סעיף 78(א) לחוק החדש קובע את הכלל לפיו:
"הוראות חוק זה יחולו גם לגבי יצירה שנוצרה לפני יום התחילה, בכפוף להוראות סעיפים קטנים (ב) עד (י)".
בסעיף 78(ט) ישנה היתייחסות ספציפית ליצירת צלום ושם נקבע כך:
"לעניין זהות מחבר היצירה של יצירת צלום לפי סעיף 21 לחוק זכות יוצרים, 1911, שנוצרה לפני יום התחילה וכן לעניין תקופת זכות היוצרים ביצירת צלום כאמור, ימשיכו לחול הוראות הדין הקודם".
הצילומים נושא התובענה צולמו כאמור בשנת 1975, לפני שחוקק החוק וממילא לפני שניכנס לתוקף.
הגנת זוטי דברים:
סעיף 4 לפקודת הנזיקין קובע כך:-
"לא יראו כעוולה מעשה, שאילו היה חוזר ונשנה לא היה בו כדי ליצור תביעה לזכות נוגדת, ואדם בר-דעת ומזג כרגיל לא היה בא בנסיבות הנתונות בתלונה על כך".
קשה לקבל את הטענה כאילו שאדם בר דעת ומזג רגיל לא היה עומד על זכותו המוסרית הנתונה לו לפי חוק.
...
לכן אני דוחה את טענת הנתבעות וקובעת שהתובע הוא שצילם את הצילומים מושא המחלוקת דנן ומאחר ולא התעוררה כל מחלוקת עובדתית בנקודה זו בכתבי הטענות הרי שהתובע לא היה צריך להוכיח זאת.
אני מקבלת את טענת הנתבעת 1, שלא נסתרה, לפיה פרסמה קרדיט לתובע מיד עם קבלת פנייתו.
לכן אני דוחה את טענות התובע בנקודה זו.
בניגוד לטענה הנוגעת להפרה חוזרת הרי שצודק התובע בטענתו שיש לשקול לחובתן של הנתבעות את העובדה שמדובר בגופי תקשורת שנושא זכויות יוצרים אינו זר להן (ר' בעניין זה ת"א (שלום י-ם) 30213-02-14 זום נ' באזז [פורסם בנבו] (7.4.15); ת"א (מחוזי י-ם) 45542-12-11 רחמני נ' אלג'זירה [פורסם בנבו] (19.2.14)).
לאחר ששקלתי את כל השיקולים האמורים לעיל וכן את השיקולים הקבועים בסעיף 56(ב) לחוק החדש וביניהם, חומרת ההפרה, היקף ההפרה, משך הזמן בו בוצעה ההפרה וכן לאחר שעיינתי בפסקי הדין אליהם הפנה התובע הגעתי לכלל מסקנה כי יש לחייב את הנתבעת 1 לפצות את התובע בסך של 5,000 ₪ ואת הנתבעת 2 בסך של 7,000 ₪.