ועדת הערר דחתה טענה זו וקבעה כי "אף אם היינו רואים בתכנית רש/760 כתכנית מפורטת לצורך תמ"א/4/16, הרי שייעוד הקרקע אינו ייעוד ל'תעשייה לסוגיה', אלא ייעוד ל'איזור תעסוקה מסחר ובילוי' בו מותר שימוש לתעשייה מסוג מסוים. יתרה מכך, אתר מחזור הפסולת המבוקש בשימוש החורג הוא לא רק 'אתר טפול' אלא שלפי היחידה הסביבתית של רמת השרון הוא גם 'תחנת מעבר'. בנוסף ומעבר לכך, סעיף 22א(א) הנ"ל מסייג במפורש אפשרות זו וקובע כי תתאפשר רק "ככל ואין בתכנית המפורטת כוונה אחרת משתמעת". בעניינינו, כך קבעה ועדת הערר, משתמעת כוונה אחרת, שעה שבסעיף 4.1.1 לתכנית רש/760 נקבע במפורש כי לא תותר מכוחה הקמת מפעלים לשימושים המנויים שם ובהם גם "מפעלים לטפול בפסולת, ייצור חומרי ביניין". ועדת הערר דחתה גם את הטענה שתכנית רש/760 התכוונה לאסור שימוש קבוע לאתר פסולת אך לא שימוש זמני כפי שהתבקש, משאין הדבר עולה בקנה אחד עם לשון התכנית ועם תכליתה.
כפי שציינה ועדת הערר בהחלטתה "מחסור באתרי פסולת אינו יכול להצדיק מתן היתר שיכשיר את פעילותו של אתר הפסולת העומד בנגוד מוחלט לתכניות התקפות". בפרט, כאשר עסקינן בשימוש חורג בסטייה ניכרת.
יש לדחות טענה זו. סעיף 29(א) לתמ"א 16 המקורית קובע, כי אתרי פסולת קיימים שלא סומנו בתשריט תמ"א 16 המקורית לאותה מטרה, ימשיכו לפעול בשימוש חורג עד להפעלת אתר חלופי לאותו אתר קיים, עפ"י הוראות התכנית.
עוד טוענת הועדה המקומית, כי גם המלצת המשרד להגנת הסביבה היא שהאתר יסיים את פעילותו לחלוטין לא יאוחר ממועד איכלוס שכונת המגורים שממזרח לאתר.
...
בהחלטה מפורטת ומנומקת כדבעי (המחזיקה 20 עמודים) נדונו טענו העותרות אחת לאחת ונקבע, כי יש לדחות את הבקשה מחמת שהוגשה באופן שלא ניתן לאשרה כלל והיא כוללת גם בינוי המהווה סטייה ניכרת.
"בעוד שבחלקה 19 מצוי, כך לטענת העוררות, מפעל בטון - הבקשה להיתר לא כללה פירוט שממנו ניתן להבין שמבוקש שימוש שחורג למפעל בטון, אלא התבקש שימוש חורג ל'אתר למחזור פסולת'. ברי כי היה מקום לפרט שימוש זה במסגרת הבקשה והעדר הפירוט מהווה פגם יסודי בפרסום הבקשה." (עמ' 14)
שנית, יש לדחות את הבקשה גם מהטעם שהיא סותרת את הוראות תמ"א/4/16 לפסולת מוצקה (התמ"א) - סעיף 8 בפרק ב' לתמ"א קובע כי "לא יוקם אתר פסולת אלא על פי תכנית מפורטת העומדת בהוראות תכנית זו". אין חולק כי אין תכנית מפורטת כנדרש, אלא שהעותרות טענו, כי ניתן ליתן היתר כמבוקש מכוח סעיף 22א(א) לתמ"א אשר מאפשר את הוצאת ההיתר גם בהעדר תכנית מפורטת, אם בתכנית מפורטת יועדו המקרקעין "לתעשייה לסוגיה". לטענתן, יש לראות בתכנית רש/760 שחלה על הקרקע, משום תכנית מפורטת כאמור.
מעבר לכך וביתר שאת, יש לדחות את העתירה בשל חוסר ניקיון הכפיים של העותרות בשל ניהול ההליך באופן לא הגון ולא נאות.
העתירה נדחית גם לגופה, משלא נמצא בהחלטה כל פגם המצדיק התערבות בה (ובכלל).
סוף דבר: העתירה נדחית.