על פי טופס "שינוי במורשי/מיופי כח בחשבון", בוצע צירוף האחות בשעה 11:49; ואילו בשעה 12:18 הונפק טופס "שאלון - הכר את הלקוח; היתרשמות כללית מהלקוח/ות". בטופס זה כתבה הפקידה מור: "פנחס [האב המנוח - ט.מ.] מנהל ח-ן בסניפנו 40 שנה, גימלאי מקבל קצבה מביטוח לאומי ומשכורת ממבטחים. כעת הצטרפה בתו אביבה בתור מיופת כח כי ניכנס לבית אבות, מודע לכך והוסבר לו כי כעת יכולה בתו לפעול בח-ן. הבין זאת וזיהה אותי גם בשמי." יצויין, כי בשעה 11:58 באותו היום בוצעה משיכה של 3,000 ₪ במזומן מחשבונו של האב המנוח.
להשלמת התמונה יצויין, כי במסגרת כתב ההגנה ביקש הבנק לדחות את התביעה על הסף בהיעדר סמכות עניינית, בטענה כי זו נתונה לבית המשפט לעינייני מישפחה; וכן ביקש לצרף את האחות כנתבעת נוספת.
במהלך הדיון הציג התובע סיכום אישפוז לפיו אושפז האב המנוח בבית החולים וולפסון מיום 23.7.2011 ושוחרר ממנו ביום 3.8.2011 בשעה 14:54, תוך שבמסמכי השיחרור צויין, כי האב עובר לאישפוז סיעודי.
בעקבות החלטה זו הגיש התובע כתב תביעה מתוקן בסדר דין מהיר, בו העמיד את סכום התביעה על 63,500 ₪, מתוכם סך של 40,000 ₪ - פיצוי בגין הפרת חובת הזהירות המוטלת על הבנק; 10,000 ₪ - פיצוי בגין התרשלות הבנק בניהול חשבונו של האב המנוח; וכן יתרת החשבון בבנק, משיכות שביצעה האחות וכן הוצאות שונות.
לעניין השיקולים אותם ישקול בית המשפט באשר למתן רשות למשלוח הודעת צד ג', נאמר בספרם של מנחם (מריו) קליין ואביעד איגרא, סדר דין מהיר בבית משפט השלום [2016] בעמ' 73, על יסוד דברי ההסבר לתקנות (נספח ב' לספרם):
"בית המשפט בבואו להכריע האם ליתן רשות בבקשה להודעת צד שלישי בסדר דין מהיר חייב לשקול האם שליחת ההודעה תועיל להגעה לחקר האמת, או תביא לסירבול מיותר לשל ההליך."
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי לנכון להעתר לבקשה.
...
יצויין, כי לכתב התביעה צורפה תעודת רופא מיום 10.8.2011, בה כתבה ד"ר סופיה טיטורנקו, לאחר שבדקה את האב בבית האבות נוף חן, כי הוא - "סיעודי ודמנטי. מרותק לכ"ג/מיטה, זקוק לעזרה מלאה. דייר אינו מסוגל לדאוג לענייניו ולטפל בהם וזקוק לאפוטרופוס."
בסיום הדיון, ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים, נעתרתי לבקשת הבנק שהוגשה קודם למועד הדיון (וניתנה לה גם תשובת התובע), והוריתי על העברת התיק לבית משפט השלום: זאת משום שסברתי, כי ההליך אינו מתאים להמשך דיון במסגרת בית המשפט לתביעות קטנות, בשל הסוגיות המתוארות במסגרתו והטעונות עדויות וחקירות נגדיות מעמיקות של הגורמים המעורבים בדבר, וכן משום שהוא כרוך בתיארוך מסמכים רפואיים ומסמכי הבנק.
לעניין השיקולים אותם ישקול בית המשפט באשר למתן רשות למשלוח הודעת צד ג', נאמר בספרם של מנחם (מריו) קליין ואביעד איגרא, סדר דין מהיר בבית משפט השלום [2016] בעמ' 73, על יסוד דברי ההסבר לתקנות (נספח ב' לספרם):
"בית המשפט בבואו להכריע האם ליתן רשות בבקשה להודעת צד שלישי בסדר דין מהיר חייב לשקול האם שליחת ההודעה תועיל להגעה לחקר האמת, או תביא לסרבול מיותר לשל ההליך."
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי לנכון להיעתר לבקשה.
כמו כן, לאחר השלב בו מוגשת הבקשה, כאשר טרם התקיימה ישיבה מקדמית, לא יהיה בהיעתרות לבקשה כדי לדחות את מועדה או לגרום לנזק או עיכוב כלשהם בבירור התובענה, וגם מטעם זה ראוי להיעתר לבקשה.