גם מר בר אישר למעשה שעו"ד לב לא אמר לו במפורש שהוא מייצג את הבעלים בכל הנוגע למשא ומתן מול רשות המסים ולקבלת ההצעה לפשרה (עמ' 38-37 לפרוטוקול מיום 15.4.2019).
על האמור יש להוסיף, כי על אף שהחברה לכאורה הייתה אדישה לגובה השומה (אם כי לא לאפשרות כי יוטלו קנסות על איחור בדווח), היא לא חסכה במאמצים ושכרה את אחת הפירמות המובילות בארץ לראיית חשבון כדי שתייצג אותה במשא ומתן מול רשות המיסים.
...
המסקנה לפיה נטל הבאת הראיות מוטל על החברה מתחזקת בהתחשב בנקודות הבאות: האחת, המידע לגבי מידת ניצול זכויות הבנייה בפרויקט מצוי בידיעתה וברשותה של החברה, כמי שיזמה את הפרויקט והוציאה אותו אל הפועל, ולמצער היה אמור להיות ברשותה.
מסקנתנו היא, אפוא, כי נטל הבאת הראיה לטענה כי החברה ניצלה את מלוא זכויות הבנייה בפרויקט במסגרת השינוי התכנוני שיזמה במהלך הפרויקט מוטל על החברה.
לפיכך, על החברה לשלם לקלפר בגין מרכיב זה של התביעה שכנגד סך של 305,953 ש"ח.
תביעת קלפר – סיכום
מהאמור עולה כי במסגרת התביעה שכנגד שהגישו קלפר יש לפסוק לזכותן פיצויים כדלקמן: עבור האיחור במסירת הדירות – 572,659 ש"ח; עבור ליקויי בנייה ועלויות נלוות – 56,674 ש"ח; עבור דמי שכירות לתקופת הבנייה – 9,000 ש"ח; עבור תשלומי איזון – 146,651 ש"ח; עבור ההטבות מכוח נספח החניות – 305,953 ש"ח.
סך הכול זכאיות קלפר במסגרת התביעה שכנגד לפיצוי בסך 1,090,937 ש"ח.
התוצאה
מן האמור לעיל עולה, כי דין תביעת החברה להתקבל, וכך גם דינן של התביעות שכנגד ברובן.