על-פי הטענה, עריית אשדוד לא היתה מורשית, על-פי חוק, לגבות ממנה היטל בגין שטחים צבוריים, ובהתאם היות ומדובר בגבייה בלתי חוקית של היטל, אזי דין הוא שהעירייה תשיב לה את ההיטל ששולם ללא הסמיכה בחוק.
לאחר שהתובעת סיימה את בניית הפרוייקט, וקיבלה אישור איכלוס (טופס 4) בשנת 2014 (ראו בעדות הגב' זוהר עמ' 29 לפרוט' ש' 11), הוגשה על-ידה תביעה זו להשבת היטל השצ"פ, שעל-פי הטענה שולם על-ידה ביתר, שכן במועד הרלבנטי עריית אשדוד לא היתה מורשית לגבות היטל שצ"פ בגין המקרקעין.
דיון והכרעה
טרם הדיון המשפטי יש להדרש למספר היבטים עובדתיים, ובהם - האם ידעה התובעת, עובר לחתימה על כתב ההיתחייבות, כי הדרישה לתשלום היטל השצ"פ היא לכאורה בלתי חוקית, ובהתאם בכוונתה לתבוע השבה, לאחר שתקבל את היתר הבנייה; האם הביעה התובעת מחאה כלשהי בדבר דרישת הערייה כי תשלם היטל שצ"פ, אף שלטענתה הערייה לא היתה מוסמכת לכך עפ"י חוק; האם כתב ההיתחייבות נחתם תחת אילוץ או כפייה.
אני לא זוכר בדיוק אם אמרנו את זה שאנחנו נתבע או לא, יחד עם זה על פי הנהליים שלנו שאנו מקבלים את החיוב באגרות, שזה לאחר היתר הבנייה, אנו מעבירים את זה למומחים שיבדקו את התעריף ואם הם חושבים שהוא שגוי אנו תובעים.
...
אינני מקבל טענה זו, והתובעת לא הציגה כל אסמכתא שתבסס טענה זו. להשקפתי, ככל שעיריית אשדוד היתה מסרבת לייתן בידי התובעת היתר בנייה, קודם כניסתו לתוקף של חוק העזר, היתה זו החלטה סבירה ולגיטימית, ואף מתחייבת בנסיבות העניין.
סוף דבר
התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסכום של 75,000 ₪.