מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טענת זיוף חתימה על הסכם תיווך מקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

ביום 17.8.2016 נחתם הסכם תיווך (הנושא כותרת – "הסכם התחייבות להזמנת שירותי תיווך במקרקעין", להלן: "הסכם התיווך" או "ההסכם") בין הצדדים על התחייבות להזמנת שירותי תיווך במקרקעין, שבמסגרתו (כך, לטענת התובעים) הציעו התובעים לנתבעת שתי דירות: האחת: הדירה דנן, והשנייה – דירה ברחוב נתן אלתרמן 8/46 בפרויקט טלשיר ברחובות (להלן: "הדירה ברחוב אלתרמן").
גם הנסיבות מובילות למסקנה כי הנתבעת אינה אומרת את האמת ביחס לטענת הזיוף: ראשית, לו אכן היתה הנתבעת חוששת שאכן חתימתה זוייפה או למצער הועתקה, היתה טורחת ומבקשת לקדם את חקירת המישטרה בעיניין, שאינה מקודמת כבר שנים.
בהקשר זה אציין במיוחד את היתנהלותה בסוגיית חתימתה על הסכם התיווך: בתחילה טענה כי ענייננו במסמך מזוייף, כאשר במסגרת הבר"ל ובמסגרת תצהירה טענה כי ענייננו ב"נוכלים" וב"זייפנים", לא פחות ולא יותר; בהמשך טענה לפניי (לאחר ניהול מקצה שיפורים מול המומחה מטעם ביהמ"ש) כי אמנם היא שכתבה את שמה על גבי ההסכם, אולם החתימה איננה חתימתה.
...
נתתי דעתי להוראות תקנה 512 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ובשים לב להתמשכות ההליך, לחוות דעת המומחה מטעם התובעים, לתצהירים שנדרשו, לניהול ההליך במסגרת הבר"ל, ולשלושת הדיונים שהתקיימו בתיק, אני מחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות התובעת בהליך בסך של 2,000 ₪.
כמו כן אני מחייב את הנתבעת בתשלום שכר טרחת עורך דין בסך של 4,637 ₪.
בנוסף, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט – אגרת בית משפט ששולמה (מחצית שנייה והשלמת אגרה) בסך 1,255 ₪, והוצאות העד מטעמה כפי שנפסקו (600 ₪).

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת הדיון, ציין המשיב כי טענת הזיוף נטענה לראשונה על ידי המבקש במסגרת כתב ההגנה וכי בשיחה ובתכתובות קודמות בין הצדדים העלה המבקש טענות הנוגעות לזכאות המשיב לדמי תיווך ולא נטען דבר לעניין זיוף החתימה.
בעניינינו, פסק דינו של בית משפט מושתת בעקרו על חוות דעת המומחית בתחום הגרפולוגיה וזאת על סמך הסכמת הצדדים בדיון מיום 19/02/20 לפיה ימונה מומחה לכתב יד לבחינת טענת המבקש לזיוף חתימתו על גבי הסכם התיווך, וקביעתו תהיה מכרעת.
כאמור המשיב הנו מתווך מקרקעין, הנחת המבקש כי מערכת המשפט אינה זרה למשיב נוכח עסוקו, הנחה שלא הוכחה, אין משמעה כי המשיב נהנה מיתרון דיוני על פני המבקש.
...
אין בידי לקבל טענות המבקש לפיהן בית משפט קמא לא אפשר למבקש לקבל ייעוץ משפטי עת שברור כי מערכת המשפט אינה זרה למשיב נוכח עיסוקו.
מעבר לעובדה שטענה זו נטענה בסתמיות, אין בטענה זו כדי לשנות ממסקנתי לפי דין בקשת רשות הערעור להידחות, שעה שכאמור, פסק הדין של בית משפט קמא ניתן בעיקר על יסוד ממצאי חוות הדעת הגרפולוגית, לגביה ניתנה הסכמת המבקש כי זו תהיה מכרעת.
סיכומו של דבר – הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

העסקה מושא התביעה ביום 7.6.2016 נחתם הסכם מכר מקרקעין שבמסגרתו מכרו הנתבעים בית שבבעלותם ברחוב מגל 23 בסביון לפלמח ויעל זאבי בסכום של 27,750,000 ₪ (להלן: "עסקת המכר" ו"זאבי", לפי הענין).
בתצהיר עדותו הראשית של התובע אין כל היתייחסות לנסיבות עריכת התוספת או לטענת הזיוף שנטענה כלפיו.
האם נכרת בין התובע לנתבעים הסכם תיווך ביחס לעיסקת המכר לזאבי הסכם התיווך שנכרת בין הצדדים ונחתם על ידם בשנת 2002 הגביל את עצמו במפורש לרוכש ספציפי שעמד אז על הפרק, ובלשון ההסכם: "מיסמך זה מוגבל ותקף אך ורק לאנשים הבאים: 1) בוריס קנדוף מווינה, אוסטריה". משלא נחתם הסכם מכר עם בוריס קנדוף מווינה, הסכם תיווך זה בא אל סיומו.
...
על יסוד כל האמור לעיל, אינני מקבלת את גירסת התובע שלפיה הוסכם בינו ובין פלאטו שרון ביום 20.4.16, כי ישולמו לו דמי תיווך בגין עסקת המכר לזאבי, וכי הסכמה זו הועלתה על ידו על גבי כרטיס הזמנת התיווך (ת/1) בהסכמת פלאטו שרון ובנוכחותו.
תמיכה למסקנה אליה הגעתי ניתן למצוא אף בהתנהלות התובע לאחר חתימת הסכם המכר ועד סוף שנת 2019, עת פנה לנתבעים לראשונה בדרישה לדמי תיווך.
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעת חתמה ביום 31.12.19 מול מרדכי על הסכם "הזמנה לבצוע פעולות תיווך במקרקעין". מרדכי עמל רבות כדי למצוא דירה המתאימה לצרכי הנתבעת.
למכתב ההתראה צורף מיסמך הנחזה להיות "הזמנה לבצוע שירותי תיווך" שנחתם לכאורה בין מרדכי לבין הנתבעת, כאשר החתימה המופיעה מטעם הנתבעת הנה חתימה מזויפת.
בנוסף, טענת הנתבעת ל"ניבולי פה" ולחצים לא נאותים מצד מרדכי, נסתרת בעובדה כי היא עצמה שבה וביקשה את סיועו של מרדכי במציאת דירה חלופית אחרי ששכנים התלוננו על הקמת רעש על ידי בני משפחתה ובעלת הדירה הודיעה לה כי הדבר מהוה בעיה, היינו אחרי כל הפניות מצד מרדכי ואף אחרי מכתב ההתראה אליו הגיבה בטענת הזיוף! (תיכתובת מ-26.8.20).
...
לפיכך המסקנה הנובעת מחוות הדעת הגרפולוגית לגבי מיהות החותם אינה קונקלוסיבית, בהינתן נסיבות החתימה.
אילו היו הגרסאות שקולות במהימנותן, הייתי במצב דברים זה דוחה את התביעה, שכן נטל ההוכחה לגבי החתימה על הזמנת שירותי התיווך מוטל על התובעים; אך לנוכח העובדה שגרסת הנתבעת הופרכה ביחס לשאלה הראשונה שבמחלוקת, ואילו גרסת מרדכי נתמכה בדברי התובעת עצמה בהקלטות, אני קובעת כי כפות המאזנים נוטות לעבר התובעים גם בפלוגתה זו. לעניין היריבות, הוכח כי המשרד הינו עסק הרשום על העוסק מורשה של צהלה, אך במסגרת עבודת מרדכי כסוכן עצמאי במשרד, ובהסכמות שבינו לבין צהלה, הוא זכאי לגבות את דמי התיווך של הלקוחות מולם הוא פועל.
בע"א (מחוזי תל אביב-יפו) 1413/04 מטרופוליס יזום השקעות ונכסים 1993 בע"מ נ' מנחם מליק - מרכזים מסחריים בע"מ (נבו 30.10.2005)‏‏ נפסק: "ככלל, הדרישה לציון הפרטים היא דרישה מהותית שתכליתה להבטיח את זיהוי הצדדים להסכם התיווך ואת גמירות הדעת שלהם בעת חתימת ההסכם. עם זאת, אין זו דרישה דווקנית והמגמה היא שלא להקפיד על ציון כל פרטיהן ודקדוקיהן של דרישות התקנות. מקום שמוטלת דרישת צורה, אין לעשות את כוונתו של המחוקק פלסתר, ואין להתעלם ממנה. עם זאת, בדרישת הצורה אין קדושה; אין היא מהווה מטרה כשלעצמה. אם קיימים כלים אחרים המשמשים ערובה לכך, שהשיקולים העומדים מאחורי כללי הצורה, אכן באו על סיפוקם אין לדבוק בנוקשות בכללי הצורה; ראוי להפעיל במקומם כלים רציונליים המשמשים להם תחליף. המצב האופטימלי הוא זה שבו קיים המינון הנכון בין עמדה תקיפה דיה באשר לדרישת הכתב המונעת הגשת תביעת שווא, לבין עמדה מתפשרת במקרה שבהם באים הנימוקים שמאחורי דרישת הכתב לידי סיפוק מלא. מינון מאוזן זה צריך לבוא לידי ביטוי הן בעמדת החקיקה והן בעמדת בתיהמ"ש". לפיכך אני קובעת כי הנתבעת התחייבה כלפי המשרד, וכלפי מרדכי שהוא הסוכן שפעל מולה אישית, לשלם דמי תיווך בגובה חודש שכירות היינו 8,000 ₪ + מע"מ. יחד עם זאת, עולה מהתמלול של חלופת המסרונים, כי הצדדים סיכמו בעל פה על דמי תיווך בסכום נמוך יותר, של 8,000 ₪ בסך הכל, שכן מרדכי מבקש מהנתבעת "ב-12.2.20, אחרי תשלום המקדמה, "תארגני לי למחר את ה-2,000 שלו (של המתווך השכיר במשרד, חן – נ.מ.ש) ו-4,000 שלי בצ'ק לחודש, לא נעים לי לרוץ אחריך, מבין מאד את הלחץ שלך...", ובימים שלאחר מכן הוא ממשיך ומפציר בה מדי יום להכין לו את הסכומים הנ"ל והיא דוחה אותו בנימוקים של "אין לי כסף היום" אך לא אומרת ולו לרגע שאינה חייבת לו את הסכום הנ"ל. מכאן עולה כי הוסכמה בין הצדדים הנחה, באופן שהסכום הכולל של דמי התיווך יהיה 8,000 ₪, שמתוכם שילמה הנתבעת 2,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

זאת, מאחר שאף לא אחד מתנאי הסעיף היתקיים במקרה דנן, שכן הנתבעים אינם בעלי רישיון תיווך; רועי מעולם לא החתים את התובעים על הסכם תיווך; רועי שלח לתובעים מיסמך מזויף עליו חתמו התובעים לכאורה, אך מדובר במסמך קטן ולא קריא, אותו התובעים לא ראו מעולם ולא חתמו עליו מעולם.
דרישת הכתב סעיף 9 שכותרתו "דרישה להזמנה בכתב" קובע כך: " (א) מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לבצוע פעולת תיווך במקרקעין...". בכתב התביעה, טענו התובעים כי רק לאחר שקבלו את הקבלה בגין התשלום ע"ס 100,000 ₪, בחודש מרץ 2020, הם גילו כי "מצדה" היא שקבלה את התשלום בגין "דמי תיווך" אשר התובעים מעולם לא התחייבו לשלם, והוסיפו כי הם לא חתמו על כל מיסמך, לרבות הסכם התיווך, מול "מצדה" או מול מי מהנתבעים (סעיף 19).
אלא, שהתובעים לא הביאו כל תמיכה לטענת הזיוף שהועלתה על ידם, לרבות חוות דעת גרפולוג או כל מומחה אחר.
...
משכך, אין בעובדה כי בסופו של דבר, בוטל הסכם המכר בהתאם להסכם הפשרה, כדי לשנות מן המסקנה ולפיה הנתבעים זכאים לדמי התיווך ששילמו התובעים ל"מצדה".
ואולם, במקרה דנן, סוכם בין הצדדים כי התובעים ישלמו דמי תיווך בסך של 100,000 ₪ היינו כ-6.5% מסכום התמורה הסופי בגין הדירה (1,520,000 ₪).
סוף דבר על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו