מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

יחידת ה RSD מתבקשת לקבל מעמד פליטה המבקשת מקלט בישראל

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עם סיום הראיון המקדמי הוחלט להעביר את עניינו של העותר לעריכת ראיון מקיף ביחידת ה-RSD (שתפקידה הוא טפול בבקשות למקלט מדיני בישראל) לצורך בחינת בקשתו לקבלת מקלט מדיני.
"הנטל להביא ראיות אשר יוכיחו את זכאותו של מבקש המקלט לקבלת מעמד של 'פליט' לפי אמנת הפליטים, ולמצער להגנה מפני גירוש, מוטל על המבקש" (שם, בפיסקה 12).
עם זאת "לצד הריסון המתבקש בבואנו להתערב בקביעות עובדה של רשויות המינהל, ככל שמדובר בדחיה של בקשת מקלט ולנוכח ההשלכות הטמונות בה, יש צורך בבחינה קפדנית וזהירה שמא נפלה שגגה בקביעתן" (שם, בפיסקה 20).
...
משכך, מצאתי כי דין הבקשה לשחרור ממשמורת להידחות.
כללו של דבר: העתירה נדחית.
עם זאת אני מורה על עיכוב הרחקתו של העותר למשך 45 ימים מהיום.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

הדבר בא לידי ביטוי ב"נוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל" אשר קובע כי "הטיפול בבקשות למקלט מדיני ייעשה בהתאם לדין בישראל ובשים לב למחויבויות שנטלה על עצמה מדינת ישראל לפי אמנת ג'נבה בדבר מעמדם של פליטים משנת 1951 ולפי הפרוטוקול בדבר מעמדם של פליטים משנת 1967" [ראו: "נוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל" משרד הפנים, רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול (2011).
בכל הנוגע לבקשות למקלט מדיני, הנטל להביא ראיות אשר יוכיחו את זכאותו של מבקש המקלט לקבלת מעמד של "פליט" לפי אמנת הפליטים, ולמצער להגנה מפני גירוש, מוטל על המבקש.
בעבר, נעשתה הערכה זו על ידי נציגות של נציבות האו"ם לפליטים בישראל, אך לימים היא הועברה ליחידת ה-RSD שבמשרד הפנים [להרחבה ראו: עניין טדסה, בפיסקאות 11-9].
לאור האמור, סבורני כי לצד הריסון המתבקש בבואנו להתערב בקביעות עובדה של רשויות המינהל, ככל שמדובר בדחיה של בקשת מקלט ולנוכח ההשלכות הטמונות בה, יש צורך בבחינה קפדנית וזהירה שמא נפלה שגגה בקביעתן.
...
על כן, סבורני כי ההחלטה לדחות את בקשת המקלט של המערערת - על סמך הראיון שנערך עמה והערכתה של נציבות האו"ם לפליטים - מבוססת על תשתית עובדתית אמינה, רלבנטית וסבירה.
עם זאת, בנסיבות העניין, משהשתכנעתי כי אכן אין יסוד לבקשתה של המערערת, וכן לנוכח הימשכות ההליכים בעניינה, סבורני כי אין לייחס לפגמים הנטענים בהליך בחינת בקשתה של המערערת נפקות רבה.
באשר לטענת המערערת כי הבקשה וההשגה שהגישה לא נבחנו בהתאם לנוהל הטיפול במבקשי מקלט; טענה זו הועלתה בערעור שלפנינו בלשון רפה ולכן די לקבוע כי בעניין זה מקובלת עלי הנמקתו של בית המשפט קמא לפיה הן הבקשה והן ההשגה נדחו בהתאם לנוהל הטיפול במבקשי מקלט, בהתאם לנוסחו הרלבנטי באותה העת.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עע"ם 8870/11 לפני: כבוד השופטת ע' ארבל המבקשת: לוז סטלה פז גונזלס נ ג ד המשיבים: 1. משרד הפנים 2. יחידת RSD 3. הועדה המייעצת לעינייני פליטים בקשה לסעד זמני בשם המבקשת: עו"ד ג' ברנד בשם המשיבים: עו"ד ה' גורני ][]החלטה
היא שוחררה עקב טענתה כי פנתה בבקשה לקבלת מקלט מדיני בישראל.
המבקשת הגישה ערעור על פסק הדין לבית משפט זה. בד בבד, הגישה שתי בקשות: האחת, בקשה שכותרה "בקשה לצוו ביניים" בה מתבקש בית המשפט להורות למשיב להמנע מהרחקתה וממעצרה של המבקשת עד להכרעה בעירעור.
לעמדת המשיבים, קבלת הבקשה תעודד הגשת בקשות סרק לקבלת מעמד של פליט מטעם שוהים בלתי חוקיים השוהים בישראל מאינטרסים כלכליים בלבד.
...
בנסיבות אלה, אין מקום להיעתר לבקשה להורות למשיבים להימנע מלעצור ולגרש את המבקשת מישראל עד להכרעה בערעור.
לצד סיכויי הערעור שכאמור לעיל אינם גבוהים, לא עומדת המבקשת בתנאים לקבלת בקשה לעיכוב ביצוע חיוב כספי ומשכך גם בקשה זו נדחית.
אי לכך, הבקשה להורות למשיבים להימנע ממעצרה ו/או מגירושה של המבקשת מישראל נדחית, כמו גם הבקשה לעיכוב ביצוע תשלום ההוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד מתבקש בעתירה זו, להשוות את מעמדו של העותר לזה של העותרת מאחר והם בני זוג.
העותרת, אזרחית אתיופית הסתננה לישראל דרך מצרים בשנת 2000.
הועדה המייעצת קבעה כי טענותיה של המבקשת אינן מאפשרות להעניק לה מעמד של פליטה.
ביום 10.4.11 קיבל שר הפנים את המלצת הועדה ודחה את בקשת המקלט של העותרת.
לעותרת לא היה הסבר לסתירה זו. בראיון שנערך לעותרת באו"ם טענה העותרת כי הרביצו לה גם במקלות ואילו בראיון שנערך לה ביחידת ה-RSD טענה כי רק סטרו לה. גם לסתירה זו לא היה בפי העותרת כל הסבר.
באותו הליך נדון עניינה של עותרת אשר ביקשה להעניק לה מעמד של פליט בשל חברותו של אביה באירגון ה-OLF.
...
המסקנה אליה מגיעה כב' השופטת בן-אור היא כי הזכאים למקלט מדיני הם אנשים שהיו פעילים אקטיביים במסגרת ה-OLF או היו חשודים בפעילות כזו ותשומת ליבן של הרשויות הופנתה לפעילותם.
כאמור, אמינותה של העותרת באשר למאסרה וכן חוסר הידע שהפגינה באשר לארגון ה-OLF והסתירות בין הגרסאות השונות שמסרה באשר לעיתוי הצטרפותה לארגון – כל אלה יחדיו מלמדים כי מסקנתו של המשיב שלא להאמין לגרסתה של העותרת היא מסקנה סבירה שאין להתערב בה. גם אם גרסתה של העותרת היתה אמת, הרי שגם אז בשל העובדה שמדובר בפעילה זוטרה עד מאוד, לא ניתן לומר שהעותרת צפויה להיות נרדפת באתיופיה עקב חברותה בארגון ה-OLF.
סיכומו של דבר שאני דוחה את העתירה על כל הסעדים שהתבקשו בה. ניתן היום, כ"ד תשרי תשע"ג, 10 אוקטובר 2012, בהעדר הצדדים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 2.1.11 ניכנס לתוקפו נוהל חדש – נוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל (להלן – הנוהל או נוהל מבקשי מקלט), אשר מסדיר את סמכויותיהן של יחידת הרישום והתשאול ויחידת ה-RSD, וכן מתוה את הליכי הטיפול בבקשות בצורה סדורה ומפורטת.
ראשית, לא מצאתי כי נפל פגם באופן היתנהלותה של יחידת ה-RSD בעת בחינת בקשתו של העותר לעיון מחדש בהחלטה שדחתה את בקשתו לקבלת מעמד "פליט". ראש לכל אציין, כי אין מקום לקבל את טענת העותר לפיה ראוי היה להחיל בעיניינו את הנוהל הרלבנטי בעת הגשת הבקשה, במובחן מהנוהל שחל בעת בחינתה.
הוראות הנוהל החדש הִנן דיוניות, וככאלה הן אינן פוגעות בזכות מוקנית, כך שאין מניעה להחילן באופן רטרוספקטיבי; מה-גם, שאחת ממטרות הנוהל הִנה לאפשר למשרד הפנים להיתמודד עם ריבוי בקשות סרק, ועל-כן, כפי שכבר צוין בפסיקה, החלתו מתבקשת גם על בקשות תלויות ועומדות (עת"מ (מרכז) 40814-07-11 בלה קמיסוקו נ' משרד הפנים (12.8.11), בפסקות 15-14 לפסק-הדין).
...
זאת ועוד, הנציבות אף קבעה, כי גם אם יתברר שהעותר אכן נרדף במולדתו על-רקע השתייכותו לתנועה הנ"ל, הרי שאין בכך כדי להעניק לו הגנה לפי אמנת הפליטים, היות שמדובר בארגון מיליטנטי, אשר נוהג בכוח ובאלימות, ומכאן שהחברים בו מבוקשים על-ידי השלטון בניגריה מטעמים לגיטימיים של אכיפת החוק, באופן שאינו עולה כדי "רדיפה" על-רקע אחד מהטעמים המפורטים באמנת הפליטים.
כאמור, בהחלטות שניתנו בעניינו של העותר, התרשמו הגורמים המוסמכים, על-סמך הראיות שהונחו לפניהם, כי ככל שהעותר מבוקש בארצו – הרי שמדובר באכיפה לגיטימית של השלטונות, ולא ניתן לומר שחייו יהיו נתונים בסכנה בשל כך. ממילא, גרסתו של העותר – אף לעניין רדיפתו – נמצאה כבלתי אמינה, ואין מקום להתערב בקביעה זו. אשר על כל האמור לעיל, העתירה נדחית.
אני מורה על איסור פרסום שמו של העותר; ואיני מתיר לפרסם נוסח זה של פסק-הדין, שבו מופיע שמו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו