מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ייבוא סם וקשירת קשר לפשע - הבאת קוקאין מקולומביה

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי והליכי המעצר נגד המשיבים הוגש ביום 28.9.2016 כתב אישום המייחס להם עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, ייצוא, ייבוא ומסחר והספקה של סם. בתמצית, על פי עובדות כתב האישום קשרו המשיבים קשר עם סוכן סמוי לייבא 4 ק"ג סם מסוכן מסוג קוקאין מדרום אמריקה לישראל.
במסגרת הפעלת הסוכן התחזו שני שוטרים במשטרת ישראל לבלדרי סמים, ובאמצעות קשריו של הסוכן ובשיתוף פעולה עם המישטרה המקומית, רכשו השוטרים בקולומביה 6 ק"ג סם קוקאין אותו הביאו לישראל ביום 23.8.2016.
...
בהחלטתו מיום 5.6.2017 קבע בית המשפט המחוזי כי: בנסיבות שפורטו על ידי ב"כ הצדדים, לפי שצפוי דיון להתקיים ביום 11.7.2017 בעניין עתירת הסנגורים לכך שהמאשימה תעביר לעיונם ולהעתקה חומר ראיות נוסף בהקשר לתיק אחר המתנהל בבימ"ש בת"א, עפ"י כתב אישום שהוגש לאחרונה, שם תיבחן הרלבנטיות של עתירת הסנגורים, אכן אין מקום להתחיל בשמיעת ראיות, ועל כן הנני קובעת תזכורת במעמד ב"כ הצדדים והנאשמים ליום 18.7.2017 שעה 13:30.
לגופה של הבקשה, בחינת השיקולים המנחים לצורך הארכת מעצר לפי סעיף 62 לחוק המעצרים, מלמדת כי דין הבקשה להתקבל.
לאחר ששקלתי בדבר ובהינתן מכלול הנתונים הצריכים לעניין, הגעתי למסקנה כי בשלב זה דין הבקשה להתקבל וזאת באיזון הכולל שבין המסוכנות הנשקפת מן המשיבים ובין המורכבות שתוארה לעיל וכן לנוכח ההתפתחויות הקרובות הצפויות בהליך העיקרי אשר יהא בהן, כך יש לקוות, כדי לתרום להצגת תמונה ברורה יותר באשר להמשך ניהול ההליכים בפרשה זו. סיכומם של דברים, הבקשה מתקבלת ומעצרם של המשיבים מוארך בזאת בתשעים יום החל מיום 28.6.2017 או עד למתן פסק דין בעניינם בת"פ 66182-09-16 בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע, לפי המוקדם.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

נגד העורר הוגש ביום 18.2.2009 כתב אישום המייחס לו עבירות של יבוא סם מסוכן, ניסיון לייבוא סם מסוכן וקשירת קשר לפשע.
לפי עובדות כתב האישום, קשר העורר קשר עם אדם נוסף, משה בנישתי (להלן: בנישתי) לייבא לישראל מקולומביה סם מסוכן מסוג קוקאין ורכש לעצמו ולבנישתי כרטיסי הלוך ושוב מישראל לקולומביה, עם עצירת ביניים במדריד.
כשמדובר בראיות נסיבתיות כבעניינינו מיתרגמת השאלה לבחינה האם קיים בראיות הנסיבתיות פוטנציאל להביא לידי מסקנה מרשיעה אחת ויחידה (בש"פ 1674/08 זיטון נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 12.3.08)).
...
נוכח כל אלה, שוכנעתי כי המשיבה הציגה תשתית ראייתית לכאורית לאשמת העורר.
לא עלה בידי העורר, אשר מצטייר מכתב האישום ומן הראיות לכאורה כמעין "דמות צללים" אשר הניעה את עסקת הסמים או לכל הפחות הייתה בעלת תפקיד פעיל בקידומה, להצביע על נסיבות המצדיקות חריגה מחזקה זו. על כן מקובלת עלי עמדת בית המשפט המחוזי כי אין במקרה דנן מקום לבחון חלופת מעצר.
הערר אפוא נדחה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הסיבות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירה קשורות למצב כלכלי ופניה לשוק האפור שהובילו להידרדרותו.
הנאשמת התלוותה לבלדר אחר בטיסה מקולומביה לישראל ונשאה עימה מזודה ובה 3.82 ק"ג סם מסוג קוקאין בתמורה לתשלום.
הנאשם ואחר קשרו קשר לייבא סם. האחר רכש עבור הנאשם כרטיסי טיסה והנאשם ייבא לישראל במזודה סם מסוג קוקאין במשקל של 5 ק"ג. בית המשפט המחוזי קבע מיתחם עונש הנע בין 4.5 ל-7.5 שנות מאסר בפועל.
בת"פ (מח' ת"א) 47466-10-18 מדינת ישראל נ' וילאקורטה (17.6.19), הורשעה נאשמת על פי הודאתה בעבירות של ייבוא סם מסוכן וקשירת קשר לפשע.
...
באיזון בין השיקולים השונים, ובשים לב להסדר הטיעון, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש בחלקו התחתון של המתחם, קרוב לרף התחתון, לצד עונש מאסר מותנה, וחילוט.
לאור מצבו הכלכלי של הנאשם וקשיי בני משפחתו וכן לנוכח תקופת המאסר שהוטלה עליו, סבורני שאין מקום להטיל קנס כספי.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 46 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו החל מיום 27.2.20 ועד ליום 13.5.20.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2003 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער בע"פ 3387/01 (שלמה כהן) הורשע בקשירת קשר ובניסיון לייבא סם מסוכן (אישום ראשון) וביבוא סם מסוכן (באמצעות בלדר), בהדחה בחקירה ובשימוש בקוקאין (אישום שני).
המערער בע"פ 3627/01 (גולן אטיאס) הורשע בקשירת קשר לבצוע פשע, ביבוא סם מסוכן ובהחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.
חלקו של המערער, לטענת הסנגור, התבטא אך בכך שעל-פי הנחייתם של אחרים אסף מבית-מלון בתל-אביב שתי בלדריות, שבאמצעותן יובאו לישראל מקולומביה 1607 גרם של סם מסוכן מסוג קוקאין.
...
מכאן שדין הערעור על ההרשעה להידחות.
כפועל-יוצא מכך יש לקבל את ערעורו של מערער זה גם על חומרת גזר הדין.
העולה מן המקובץ הוא, כי יש לדחות את הערעורים בע"פ 3387/01 ובע"פ 3627/01.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1998 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט א' מצא: המערער והמערערת, שחיו יחדיו כבני-זוג, הועמדו לדין ונמצאו אשמים בקשירת קשר לבצוע פשע, ביבוא סם מסוכן מסוג קוקאין מקולומביה לישראל ובהפצת הסם המיובא בישראל.
בבקשה נטען, כי על-פי הראיות שהובאו במשפטם של המערערים "היה הכסף כספי סם שהושג בעבירה". לאחר גלגולים שעברו על הליך הבקשה, ששוב אין צורך להתעכב עליהם, קיבל בית המשפט המחוזי את בקשת המדינה והורה לחלט את הכספים.
...
חיזוק נסיבתי למסקנה זו מצוי גם בדרך הלא-מקובלת בה החזיקו המערערים את כספם, כשהוא טמון בארגז המצעים בחדר השינה.
נמצא שגם להבחנה אשר הוצעה על-ידי הסניגור, בין נכס שהושג בעבירה הניתן לחלוקה לבין נכס כזה שאינו ניתן לחלוקה, אין כל אחיזה ודינה להידחות.
אשר על כן יש לדחות את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו