עם זאת ומבלי להכנס לעובי הקורה בשאלה האם ניתן לקבל מיסמך שאיננו נושא בול לפי סעיף 10 לחוק מס הבולים על מסמכים, התשכ"א-1961, וסעיף 16 לפקודת מס הבולים, הרי שמאחר וכיום בוטלה הדרישה לביול לא ניתן ממילא למלא אחר הוראת סעיף 16 לפקודת הבולים המאפשרת להתגבר על מיכשול זה ומכאן שדין טענה זו להדחות.
יפים לענייננו דברי של כבוד השופט ת' אור בע"א 493/91 מזרחי נ' מזרחי, נ(1) 199 (1996) לפיהם:
"לאור העובדה כי סיווגה של העיסקה בתור התחייבות לתת מתנה בעתיד הוא סטאטוטורי, ניתן להניח כי נותן המתנה הניח כי בחתימתו על ייפוי הכוח הבלתי חוזר הוא מוותר על זכותו לחזור בו מן המתת, ואולי אף ניתן להניח כי נותן המתנה התכוון להשלים, ככל הניתן, את כל הפעולות הדרושות מצידו לשם השלמת העברת הקניין במתנה, על-ידי החתימה על ייפוי הכוח האמור." (פסקה 8).
בעניינינו, ייפוי הכוח אינו כולל את שם המייפה או המיופה, אינו כולל את מושא ייפוי הכוח ואינו כולל חתימת נוטריון.
משכך, מסקנתי הנה כי ייפוי הכוח ניתן כמסמך מחייב וכי הוא מהוה ויתור, בכתב, של אחות התובע על זכותה לחזור בה ממתן ההיתחייבות בהתאם לסעיף 5(ב) לחוק המתנה.
לפי סעיף 76 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד - 1984:
"הובא ענין כדין לפני בית משפט והתעוררה בו דרך אגב שאלה שהכרעתה דרושה לבירור הענין, רשאי בית המשפט להכריע בה לצורך אותו ענין אף אם הענין שבשאלה הוא בסמכותו הייחודית של בית משפט אחר או של בית דין אחר."
יפים לעניין זה דברי כבוד השופטת [כתוארה אז] ד' ביניש ע"א 4491/97 ג'ינו נ' האגודה האיטלקית (א.נ.מ.י) פ"ד נג(1) 673, 678 (1999) לפיהם:
"...הסעד שהתבקש בתובענה, ומהות ההליך כולו, עניינם בזכויות החזקה של המערערים בחלקה, ומניעת סילוקם ממנה. אם וככל שלצורך ההכרעה בעיניין זה נידרש דיון בשאלת הבעלות בחלקה, הרי שיהיה על בית-משפט השלום לידון בה מכוח סמכותו הנגררת על-פי סעיף 76 לחוק בתי המשפט..."
יפים גם דברי כבוד הנשיא מ' שמגר ברע"א 2598/91 וולפסון נ' וולפסון, מה(5) 816, 817 (1991) לפיהם:
"... משהוגשה תובענה לסילוק יד והנתבע מעורר טענת בעלות, מן הראוי שבית-משפט השלום יכריע בשאלה זו כשאלה נגררת, שההחלטה בה דרושה לבירור העניין."
מכאן, שבית משפט זה מוסמך להכריע בשאלת הבעלות, כשאלה נגררת.
...
סוף דבר
חוזה המכר שלפיו מתחייבת אחות התובע להעביר את הנכס לעירייה ללא תמורה הינו חוזה תקף הכולל מסוימות וגמירות דעת.
התביעה לסילוק ידה של העירייה מן הנכס, כמו גם לתשלום דמי שימוש – נדחית.
התובע ישלם לעירייה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל (מע"מ כחוק) של 35,000 ₪.