מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טענת פיטורים בגלל צמצומים למרות חוסר שביעות רצון מהעובד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אף שבמכתב הפיטורים נכתב כי התובע פוטר עקב צמצומים, מצאנו לקבל את גרסת הנתבעת לפיה היא לא היתה מרוצה מתפקודו של התובע.
המסקנה מן המתואר לעיל היא שהתובע פוטר על רקע חוסר שביעות רצון מתפקודו וכי התובע היה ער לדברים במהלך תקופת העבודה.
למרות שהתובע היה מודע לחוסר שביעות הרצון של המעסיק מתפקודו ולעובדה שלא עמד ביעדים המצופים ממנו, מהעדויות עולה שהתובע לא זומן לשימוע לפני פיטורים, אלא לשיחת פיטורים.
...
לפיכך, נדחית טענת התובע שנטענה לראשונה בסיכומיו, לפיה אינו חב בתשלום זה (סעיף 111 לסיכומי התובע).
לסיכום האמור לעיל, מתוך סכום של 1,409 ₪ שהתובע ביקש לגביו החזר הוצאות, אין לאשר את הוצאות המונית והארוחה על הלקוח, בסך 80 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: א. תמורת הודעה מוקדמת בסך 2,455 ₪; ב. פדיון חופשה בסך 3,466₪; החזר הוצאות בסך 598 ₪; פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לקרן השתלמות בסך 7,749 ₪, בכפוף לאמור בסעיף 31 לפסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הליך הפיטורים וזכאות לפצוי בגין פיטורים שלא כדין כעולה מהראיות, התובעים כולם פוטרו במסגרת הליך צמצומים שבו נקטה החברה הנתבעת, לאור קושי בתזרים המזומנים שאירע בסוף חודש דצמבר 2016.
על פי עדות מנכ"ל החברה, הבחירה בעובדים שמועמדים לפיטורים, וביניהם גם התובעים, היתה חוסר שביעות רצון מהתיפקוד של עובדים אלה בעבודה.
לדבריה: "... זה לא רק זה, זה היה היום השני של חנוכה והילדים שלי בחופש, והם תקעו את זה ... הם קבעו את זה באותו יום למרות שידעו שקשה לי". מנכ"ל הנתבעת נישאלה בעיניין זה והשיבה: "ש: התובעת קיבלה את ההזמנה לשימוע בשישי בצהריים והוא היה ליום ראשון. מתי היתה אמורה לה השהות לבדוק או להתייעץ, לא חשבתם על זה?
...
הנתבעת תשלם לתובע בונוס בגין עבודת לילה בסך 9,445 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
ג. תביעת התובע בועז חדד נדחית על כל רכיביה.
בשים לב לסכומי התביעה אל מול הסכומים שנפסקו, וכן בשים לב להליכים שהתקיימו בתיק, אנו קובעים כי כל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מנגד, לטענת הנתבעת, ההחלטה על סיום העסקתה של התובעת התקבלה כדין, עקב צימצום מצבת כוח העבודה במסגרת הליך רה ארגון שגובש ואושר בנתבעת בכפוף להוראות הסכם קבוצי מיוחד שנחתם ביום 5/12/2006 בין בזק לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה (להלן: "ההסתדרות") וארגון עובדי בזק (להלן: "האירגון") (להלן ביחד: "נציגות העובדים"), אשר חייב פיטורי מאות עובדים במסלולי פרישה שונים.
למרות זאת לא חל שינוי מטעם התובעת.
הערכה זו התבססה על שנת עבודתה האחרונה של התובעת, והוכח לפנינו כי נערכו עם התובעת שיחות משוב בדבר חוסר שביעות רצון מתפקודה (ראו נספח 18 לתצהירי הנתבעת) והתובעת העידה בעצמה כי היתה עובדת ממוצעת מבחינת עמידה ביעדים.
...
דין התביעה ברכיב זה להידחות.
לסיכום נוכח כל האמור לעיל, שוכנענו שמצד אחד יש לחייב את הנתבעת לפצות את התובעת בסך 15,000 ₪ בגין פגם שאינו משמעותי שנפל בהליך השימוע האישי שקיימו לתובעת עת שלא חשפו בפניה ולא מסרו לה את מלוא המידע אך מאידך וממול כל זאת יש לקחת בחשבון את העובדה שהתובעת הגישה תביעתה על סך 346,000 ₪, כאשר רוב טענותיה נדחו על ידינו, בין אם לגופן ובין אם בשל הרחבת חזית או זניחת טענות בשלב הסיכומים.
