות מיום 29/4/21 עם עו"ד איאד פראג' שייצג אותו, ואשר כתב לעו"ד נאמן כי פנה לנוהאד לקבל את הסכמתו להעברת הילדים, השיב כי אינו מכיר את המסמך, באמרו "אין דבר כזה" (אל/1), וגם בהמשך עמד על כך באמרו "שום מיסמך לא קבלתי מעו"ד איאד פראג'... שום מיסמך" (עמ' 65, ש' 20- עמ' 66, ש' 19; עמ' 72, ש' 10- 17; עמ' 89, ש' 3- 17);
לשאלה מדוע לא הייתה היתנגדות להעביר למעון אליף 10 ילדים נוספים אם הפיצול הושלם כטענתו בחודש דצמבר 19', השיב כי לאחר השלמת הפיצול בדצמבר 19' הוציא משרד הרווחה ילדים ממעון אליף עקב טפול לא נכון, וחיפש מוסדות אחרים; בסופו של יום פנה לנוהאד והודיע לו "אתם צריכים לקבל 6 ילדים"; לשאלה מי חיפש את המוסדות, השיב "משרד הרווחה, הפיקוח", ולכן לדבריו, הוא לא היתנגד (עמ' 73, ש' 8- עמ' 74, ש' 2).
...
בין השאר נקבע כדלהלן:
"לא נפלה אפוא כל שגגה בידי בית המשפט המחוזי אשר בחן כהלכה האם עמדו המבקשים בנטל המוגבר החל עליהם כאמור. בהחלטתו המנומקת של בית המשפט המחוזי ניתנה הדעת בהרחבה למערכת ההסכמים שנחתמו בין הצדדים, בראי הוראות הדין, משמצא כי על פני הדברים סיכויי ההליך אינם מטים את הכף לטובת קבלת הבקשה. מדובר במסקנה מנומקת ומפורטת שניתנה לאחר ניתוח הנתונים העובדתיים שהתבררו לפני בית המשפט אשר לא מצאתי להתערב בה. גם אין לקבל את טענת המבקש כי לא היה מקום שבית המשפט ידון בבקשה ללא שמיעת עדויות, משמדובר בסוגיה שעניינה ניהול המשפט ודרכי הדיון המסורה מטבע הדברים לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית".
לאחר דברים אלה נשמעו ראיות הצדדים בתיק זה.
כפי שנקבע גם בהחלטה, נוהאד הגיש תביעה לביטול הליכי הבוררות בטענה כי לא נכרת הסכם בוררות וכן מחמת חוסר סמכות של הבורר; לחלופין טען כי מטרתו של הסכם הפשרה בכלל ושל סעיף 6 בפרט – פיצול החברה - הוגשמה ואין עוד צורך במינויו של שופט מחוזי בדימוס.
בנתונים אלה, אף שמדובר בעניין שנוי במחלוקת, ויש ממש גם בטיעוניהם המשפטיים של נוהאד, באתי לכלל מסקנה, גם לאחר שמיעת הראיות, כי הלשון שנקטו הצדדים בהסכם הפשרה בדבר מינויו של שופט בדימוס שיבצע את הפיצול, מלמדת על מתן סמכויות ביצוע נרחבות, וממילא גם מתן החלטות ביניים, שיש בהן כדי לקדם את הפיצול, בין השאר בדרך של העברת כספים, דהיינו צווי עשה.
משוא פנים
גם דין טענתו של נוהאד כי איבד את האמון בבורר – להידחות.
וכך נכתב בהחלטה מיום 18/12/21:
"אשר לטיעוניו החלופיים של נוהאד, כי משניתנה החלטת הבורר בבקשה לסעד זמני, ומשדחה הבורר את בקשותיו לדחיית דיון וכיוצא בזה, הוא איבד את אמונו בבורר, גם הסיכוי לקבלת טיעונים אלה אינו גבוה. זאת, באין מחלוקת כי הבורר נעתר לבקשת הדחייה הראשונה שהגיש נוהאד, בחן בתשומת לב רבה את בקשתו השנייה של אליף, דחה אותה לגופו של עניין לאחר ששמע את טיעוניו של נוהאד, ועוד".
סוף דבר
נוכח כל המקובץ לעיל, תביעתו של נוהאד נדחית איפוא.