מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

יחסים עכורים בין עובד לעמיתיו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בעיניין זה אפנה לעדותו של גופר בעמ' 149-153 לפרוטוקול וכן להודעת גופר במל"ל (סומנה ת/2 כמוצג מטעם התובע), וכן ת/3 הודעת התובע על פגיעה בעבודה שם ברובריקה של חתימת מעביד ציין גופר כי אינו מאשר את הנטען בהודעה על ידי התובע מאחר והתובע לא הודיע על פגיעה בעבודה וכי :"במשך תקופה ארוכה בין 12/12/ ל- 5/13 ניהל משא ומתן על רצונו להפוך לעצמאי ולהמשיך לקבל שכר, דבר לו סירבתי". במילים אחרות, מעדותו של גופר הן בבית המשפט והן מהדברים שמסר לחוקר של הביטוח הלאומי כעולה מת/2, עולה תמונה של מערכת יחסים עכורה בין התובע לגופר אשר נמשכה על פני שנת עבודתו האחרונה של התובע בסוכנות עד לפיטוריו, אשר כללה מספר וויכוחים סביב מספר נושאים הקשורים בטבורם ביחסי עובד- מעסיק ואשר מאפיינים לא אחת את מערכת היחסים בעולם העבודה, עת מעסיק ועובד לא רואים עין בעין את המשך קדומו של העובד בעסק.
בעיניין זה יפים דבריו של כב' השופט עמית בסעיף 15 לפרשת אסותא: "...הכרה ברוגז ובהתרגשות במהלך העבודה, שסופם בארוע לבבי, תגדיל עד לאין שיעור, למעלה ולמטה ולצדדים, את מעגל הניזוקים ואת האירועים בגינם תוטל חבות בנזיקין על מעבידים..." ובהמשך בסעיף 16: "... להטלת אחריות נזיקית במקרים מעין אלו השלכות לא רצויות על חיי המסחר והכלכלה, ולטעמי, גם על יחסי העבודה..." אלא מאי? התובע נתפס לכלל טעות בסובארו כי עצם העובדה כי אותו וויכוח מושא עילת התביעה דנן הוכר "כארוע חריג" על ידי בית הדין לעבודה בהליך שניהל מול המל"ל, אשר כידוע המסגרת הנורמאטיבית שלו קבועה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, משמעו כי יש בהכרח מקום להכיר גם בתביעתו בהליך דנן שהנה תביעת בגין ניזקי גוף (פרוץ המחלה) בשל חבותו של המעסיק לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
לגבי הסטרס כגורם סיכון, מציין המומחה כי מדובר בגורם אמורפי שאין לגביו מסד נתונים מבוסס להבדיל מהעישון וכדבריו: " העישון בסופו של דבר גורם להשראת המחלה, העישון גורם לביטויים האימונולוגיים של המחלה, העישון מאקטב, מזרז את הרס המפרקים ואפילו משתתף בהשראת הכאב שקשורים למחלה" (עמ' 16-17 לפרוטוקול).
בנוגע לחריג השני העוסק באובדן סיכויי החלמה, ביאר העליון בזו הלשון (עמ' 580 להלכת מלול): "...במקרים שבהם נקבע כי התרשלות בטיפול הרפואי פגעה בסיכוייו של המטופל להחלים, אולם לא ניתן היה לקבוע לפי מאזן הסתברויות את הקשר הסיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק שהוסב למטופל באי-החלמתו, נפסק כי אפשר לקבוע אחריות בגין נזק אחר שנגרם לו, לאמור: עצם הפגיעה בסיכויי ההחלמה. כלשונו של השופט ש' לוין בעניין פאתח: "מקובלת עלי ההשקפה, שאובדן סיכויי החלמה, שנגרם עקב הרשלנות, יכול להיחשב, הוא עצמו, כנזק בר-פיצוי" (שם, בעמ' 320).
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, ולנוכח המסקנות אליהן באתי לעיל בדבר היעדר עילה, היעדר חבות והיעדר קשר סיבתי בין האירוע מושא התביעה לבין פרוץ המחלה בהתאם לנטל השכנוע הדרוש במשפט האזרחי, לא כל שכן על רקע משקלם המצטבר, מתבקשת המסקנה כי דין התביעה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

חברי הועד הבהירו במהלך הישיבה כי לעובד לא נתונה האפשרות לבחור ולבירור את עמיתיו לעבודה, וניסו למצוא פיתרונות על מנת לאפשר את המשך שלובו של התובע בעבודה.
חוסר הדינאמיקה והגמישות הברור בין התובע לבין יתר חברי הצוות היה ידוע, ויובהר כי לא השתכנענו כי התובע אוחז באשמה הבלעדית להתפתחויות כאמור ולמערכת היחסים העכורה הנ"ל. עניין זה – הגם שאינו מאיין את הליך הפיטורין – יש לו חשיבות בעיניין קבלת פיצוי כספי בגין היתנהלות זו, שניתן היה למנוע אותה ולחסוך מהתובע עוגמת נפש רבה.
...
משך השנים ועד 2009 נצברו בתיקו האישי של התובע תרשומות שליליות רבות, דבר שלטענת הנתבעת, הוביל בסופו של דבר לפיטוריו ביום 16.12.09, בעוד שלטענת התובע, תרשומות אלו היו חלק ממסכת ההתנכלות כלפיו בעקבות יחסיו עם מר בהדורי.
לאור האמור, טענתו של התובע לענין הפגמים בשימוע שנעשה בעניינו - נדחית.
סיכום הדברים: מכל האמור לעיל, לא הרים התובע את הנטל לעניין אי חוקיות פיטוריו ואופן פיטוריו, ולא לעניין היותו חושף שחיתויות ולעניין ההתנכלויות להם טוען.
לפיכך, ובהתחשב גם בהתנהלות התובע עצמו כמפורט לעיל, תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בשיעור 5משכורות (שכר בסיס, ברוטו), בתוספת 7,500 ₪ כשכ"ט עו"ד. הסכומים ישולמו תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראיון הערכת עובד שנערך למר שמואל ורדי, חשב הנתבעת, עובר לפיטוריו ותכתובות של הנהלת הנתבעת בנוגע לפיטורי מר ורדי, לרבות זמונו לשימוע ואי התייצבותו לשימוע (מסמכים ב' ו-ד') – אין מקום להורות על גילוי מסמכים אלה באשר אין הם רלוואנטיים להליך, משתי סיבות: האחת, לא קיימת בכתב ההגנה טענה לפיה מערכת היחסים העכורה לכאורה ששררה בין התובע ומר ורדי היא זו שהובילה לסיום העסקתו של מר ורדי.
בשולי הדברים אציין כי מסעיף 100 לכתב התביעה המתוקן עולה לכאורה כי מדובר במסמכים הרלוואנטיים לתביעה שהתובע מבקש להגיש כעמית הנתבעת ולא לתובענה דנן.
...
בנסיבות אלה, אני נעתרת לבקשה ומורה על גילוי המסמכים המבוקש אולם ביחס לשנתיים האחרונות לעבודתו של התובע בלבד.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחדרה ת"א 6608-01-18 דהן ואח' נ' אברהם ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופטת הדסה אסיף התובעים .1 ליאור דהן ת.ז. 039120092 .2 עמית דהן ת.ז. 036856680 ע"י ב"כ עוה"ד יריב ואקנין ואח' הנתבעים .1 נופר אברהם ת.ז. 200680619 .2 מעיין אברהם ת.ז. 300362340 .3 איילת ניקב ת.ז. 057816605 ע"י ב"כ עוה"ד קלי בלקאר ואח' פסק דין
מקור התביעות, במערכת יחסים עכורה בין שכנים.
...
לכן, אני מקבלת את התביעה ביחס לעילת הגזל וקובעת כי על התובעים להשיב לנתבעות 1-2 את שווי הברזל שנלקח.
לפיכך, אני קובעת שעל התובעים לשלם לנתבעות 1-2 420 ₪ ומע"מ בגין הברזל.
לסיכום האמור עד כה, אני מקבלת את התביעה שכנגד, בעילת לשון הרע באשר לפרסום המכתב ששלחו התובעים לנתבעות ובעילת הגזל.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה חיפה פ"ה 11840-05-22 06 דצמבר 2022 לפני: כב' השופטת מירי שי נציג ציבור (עובדים) – מר אברהם סולומון נציג ציבור (מעסיקים) – מר זאב לבנברג התובע צבי הראל הנתבעת מחצבי אבן בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד עמית רון פסק דין
בית המשפט הוסיף, כי "גם הסמכות לידון בעילה שעניינה יחסי עבודה עכורים בין עובד למעסיקיו, נתונה לבית הדין לעבודה". בית משפט השלום קבע בפסק הדין בהליך הקודם, כי התביעה שלפניו "עד כמה שניתן להבין, וכפי שנוסחה, אינה תביעה שעילתה בפקודת הנזיקין". להשלמת התמונה נוסיף, כי התובע ציין בתביעתו שביום 11.1.2020 הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי להכרה בליקוי הלבבי כפגיעה בעבודה.
...
סוף דבר מכל הטעמים האמורים באנו לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות.
התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת שכר טרחת עו"ד בסכום של 2,500 ש"ח, אשר ישולם בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו