ערב נישואיהם, הם חתמו על הסכם ממון שיצר משטר של הפרדה רכושית – למעט ביחס לרכוש שהוסכם כי ייחשב כמשותף (להלן: הסכם הממון).
נקבע כי הדין הצרפתי החולש על הסכם הממון בין הצדדים אינו מונע מבני זוג "להעניק מתנות זה לזו", גם כאשר קיים ביניהם הסכם היוצר הפרדה רכושית (פסקה 91) – וכי המבקש העניק למשיבה את מחצית הזכויות בדירת המגורים.
לדבריה, המבקש הדגיש בכתב התביעה כי "לאחר המכירה אמור להוותר בידי [המשיבה] סך משוער של [...] עמם היא תוכל לקנות דירה מרווחת במקום טוב ולגור בה ברווחה עם שלושת ילדי בני הזוג" (פסקות 6 ו-17) – והיא הסתמכה על הצהרתו, והסכימה לפירוק השתוף בתנאים אלה.
מעבר לקושי דיוני זה, הטענה מעוררת תמיהה גם לגופה, שכן המבקש הגיש את התביעה הכספית בשנת 2017 למרות שהוא עצמו מעיד בפתח בקשת רשות העירעור כי "הצדדים טרם התגרשו במסגרת האזרחית ומבחינת הדין הצרפתי הם עדיין נשואים" (פסקה 10).
...
אף על פי כן, דין בקשת רשות הערעור להידחות משום שלא נפל כל פגם בקביעה לגבי קיום השתק עילה.
משהגעתי למסקנה זו, אין צורך להידרש לטענות שהעלתה המשיבה על יסוד תביעת הפירוק – וממילא נדחית גם הבקשה להגיב לתשובת המשיבה בעניין זה. יתר טענות המבקש, לרבות ביחס לשיקולי הצדק ונושא ה"הדדיות", אינן מבוססות, ובכל מקרה אינן מגלות עילה למתן רשות ערעור בגלגול שלישי.
מן הטעמים האמורים, בקשת רשות הערעור נדחית – במובן זה שנוצר בענייננו השתק עילה שהצדיק את סילוק התביעה הכספית על הסף, גם בהעדר השתק פלוגתא.