בעיניין זה מפנה המבקש בין היתר לבג"צ 5168/93 שמואל מור נ' בית הדין הארצי ואח' (פורסם בנבו, 17.11.96), שם קובע כב' הנשיא ברק כי לפי מבחן ההישתלבות "עובד הוא אדם המשתלב במפעל (הפן החיובי) ואין לו עסק עצמאי משלו המשרת את המפעל כגורם חצוני הפן השלילי). הפן החיובי מחייב קיומו של "מיפעל" (בין מיפעל יצרני ובין מתן שירותים) שניתן להישתלב בו, באופן שהמועסק מהוה חלק מהמערך האירגוני של המפעל ואינו גורם חצוני.
בעניינינו, המבקש טוען כי הוא שימש למעשה כזרוע הביצועית וסוכן המכירות של החברה, עבד במשרדי החברה, היה כפוף למנכ"ל החברה, עשה שימוש בציוד החברה ועוד.
לעניין זה מציין המל"ל כי נקבע לא אחת שתשלום מס הכנסה ומע"מ מהוים גורם מכריע בשאלת מעמדו של עובד, וכדוגמה לכך מפנה לדיון (ארצי) 3-106-מג יחיאל ולטנר - גור בטח, סוכנות לביטוח בע"מ (פורסם במאגרים, 11.09.84).
עם זאת אציין כי מרבית מהמקרים שצוטטו נגעו למקרים בהם, עם סיום יחסי העבודה, התעורר הסיכסוך בין החברה המעסיקה לבין העובד/הקבלן העצמאי.
...
אין מדובר בצד "מוחלש" להסכם; סבורה אני כי החברה לא ניצלה מצוקה כלשהי ולא טמנה פח למבקש על מנת להוזיל עלויות, וזאת בין היתר לאור העובדה שחלק מעובדי החברה נותרו במעמד של שכירים עד הכנסה לפירוק, ראו דברי ב"כ המל"ל בעמ' 7 שו' 7-9 : " לחברה במועד הפירוק היו עוד עובדים שכירים ועצמאים. זה היה משהו מקובל בחברה ולא שהחברה באופן שיטתי רימתה את העובדים והעבירה את כולם על-מנת להימנע מזכויות".
הגעתי לכלל מסקנה שהמקרה שלפנינו דומה לתיק פש"ר (ת"א) 19043-09-18 ווין גלובל מרקטס אינק (ישראל) בע"מ נ' עו"ד רונן מטרי (11.7.19, פורסם במאגרים) (להלן: "עניין ווין גלובל"), שם קבעתי כדלקמן: " הנני מודעת להלכה שנזכרה על ידי המערערים לפיה יש לבחון את מהות הקשר ואין להסתפק במבחנים "צורניים" או בהגדרות כאלו או אחרות שבחרו הצדדים במהלך העבודה המשותפת.
ואכן הכנסתו ברוטו של המבקש עלתה בחודשים הללו; המבקש בקש גם להינות מיתרונות נוספים שדרך העסקה זו מאפשרת, ראו דברי נציגת המל"ל בדיון, בעמ' 8 שו' 2: " אני יכולה להעיד מהמסמכים שהוא הכניס הוצאת ארנונה". דברים אלו לא נסתרו, ראו גם עמדתו של הנאמן בדיון, שתמך בעמדת במל"ל, בעמ' 7 שו' 12 -35, עמ' 8 שו' 4-13; ראו גם עמדת הכנ"ר בעמ' 8 שו' 16-21: " שמעתי את הדברים, אני מסכים עם הנאמן. נקודה נוספת שיש ליתן עליה את הדעת, ששמענו מקודם שלא רק שהיתה לו את האפשרות להתייעץ, המימון של אותה עו"ד שהכינה את החוזה נעשה במשותף, קרי הוא ובעל המניות שילמו לעוה"ד. זה לא ניצול לרעה ביחסי עבודה. העובד לא שייך לאוכלוסיה המוחלשת וזה לא מתיישב עם הטענה שהמעסיקה כפתה עליו לעבוד באופן הזה. אני מסכים עם הנאמן ועם המל"ל".
לפיכך, וגם אם עיסוקו בפועל של המבקש בחברה לא השתנה ועומד הוא במבחני ההשתלבות המוכרים בפסיקה, מבחנים אלו כבודם במקומם מונח עת דנים במישור היחסים הישירים בין המועסק למעסיק (או אז העלויות תחולנה על המעסיק שהיה צד ישיר לסיכום), ויש לעשות את ההתאמות הדרושות וליתן משקל מתאים למבחנים שגובשו בפסיקה, עת בוחנים את המקרה תחת המטרייה של חדלות פירעון.
ומאחר ולא ניתן להינות מכל העולמות, והבחירה החופשית נעשתה על ידי מבקש, מורה אני על דחיית הבקשה.