מכאן שבסופו של דבר מבחינה אופרטיבית אף צד אינו מחוייב לשלם מאומה לצד השני.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

אלא שכאמור חומר הראיות שנפרס לפנינו, ובפרט פניית מר שדמי לגב' רוזנברג, לאחר השימוע הראשון, מלמד כי ברקע היו גם טענות נגד תיפקוד התובע: "אי שביעות רצון מתפקודו המקצועי ובשל תפוקות נמוכות.". אכן, בהנתן שלצד נימוק צימצום הפעילות עמדו טענות כנגד תיפקוד התובע, אנו סבורים כי שומה היה על הנתבעת להעלותן כבר בזימון לשימוע הראשון, על מנת לאפשר לו להיתמודד עמן.
לאור כל המפורט לעיל, אנו דוחים את הטענה להפליה מחמת גיל, כמו גם את הטענה לפיטורים ללא סיבה עניינית.
כך, למשל, בסיכומיו הוא מלין על כך שלא נעשו מאמצים לאתר עבורו משרה חלופית, אלא שהוא משבץ אותה תחת העילה "זכאות התובע לפצוי בגין פיטורים ללא סיבה". כך או כך, מסקנתנו היא שמאז חודש מאי 2017, ועד לפיטורי התובע, נשקלו חלופות לפיטוריו, ונעשו ניסיונות כנים וממשיים להמשיך ולהעסיקו, חרף חוסר שביעות הרצון מתפקודו.
...
לאור המפורט לעיל, שוכנענו כי הנתבעת פעלה בשקידה סבירה, בהתאם לנסיבות, ובמסגרת האפשרויות הנתונות לה, במטרה לאתר חלופה לפיטורים, ובהתאם עמדת התובע, נדחית.
לסיכום לאור כל המפורט לעיל, אנו קובעים כי התובע פוטר על יסוד שיקולים ענייניים, ליקויים בתפקודו, ורק על יסודם, ומשכך יש לדחות את הטענה להפליה מחמת גיל.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הפגישה עימה בוטלה על ידי המערער בשל שחש ברע, מבלי שחזר אליה לצורך תאום מועד חדש שכן לדבריו "אני המשכתי במחלה ולא הייתה סיבה להגיע לפגישה". לאחר שהמערער הציג את אישור הרופא התעסוקתי מחודש מרץ 2018 בדבר הגבלתו ל-50% משרה בלבד, חרף העובדה שהוא אינו ניכנס להגדרת סעיף 5 לחוק, "הנתבעת פעלה באופן הגון, סביר ומידתי למצוא לו תפקיד חלופי, אולם הוא לא שיתף פעולה. כך או כך, מר רודיטי הודיע לתובע על התייתרות תפקידו כ-4 חודשים קודם לכן ולכן לא ניתן לקשור מבחינה סיבתית את הדברים...". לאור כל זאת נקבע כי לא הופרו על ידי המשיבה הוראות חוק שויון לאנשים עם מוגבלות; נדחתה הטענה לפיטורים שלא כדין; ונפסק כי לא נפל פגם בהתנהלות המשיבה, ודאי לא כזה המצדיק את היתערבות בית הדין או סעד של אכיפה.
גם בטענה לפיה הוסתרה סיבת הפיטורים האמתית לא מצאנו ממש (מעבר לכך שלא הועלתה בבית הדין האיזורי), שכן מר רודיטי הדגיש שהמערער לא פוטר בשל חוסר שביעות רצון מעבודתו אלא בשל צמצומים, כאשר בעת בחירת העובדים שתפקידם צומצם נילקח בחשבון גם דירוגם המקצועי על ידי מנהלם כדי להשאיר את הקבוצה הטובה ביותר האפשרית.
...
אף לא מצאנו ממש בטענות הנוגעות להיכרות אישית בין האב"ד לגב' דשא, וזאת כבר מן הטעם שלא נתקפה בזמן אמת החלטת בית הדין האזורי שלא לפסול עצמו כתוצאה מכך.
סוף דבר - הערעור מתקבל בחלקו כמפורט לעיל.
המשיבה תשלם למערער פיצוי בסך של 50,000 ₪, לתשלום תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו