מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טענת חוזה פיקטיבי למכירת דירה מקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך לא נרשמה הערת אזהרה בלישכת רישום המקרקעין על הגבלת זכותו של הנתבע למכור את הדירה לצד ג' או לתובע בכל עת. הנתבע החליט למכור את זכויותיו בדירה לתובע לאחר שהסתבך בחובות והתובע נחלץ לעזרתו והצילו מחובות של מאות אלפי שקלים, ושולם לו את מלוא תמורת הדירה לפי הסכם המכר.
ובהמשך: "אשר לרמת ההוכחה הנדרשת לביסוס טענת חוזה למראית עין יש להוסיף, כי בעל דין המייחס לצד שכנגד עריכת חוזה פקטבי מעלה כנגדו טענה קשה, העשוי להגיע אף כדי ייחוס מירמה או מצג כזב. ככלל, טענות מסוג זה, שנלווה להן, על פי רוב סממן של חוסר נקיון כפיים, טעונות בשל טיבן רמת הוכחה נכבדה לצורך ביסוסן. ייחוס לאדם היתנהגות שיש בה חוסר ניקיון כפיים, מירמה או כזב מחייב בראיות בעלות משקל ואמינות. כשם שלא בנקל יוכיח בעל דין טענות בדבר תרמית, המחייבות ביסוס ברמת הוכחה גבוהה במיוחד, כך גם טענות בדבר פיקטיביות של עיסקה, המשיקות לטענות מירמה, מצריכות רמת הוכחה התואמת במשקלה לרצינותה ולחומרתה של הטענה הנטענת" (עניין חזן, פסקה 31).
גרסת הנתבע, נזכיר, הייתה שעיסקת המכר והסכם השכירות היו פקטביים, והדירה הייתה אמורה לשוב לבעלותו.
...
תוכן עניינים (א) פתח דבר 2 (ב) כתבי הטענות 2 (ג) ההסכמה הדיונית 5 (ד) מבנה הדיון 5 (ה) הגנת הנתבע בחזית מול התובע 5 (1) מסירת הדירה במתנה; שינוי תצהיר המתנה 6 (2) הסכם הגירושין בין הורי הנתבע 6 (3) השלמת העברת הדירה מההורים לבן, אי-רישום הערה 7 (4) התובע נוטל הלוואה מרגב בן דוד ואריק לוי (באמצעות חברה שבשליטתם) 9 (5) התובע נוטל הלוואה מעו"ד נוח קאפלין 10 (6) היכרות הנתבע עם התובע והרקע לחתימה על הסכם המכר 11 (7) החתימה על הסכם המכר 12 (8) תשלומים על חשבון התמורה 13 (9) החתימה על הסכם השכירות 13 (10) מסמך ההתחשבנות 14 (11) רישום זכויותיו של התובע ורישום משכנתה לטובת הבנק 17 (12) טענת הנתבע בדבר השבת התמורה לתובע באמצעות תמורז 17 (א) סך של 375,000 ש"ח שהופקדו בחשבון של תמורז אצל ליאם פיננסים 19 (ב) סך של 100,000 ש"ח שהועברו לחשבון של תמורז ונמשכו במזומן 22 (ג) סך של 74,000 ש"ח (שלושה צ'קים בסכום כולל זה) 22 (ד) סך של 51,000 ש"ח ששולם במזומן 23 (ה) יתרת התמורה (כעולה ממסמך ההתחשבנות וכמפורט לעיל) 24 (13) עסקה נוספת בין התובע לתמורז: שני צ'קים על סך של 50,000 ש"ח מחודש אפריל 2018 24 (14) שינוי הגרסה של תמורז בבית המשפט המחוזי 25 (15) טענות הגנה נוספות של הנתבע 30 (16) הסכם למראית עין 30 (17) "אותות מרמה": עוד על נטל ההוכחה ונטל הבאת הראיות 36 (18) לסיכום הגנת הנתבע מול התובע 38 (ו) הגנת הנתבעת 38 (1) הגנת הנתבעת ביחסיה עם התובע 39 (א) אופי הזכות שהעניק הנתבע לנתבעת: זכות חוזית או מעין-קניינית? 39 (ב) האם אפשר לרשום הערה על הזכות במרשם המקרקעין? 45 (ג) תחרות זכויות: התחייבות הנתבע כלפי הנתבעת מול עסקת המכר בין הנתבע והתובע 46 (ד) הפרת הנטל לרשום הערת אזהרה ונפקותה 51 (ה) סיכום הגנת הנתבעת בתחרות מול התובע 54 (2) הגנת הנתבעת מול הבנק 55 (א) האם יש חובה לעיין ב"תיק הנכס" במרשם המקרקעין כתנאי להגנת תום הלב? 55 (ב) האם היה על הבנק ללמוד על ההתחייבות מכוח בדיקת מצב החזקה בדירה? 60 (ג) סיכום הגנת הנתבעת מול הבנק 61 (ז) סוף דבר 61 (ח) הוצאות המשפט ושכר טרחת עורך דין 62 פתח דבר לפניי תובענה לפינוי הנתבעים מדירת מגורים שרשומה כחכורה לדורות בידי התובע וממושכנת לבנק מזרחי טפחות בע"מ ("הבנק").
