המבקש להוכיח כי אומנם מתקיימים יחסי עובד מעביד בינו לבין גוף לו נתן שירות, עליו מוטל הנטל להוכיח זאת (ראה לעניין זה דב"ע שנ/147-3 מלונות דן בע"מ - מיכאל ברנט פד"ע כ"ג 176, 181 וכן בג"ץ 319/78 שמן תעשיות בע"מ - בית הדין הארצי לעבודה פ"ד ל"ד (2) 75).
מחד גיסא, התובע לא ראה בנתבעת 1 כמעסיקתו כפי שעלה מסעיף 7 למכתב התובע מיום 8.11.15 למנכ"ל הנתבעת (נספח ב' לתצהיר חודין):
"חב' נתיבי איילון משמשת לועדה עורף לוגיסטי בלבד לפעילות השוטפת (אבקש לציין את השרות הטוב בנושא זה), ואין בינה ובין הפעילות האחרת של החברה דבר, זולת מתן שירותים של דיור, אכסניה, אירוח התערוכה המתמדת להתקני תנועה ובטיחות, והתקשרויות עם הסגל הקבוע, היועצים של הועדה + הנהלת חשבונות. גם התקשרויות אלה נימצאות תחת בקרה ופקוח צמודים של הלישכה המשפטית במשרד התחבורה, ועד היום לא נשמעו כל טענות מכל סוג."
(ההדגשה במקור – א.ג.כ)
מאידך גיסא, התובע גם לא פנה מעולם אל המדינה ובקש להיקלט בה ואף חתם על הסכם למתן שירותי ייעוץ לאחר סיום ההיתקשרות עם הנתבעת 1.
לעיתים יש מקום לקזוז הכספים ששולמו ביתר בגין השכר הקבלני כפי שנפסק ע"י בית הארצי לעבודה בסוגיית השבת כספים ע"י עובד לאחר סיום יחסי עובד ומעסיק והכרה בדיעבד של יחסי עבודה (בע"ע 3575-10-11 ענת עמיר - חברת החדשות הישראלית בע"מ ניתן ביום 25.115 – פורסם במאגרים האלקטרוניים (להלן: "עניין ענת עמיר").
לדבריו, "אם מרצה מקבל משכורת או עובד כשותף במשרד עורכי דין, זה עלול להיות בעייתי. אבל אם הוא משמש כיועץ חצוני עצמאי ואינו מקפח את עבודתו האקדמית - זה יכול רק לתרום לו".
מקור https://www.themarker.com/misc/1.284753
לאור האמור לעיל, חתימה על נייר המכתבים יכולה להיות ראייה מסוימת לאופי ההיתקשרות, אך כמוסבר לעיל, היא ראייה חלשה.
...
לשאלת ההוצאות, לו הייתה נשמעת דעתי, הייתי ממליץ לא לחייב את התובע בהוצאות הליך זה.
סוף דבר:
על דעת רוב חברי המותב, התביעה מתקבלת בחלקה.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.
משלכתחילה לא הגיש התובע כנגד הנתבעת 2, לא מצאנו מקום לפסוק הוצאות לזכות הנתבעת 2.