התובעת טוענת כי הוכח שבמסגרת מערכת יחסי העבודה הנתבעת אכן מיישם את הוראות חוקת העבודה באופן שוטף, בין היתר בהענקת קביעות, תקופת ניסיון, הליכי פיטורים, הליכי משמעת ועוד, ולא ניתן לאמץ מקור משפטי באופן סלקטיבי וחלקי, וברי כי כאשר מיושמים חלק מהוראות חוקת העבודה, כך יש ליישם את כולן, לרבות ההוראות בדבר תשלום פצויי פיטורים.
התובעת גורסת כי העובדה שלא נעשה דבר והיא המשיכה לעבוד במשך מספר שנים, גם לאחר תקופת הניסיון, מלמדת על מופרכות טענות הנתבעת בדבר כישוריה המקצועיים.
ואולם, על פי סעיף 14 כאמור, התשלום שהופרש לקרן הפנסיה עבור פצויי פיטורים יבוא במקום פצויי פיטורים רק אם "נקבע כך בהסכם הקבוצי החל על המעסיק והעובד ובמידה שנקבע, או אם תשלום כאמור אושר על ידי שר העבודה ובמידה שאושר". כפי שפורט, חוקת העבודה אינה מהוה הסכם קבוצי ועל כן לא ניתן להכשיר את המנגנון הקבוע בסעיף 14 כאמור על בסיס חוקת העבודה (השוו - ע"ע 616/07 אליאנס חברה לצמיגים (1992) בע"מ נ' מנחם גונדבי (נבו 21.12.2008), תב"ע 3-115/מא ישיבת בני-עקיבא "אהל-משה" נ' שמחה זגורי, יג(1) 171 (1982), תב"ע 3-139/שם מועצת פועלי חיפה נ' יהושע ירחמיאל ואח', יב(1) 365 (1981)) .
אף אם היה ניתן לראות טענה זו כחלק ממארג הטענות העוסקות ברכיב התביעה לתשלום פצויי פיטורים, ממילא יש לדחותה גם לגופה, שכן מקום בו פצויי הפיטורים המשולמים לעובד בנסיבות המזכות אותו בתשלום פצויי פיטורים מחושבים על פי הכלל הרגיל הקבוע בסעיף 12 לחוק פיצוי פיטורים, כבעניינו, אזי התשלומים הצבורים בקופות הפיצויים, לרבות הרווחים, נחשבים כ"חסכון בידי המעסיק" והם יזקפו "על חשבון" הפיצויים עם שיחרור הקופה לזכות העובד, כערכם ביום נתוק יחסי העבודה (ראו - ע"ע 39921-01-16 אילנה קאטר נ' קרן קורת ישראל עמותה לפיתוח כלכלי, מיום 22.11.2017 וההפניות שם).
...
לעניין זה ראו את הודעת המייל ששלח פרופ' זלוטניק לתובעת ביום 11.3.18 (נ/6) בה כתב – "כידוע לך, הסרתי עבודתך בחדר ניתוח וכתוצאה מכך כמובן גם תורנויות בחדר ניתוח. כמו בחודש פברואר ביקשתי מד"ר יאנה ציבולה לשבץ לך ססיות מתמחים בחדר התאוששות ואשפוז יום על מנת לא לפגוע בהכנסות שלך בתקופה לפני פיטוריך".
לפני סיום נציין, כי משלא נתבע כל סעד בגין הליך הפיטורים, ובכלל זה לא נטענה טענה בנוגע לירידה בשכר בגין אי שיבוץ לתורנות (במסגרת טיעון בדבר הרעת תנאים) לא מצאנו מקום לדון בגובה השכר ששולם לתובעת עבור תורנויות או השוואתו לשכר ששולם עבור ססיות.
משהגענו למסקנה כי ההחלטה שלא לשבץ לתורנויות היא חלק מהפררוגטיבה הניהולית של הנתבעת והיא נבעה משיקולים עניינים, הרי שיש לדחות את התביעה ברכיב זה.
לאור האמור, התביעה לפיצוי בגין אי שיבוץ לתורנויות, נדחית אף היא.
סוף דבר – התביעה נדחית על שני רכיביה.