ומבלי לגרוע מכלליות האמור לעיל, אני מאשרת בזה את הסכמתי לשיעבוד המקרקעין הנ"ל ולכל התנאים הכלולים בשטר המשכנתא/המישכון הנ"ל, ובמיוחד אני מאשרת את הסכמתי לכך (בין אם היא נידרשת על פי דין ובין אם לאו) שאם וכאשר ימומש השיעבוד הנ"ל, הרי שהדירה תמכר כפנויה לחלוטין, ללא תנאי, ואני לא אהיה מוגנת לפי סעיף 33 לחוק הגנת הדייר (נוסח משולב), התשל"ב-1972 ו/או לפי סעיפים 38 ו/או 39 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 ו/או לפי סעיף 40א לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 ו/או לפי הוראת דין כלשהיא שתבוא במקום או בנוסף להם.
במסמך הויתור נתנה התובעת הסכמתה לכך שהיא לא תהיה מוגנת בין השאר לפי סעיף 33 לחוק הגנת הדייר, שזו לשונו:
"(א) החזיק אדם בנכס כשהוא בעלו או חוכרו-לדורות, או אחד הבעלים או החוכרים-לדורות, ופקעה זכותו בנכס מחמת מכירתו בהוצאה לפועל של פסק דין או של משכנתה או בפשיטת רגל, או מחמת חלוקת הנכס במשפט חלוקה או בהסדר קרקעות או מחמת חלוקתו על ידי רישום בפנקס הבתים המשותפים כאמור בסעיף 42 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, - יהיה המחזיק לדייר של בעלו החדש של הנכס, או של החוכר-לדורות החדש.
במסמך הויתור, לאחר שאישרה שבמקרה של מימוש השעבוד תמכר הדירה כפנויה לחלוטין מכיוון שהיא מוותרת על כל זכות שיש לה, ויתרה התובעת, בין היתר, על זכויות מכוח סעיף 38 לחוק הוצאה לפועל, במילים: "ואני לא אהיה מוגנת... ו/או לפי סעיפים 38 ו/או 39 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967...". סעיף 38 לחוק הוצאה לפועל (לפני תיקון מס' 29, התשס"ט- 2008, שאינו חל בעניינינו לאור הוראות המעבר בסעיפים 55(א) ו- 56(ד) לתיקון) קובע כדלקמן:
"(א) היו המקרקעין שעוקלו משמשים, כולם או מקצתם, בית מגורים לחייב, רשאי רשם ההוצאה לפועל להורות על מכירת המקרקעין ועל פינוי החייב ובני משפחתו הגרים עמו מהמקרקעין, ובילבד שהוכח תחילה, להנחת דעתו, שיהיה לחייב ולבני משפחתו הגרים עמו מקום מגורים סביר, או שהועמד לרשותם סידור חלוף.
בהתאם לסעיף קטן (ג), הגנת הסידור החלוף אינה הגנה קוגנטית והצדדים למשכנתא רשאים להתנות עליה ביחסים ביניהם.
...
בהחלטתה מיום 24.11.09 (נספח ד' לכתב התביעה) קבעה כב' השופטת מרינה לוי מבית המשפט לענייני משפחה בקריות כי ביחסים בין התובעת לבנק אין המדובר בסכסוך משפחתי ועל כן, משאין לבית משפט זה סמכות עניינית, הבקשה נדחית על הסף.
אם אכן התכוון הנתבע 2 שלא הוסבר אודות הדיור החלוף, אני מעדיף על עדותו את עדותו עו"ד ניב זר, שנמצאה אמינה ועקבית, שאכן הסביר לתובעת על כך.
לפיכך, אני קובע כי התובעת ידעה על קיומו ומשמעותו של דיור חלוף במקרה של מימוש השיעבוד וויתרה על הגנה זו, ועל כן לא עומדת לה הזכות לדיור חלוף.
סיכום
על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
על פי עקרונות תקנה 512, ונסיבות העניין, התובעת תשלם לנתבע 1 הוצאות משפט בסך 34,800 ₪ ולנתבע 2 הוצאות משפט בסך 11,600 ₪.