כמו כן יש לתת את הדעת כי פרויקט הרשקוביץ היה מתוכנן להימשך משך 18 חודשים בלבד ואולם בפועל חלפו 30 חודשים עד לקבלת טופס 4 ואף לאחרי כן נמשכו עבודות הבנייה בפרויקט כך שהוא נמשך 3.5 שנים תחת 1.5 שנה כמתוכנן! התארכות זו הגדילה משמעותית את הוצאות הבנייה והוצאות התיקונים וההשלמות, כיוון שלדיירים היו תלונות רבות בשל ליקויי בניה וחוסר התאמות אשר גררו אף תביעות משפטיות כנגד הנתבעת.
המומחה מוסיף ומציין כי לאחר סיום הפרויקטים בכספי והרשקוביץ חדלה הנתבעת מכל פעילות כלכלית לפיכך נותרו לה יתרות חוב רבות לעובדים בשל סיום יחסי עובד - מעביד (שם, עמ' 34).
העד העיד כי בפרויקטים הנדונים הוא בנה בשיטת ברנוביץ ולפיכך קל לו לזכור את דרך תחשיב וצריכת הבטון והברזל לעניי זה, העד הבהיר כי לא שיש כקבלן שלד של הנתבעת בפרויקטים אחרים שלא ניבנו בשיטת ברנוביץ (עמ' 227 ש' 33-35 לפר' מיום 1.4.19), מר פליקס העיד כי במסגרת יחסי העבודה הארוכים שלו עם הנתבעת ומנהלה מר קוזניץ ז"ל הם לא נדרשו כלל ליומני עבודה וכי תמיד קיבל את שכרו במועד (עמ' 228 ש' 30-35 לפר').
גם לעניין זה מצאתי לקבל את עמדת המומחה מטעם הנתבעת, מר גת, בחוות דעתו מנובמבר 2018 אשר בחן באופן דקדקני את הסכומים ששולמו עבור עבודת פועלים בכל אחד מהפרויקטים (ראו פרק ה' לחוות דעתו) ולא מצא כי נפלה חריגה ברכיב זה. מר גת פירט בחוות דעתו את מספר הפועלים בכל פרויקט ופרויקט וכן את המחיר ששולם עבורם (ראו סע' 33-39 לחוות הדעת), כאשר מסקנתו הייתה –
"היתנהלות בנייני עמיחי בקשר עם התשלומים ששולמו לשירות התעסוקה, קזוז התשלומים של אותם קבלני משנה שעבורם הקצתה בנייני עמיחי פועלים אשר שהו בארץ על פי רשיון שנירשם על שם הקבלן – הנה תופעה שכיחה. מהסכומים שצויינו לעיל מהם מתקבלים מספר הפועלים היומיים שהועסקו ע"י בנייני עמיחי הנם סבירים, מקובלים בענף והמומחה מר ליפא אינו צריך לתהות בטענתו זו " (סע' 39 לחוות דעת נובמבר 2018)
גם לעניין זה מצאתי את הבהרותיו של מומחה הנתבעות מספקות ולא מצאתי כי עלה בידי התובעת לעמוד בנטל הראיה המוטל עליה להוכחת העמסת פועלים בפרויקטים מעבר למה שצוין בחוות דעת מומחה בית המשפט, רו"ח פרישקולניק, כאמור לעיל.
...
נוכח חישוביו הנזכרים מגיע מומחה הנתבעות מר גת למסקנה כי –
"ההפרש המתקבל בין תעודות המשלוח לבין משקל הברזל התיאורטי שחושב לפי 100 ק"ג מ"ק מגיע לכדי 4.6%. די אם אזכיר כי ישנו הפרש בשיעור 3% בין משקל הברזל בפועל – המכונה בעגה המקצועית "משקל הנדסי" – לבין המשקל התיאורטי ועוד כ – 2% עבור ברזל שאינו נכלל ביחס 100 ק"ג/מ"ק כמו עבור ספסלים, קשירות ותמיכות נקבל שלא "נעלם" ברזל"" (הדגשה שלי – צ.ו; שם, סע' 25)
כפי שפורט לעיל באריכות, אני מקבל את הסך אשר פורט בחלופה א' לתחשיב הסיכום של המומחה פרישקולניק מחודש יולי 2019, היינו 2,641,000 ₪, כסך המהווה
את יתרת זכויותיה של התובעת בריווחי הפרויקטים נכון למועד התחשיב.
מעת שלא מצאתי כל ראיה לקיומה של עילה אישית כנגד המנוח ולא מצאתי כל עילה להרמת מסך ההתאגדות של הנתבעת, הרי שהתביעה כנגד הנתבעת 2, הגב' אווה קוזניץ, הבאה בנעליו - נדחית.