טענת הנתבעת שהמשכנתה שנרשמה לטובת הבנק כפופה להתחייבות שהנתבע נתן לה – נדחית.
טענות ההגנה בתיק זה (שהן שיקוף של טענות התביעה בבית המשפט המחוזי) – נדחות במלואן.
במישור הסעד, הואיל ואין חולק שהנתבעים שוהים בדירה ללא הסכם שכירות בתוקף ואינם משלמים דמי שכירות, דין התביעה לפינוי נגדם להתקבל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 16.04.2012 רשם התובע הערת אזהרה לטובתו בהתאם לייפוי כוח שקבל כבטוחה ביום 23.03.2011, זאת לאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה בשל בקשתם של האחים של הנתבע לחתימה על חוזה פקטבי המפחית את סכום הרכישה.
עקרי טענות הנתבע ביום 22.02.2011 חתמו הצדדים על איזה נייר ובו סוכם על מכירת זכות לדירה בקרקע בשכונת אחיסמך בלוד, בתמורה לסך של 240,000 ₪, כאשר במעמד החתימה העביר התובע לנתבע סך של 10,000 ₪ כדמי רצינות להוכחת כוונותיו של התובע לרכוש חלק מהזכויות של הנתבע במקרקעין והובהר לתובע כי מדובר בקבוצת רכישה וכדי להצטרף עליו לחתום על הסכמי שתוף והסכמים נוספים כמקובל בעיסקאות מסוג זה וכי אם לא יעמוד בהתחייבויות אלו, יאבד את דמי הרצינות.
בתביעה שהוגשה על ידי התובע נגד הנתבע למתן צו הצהרתי הקובע כי בין הצדדים נכרת הסכם מחייב בו הנתבע מכר לתובע דירת גן בפרויקט בניה עתידי באחיסמך נקבע בפסק הדין (להלן: "פסק הדין") שניתן 16.4.2020 על ידי כבוד השופטת יסכה רוטנברג כי היא לא שוכנעה באמיתות זכרון הדברים (סעיף 47 לפסק הדין) וכי אין בזכרון הדברים כדי לבסס טענה להסכם מחייב בין הצדדים, בין מחמת שאמיתותו לא הוכחה במידה הנדרשת, בין מחמת שהוא נעדר גמירות דעת ומסוימות (סעיף 50 לפסק הדין).
...
עוד צוין בהחלטת בית המשפט כי "אין באמור משום הסעת עמדה לגוף הטענות או בשאלה אם בכלל קיימת לתובע עילה לתביעה כספית או אם נגרמו לו נזקים, וככל ותוגש תביעה כספית, יתבררו הטענות". בית המשפט קבע בפסק הדין כי דין התביעה להידחות מאחר ובית המשפט מצא כי אין בזיכרון הדברים גמירות הדעת והמסוימות הנדרשים לשם כריתת חוזה מחייב, ואן בו כדי לעמוד בדרישת הכתב הקבוע בסעיף 8 לחוק המקרקעין.
לפיכך, התביעה התיישנה ודינה להידחות על הסף.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בהליך זה בסך כולל של 600 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

יתרה מזו: אין כל היגיון בדרישה להוספת סעיף זה, ה"משריין" לנתבעת בכל מקרה סך של 350,000 ש"ח, אם לשיטת הנתבעת אכן מדובר בהסכמים "פקטביים", וכי הדירה ממילא לעולם לא הייתה אמורה להמכר על ידי התובעת במסגרת מימוש המישכון.
הנתבעת לא הוכיחה באמצעות חוות דעת כלשהיא מה היה שווי הדירה נכון לאותו מועד, והיא גם לא תמכה בחוות דעת של שמאי מקרקעין מטעמה את טיעוניה בדבר היות שווי הדירה שצוין בהסכם ההלוואה הנוסף – פקטבי.
...
בהתחשב בכך שההליך דנן נגד הנתבע מעוכב מכוח צו כינוס הנכסים שניתן כנגדו, ובהתאם להוראות הסכם ההלוואה והסכם ההלוואה הנוסף בהן הוגדרה הנתבעת כלווה, ביחד ולחוד עם הנתבע, הנני קובע בזאת כי הנתבעת נותרה חייבת לתובעת, נכון למועד הגשת כתב התביעה דנן, סך של 2,753,335 ₪.
הנני מקבל בזאת התביעה למימוש שטר המשכון כנגד הנתבעת, אך זאת - בכפוף לקיום התנאי הקבוע בהסכם ההלוואה הנוסף, לפיו "היה וממכירת הבית [הדירה – ב.א.] לא ישאר הסך של 350,000 ₪ פנוי לאחר תשלום כל החובות והוצאות המכירה, אזי ישולם סך זה של 350,000 ₪ לידי גב' מירי תשובה לפני תשלום מלוא המשכנתא". כפועל יוצא מהאמור לעיל הנני ממנה בזאת את עו"ד צבי גביש ככונס נכסים על הדירה לשם מימוש שטר המשכון בכל הנוגע לנתבעת.
בהתחשב בתוצאה אליה הגעתי בפסק דין זה הנני מחייב בזאת את הנתבעת לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסך כולל של 25,000 ₪.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2018 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

קודם לתחילת החיים המשותפים הייתה לנתבע מכונית בשווי של 120,000 ₪ בקירוב, וכן היו בבעלותו זכויות בנכסי מקרקעין כדלקמן: זכויות בדירה ברח' י' בירושלים.
ביום 6.6.16 עתר הנתבע כנגד התובעת בתובענה בה נתבקש בית המשפט להורות על תקפות 2 הסכם מכר מיום 29.5.14 במסגרתו התחייבה התובעת למכור לו את הזכויות בדירה הרשומות על שמה בתמורה לסך של 500,000 ₪ אשר ישולם ישירות לכסוי הלוואת 4 .
( והדגישה כי זהו הסכם מזונות ומשמורת ואינו הסכם ממון או פירוק שתוף (סעיף 5.389 לטענתה ההסכם אינו תקף משלא אושר בבית המשפט ומשלא כובד על ידי הנתבע "שלקח" את הילדים למשמורתו ולא קוימה אף אחת מהוראותיו באף אחת מפרידות הצדדים בשנים 2012 ו- 2014 (סעיפים 5.39-5.41 ).
לטענת הנתבע הסכם מכר הזכויות ת"ח 15 לידי התובעת אף הוא הסכם פקטבי אותו כינה "הסכם הרמאות לצורך קבלת
...
יש להתחשב בעליית מחירי הדיור משנת 2009 ועד כה. מנגד, יש להתחשב בכך שהסכום נקבע מתוך כוונה להבטיח מדור לקטינים אשר נותרו בסופו של דבר במשמורת הנתבע אשר נושא בכל צרכיהם ללא סיוע מצד התובעת ומשכך ממילא מתייתר הצורך להבטיח את מדורם.
לאור התוצאה אליה הגעתי תביעת התובעת נדחית ואילו תביעת הנתבע מתקבלת.
₪ אני מחייבת את התובעת לשאת בהוצאות הנתבעים בסך של 70,000 סיכומו של דבר אני מורה כדלקמן: התביעה לסעד הצהרתי ולפירוק שיתוך (תמ"ש 3655-03-16 ) – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מהמסמכים שהוגשו עולה כי התובעת טוענת שלקוח שלה, רואה חשבון, פנה אליה וטען שלקוח פרטי שלו מכר נכס מקרקעין (להלן: "הדירה") בשווי 6 מיליון ש"ח, ומלבד המשכנתה עליו להסדיר חובות נוספים, ולכן הוא מבקש למשוך את הסכום הנ"ל במזומן.
לאומי טוען שהכספים הנ"ל הוצאו במירמה מחשבון המתנהל אצלו, לאחר שבעל החשבון נפטר (להלן: "המנוח"), באמצעות הסכם מכר פקטבי של הדירה, תוך היתחזות למנוח כקונה.
...
אני מקבל את טענת הבנק כי ביצוע העברות באמצעות אתר האינטרנט, אינו מאפשר לבנק לזהות כדבעי את מבצע הפעולה ומונע ממנו אפשרות לפקח על ביצוע הפעולות ולמנוע אותן, אף אם יש חשש לפעולה בניגוד לדיני איסור הלבנת הון.
התוצאה מאחר שהשתכנעתי שסירוב הבנק להעניק לתובעת את השירותים הנתבעים הוא סביר, אין מקום לחייב את הבנק לפעול נגד שיקול דעתו המקצועי ולהעניק אותם לתובעת ולכן, אני דוחה את התביעה, בכפוף לאמור בסעיף ‎31 לעיל.
התובעת תשלם את הוצאות הבנק, בסכום של 50,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו