הוראות סעיף 52 לחוקת העבודה לעובדי הרשויות המקומיות קובעות כי:
"אם בגלל המחלה נשללה מעובד, לפי תעודת רופא, האפשרות לחזור לעבודתו הקודמת, ואין באפשרות הרשות להעסיקו בעבודה מתאימה אחרת, רשאית הנהלת הרשות המקומית, לפטרו, והעובד זכאי לקבל פיצויים או גמלה בהתאם למגיע לו".
מעדותה של גב' גביזון עולה כי משסירב התובע להצעת השיבוץ שהוצעה לו, הוצע לתובע לפנות בשנית לרופאה התעסוקתית להביא אישור מעודכן אך התובע לא היה מעונין בכך.
אשר לטענת ההתעמרות – התובע טען כי מזכיר העיר, מר קליין, היתעמר בו באופן עיקבי ולאורך תקופה ארוכה כאשר היתעמרות זו היא שהובילה אותו ללחץ נפשי כבד שהביא אותו ללקות בלבו.
שלישית, לא כל עוגמת נפש הנגרמת לעובד בגין יחסים עכורים עם חבריו לעבודה או היתנהלות הממונה עליו תחשב כהתעמרות בעבודה, שהרי "מינון מסוים של חיכוכים ומתחים הנו בגדר הכרח בלתי יגונה בהיתחשב באופיים הדינאמי של יחסי העבודה. משכך, לא כל חיכוך מהוה היתנכלות, אולם יש ועוצמתו תגיע כדי היתנכלות..." (ע"ע (ארצי) 12069-06-20 פלונית - מדינת ישראל (25.3.21); להלן: עניין פלונית).
...
די בכך כדי לדחות את תביעתו ברכיב זה. גם לגופו של עניין, מצאנו לקבל את טענות הנתבעת שלפיה בכל הנוגע ל-2.33% לא חל עיכוב אמיתי בתשלום ההפרש וכי החלת הפיטורים רטרואקטיבית, נעשתה אך להטיב עם התובע על מנת שיוכל לקבל תגמולי פנסיה בעבור אותם חודשיים ימים ממועד סיום מיצוי מכסת החופשה והמחלה שעמדו לזכותו ועד למועד שבו הביא מכתב מהרופאה התעסוקתית שבעקבותיו סיים את עבודתו.
בנסיבות אלה, וכאמור משזנח את תביעתו זו, דין תביעתו ברכיב זה – להידחות.
אחרית דבר
משלא מצאנו כל פגם בהתנהלות הנתבעת בכל הנוגע לסיום עבודתו של התובע וכפועל יוצא מכך לא נמצא יסוד לתביעות התובע לתשלום פיצויים והפסדי שכר בגין סיום עבודתו, דין תביעת התובע על כל רכיביה – להידחות.