(לסיכום העקרונות החלים בעיניין מעשה בית דין והתנאים לתחולתו של השתק פלוגתא ראו, מיני רבים, ע"א 9551/04 אספן בניה ופיתוח בע"מ נ' מדינת ישראל (12.10.09), בפסקות 13-14 לפסק הדין, על הפסיקה הנזכרת שם; במאמר מוסגר יצויין כי במהלך השנים חל כירסום בהלכה הפסוקה ביחס לחלק מן התנאים להתקיימות השתק פלוגתא, אולם לצורך הדיון שבפניי אין צורך להזקק להרחבה זו).
וזו לשון הצהרתה בסעיף 10 לטען הביניים:
"המבקשת אינה טוענת לזכות בכספים, דהיינו בדמי השכירות המוסכמים, נשוא טען הביניים, והיא תכבד כל החלטה של בית המשפט הנכבד בעיניין".
הינה כי כן, יש רגליים לסברה, כי השאלה אותה הניחה שוקת לפני בית המשפט במסגרת טען הביניים לא הוגבלה לדמי השכירות לתקופה מסויימת, אלא ששוקת ביקשה כי בית המשפט יכריע בדבר זכותו של מי מהטוענים ביחס ל"דמי השכירות המוסכמים" או "דמי השכירות המשולמים על המבנה", כאשר היא עצמה אינה טוענת לזכות בהם, ומכאן שאינה חולקת על חובתה לשלמם.
יחד עם זאת, יתכן כי אילמלא האמור לעיל, היתה הסוכנות עשויה להיות מושתקת במעשה בית דין בהתייחס לקביעות שנקבעו באותו ענין, לאור הילכת ע"א 964/05 פוליבה בע"מ נ' מדינת ישראל אגף המכס ומע"מ ומשרד המסחר (לא פורסם; ניתן ביום 22.7.07, ור' גם בע"א 9551/04 אספן בנייה ופיתוח בע"מ נ. מדינת ישראל, שם מתייחס בית המשפט העליון להבחנה בין טענת השתק אופנסיבית לבין טענת השתק דפנסיבית)".
יפים לעניין, בשינויים המחוייבים, הדברים שנפסקו בע"א 213/88 אור אלום בע"מ נ' אלמוג בע"מ, פ"ד מג(3), 99:
"אכן נקטה המערערת בשעתו את ההליך הראוי של טען ביניים, שכן היא לא היתכחשה ליתרת חובה עבור התוכנה שרכשה מהמשיבה 2, וכל שביקשה מבית המשפט הוא, כי יכריע בין אלמוג, שתבעה אותה לשלם לה את יתרת המחיר, לבין המשיבה 2, שמפניה חששה כי אף היא תתבע אותה לדין לתשלום אותו סכום, כשאך מובן הוא כי אין עליה לשלם אלא לאחת מהן (ראה י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (אמינון, מהדורה 5, בעריכת ד"ר ש' לוין, 1988) 639-640)...
...
אף אין בידי לקבל את טענת שוקת, כי משבוטל הסכם החכירה בין העירייה לבין באבאי הרי שבטלה זכותה של העירייה לקבלת דמי חכירה, ומכל מקום, כמפורט לעיל, מצאתי להתבסס על שיעור דמי החכירה כעוגן לסכום המינימלי שאותו היה על שוקת לשלם עבור השימוש במקרקעין, ובהקשר זה אין משמעות לעובדה שהסכם החכירה בוטל.
מסקנה זו מתבקשת גם מקבלת טענת העירייה – בה מצאתי ממש, בכל הנוגע לדמי החכירה (להבדיל מדמי השכירות) - כי יש לראות בהסכם השכירות שנחתם בין באבאי לבין שוקת חוזה לטובת צד שלישי, טענה ששוקת לא התמודדה עימה.
לאור האמור, אני קובעת כי יש בסיס לחיובה של שוקת בתשלום דמי שימוש ראויים בגובה דמי החכירה, דהיינו בסך 4,000 ₪ לחודש, בתוספת מע"מ.
סיכום
ההכרעה דלעיל ממצה למעשה הן את ההכרעה בתביעה העיקרית (שבעיקרה היא תביעה להשבת סכומים ששולמו ביתר ולקביעת הסכום אותו הייתה שוקת חייבת לשלם, אם בכלל) והן בתביעה שכנגד, ולאור התוצאה אליה הגעתי מתייתר הצורך להכריע בטענות נוספות שהעלו הצדדים, לרבות טענת הקיזוז שהעלתה שוקת ביחס לדמי השכירות; הטענה כי העירייה לא הוכיחה את גובה החוב בהתאם לכרטסות או כי היה חיוב כפול, וכיוצ"ב.
ביתר טענות הצדדים לא מצאתי ממש והן נדחות.