כללי
התובע, יליד 1961, טען בכתב התביעה כי ביום 10.11.19 הוא ניחבל באצבע מס' 4 בידו הימנית, בעת ניסיון לתקן תקר בצמיג רכב שבוטח אצל הנתבעת, וזאת כאשר אישתו טרקה את דלת תא המטען של הרכב על אצבע זו.
הנתבעת הכחישה את נסיבות התאונה ואת חבותה לה.
ביום 24.3.21 היתקיימה ישיבת קדם משפט בנוכחות התובע, במהלכה הוא מסר גרסה ביחס לנסיבות התאונה.
לסיכום, יש לקבל את גרסת התובע, לפיה הוא נפגע באצבע מס' 4 בידו הימנית, כאשר לקראת סיום טפול בצמיג הרכב, לאחר שניפח אותו באויר באמצעות מדחס, וניסה לסגור את מכסה פיית הצמיג בעוד ידו האחרת מונח על תא המטען, סגרה אישתו את דלת תא המטען על ידו.
הנתבעת לא טענה בסיכומיה לעניין סיווג נסיבות מסוג זה כתאונת דרכים לפי החוק, ובצדק עשתה כן.
ניסיון לתקן צמיג רכב תקול במהלך נסיעה הוא טפול או תיקון דרך כמשמעם בחוק הפיצויים, כאשר הפעולה אותה ביצע התובע במועד פגיעתו, כמו גם זו שביצעה אישתו (סגירת תא המטען), היו חלק אינטגראלי מפעולת תיקון הדרך, ומשכך פגיעתו אירעה עקב תיקון דרך, העונה על הגדרת תאונת דרכים.
...
לסיכום, יש לקבל את גרסת התובע, לפיה הוא נפגע באצבע מס' 4 בידו הימנית, כאשר לקראת סיום טיפול בצמיג הרכב, לאחר שניפח אותו באוויר באמצעות מדחס, וניסה לסגור את מכסה פיית הצמיג בעוד ידו האחרת מונח על תא המטען, סגרה אשתו את דלת תא המטען על ידו.
ברם, סבורני כי בנסיבות אלה קיימת הצדקה להפעיל את הסמכות הנתונה לבית המשפט בדבר פסיקת כאב וסבל בסכום של עד 10% מהחישוב המקסימאלי (אף אם הנכות היא פחותה מ- 10%), וזאת בשים לב למהות הפגיעה (שבר מרוסק בקצה האצבע); לאשפוז התובע; למעקב הרפואי בו היה התובע לפרק זמן לא מבוטל (כשמונה חודשים, עד חודש יולי 2020); ולכך שהנכות באה לידי ביטוי בכאב ורגישות למגע באצבע ביד ימין שילוו את התובע עד סוף ימיו.
סוף דבר
נוכח האמור אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 29,000 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד ומע"מ כחוק, והחזר האגרה ששולמה בפתיחת ההליך, סכומים שישולמו בתוך 30 ימים אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.