יפים לענייננו בשינויים המחויבים (שכן בעניינינו המחלוקת עם חברת הביטוח אינה על עצם קרות תאונה אלא על זהות הנהגת, והנתבעת 1 בעניינינו מודה שהנהגה אך לא במלוא האשמה בתאונה), דבריו של כבוד השופט א' סלע ב-תא"מ (הרצ') 22620-04-11 הררי נ' כחלון, פס' 22-21 (26.11.2014):
"...הנתבע הודה באחריותו לניזקי התובע, הן בכתב ההגנה, הן בתצהיר שמסר לבא-כוח התובע והן בעדותו בבית המשפט. אכן, התברר כי גירסתו אינה אמת, ואולם בכך אין כדי לפוטרו מלשלם את הסעד הנתבע. ויוטעם, בהליך פלילי אשמתו של נאשם נקבעת על ידי בית המשפט, ועל כן גם מקום בו נאשם מודה בעובדות המקימות את העבירה, אין בכך כדי להרשיעו, מקום בו בית המשפט השתכנע כי העובדות לא היו כפי שהנאשם הודה. לא כך בהליך אזרחי.
"
כאן אציין כי "הדיעה האחרת" אותה הזכיר השופט סלע בדבריו המצוטטים לעיל היא דעתה של כבוד השופטת מ' ברק-נבו ב-ת"א (שלום ת"א) 13910/06 הפניקס הישראלי בע"מ נ' עבדו, ע' 14 (17.8.2008) לפיה "לא יעלה על הדעת שבית המשפט יתן פסק דין שאין לו, לדעת בית המשפט, בסיס בעובדות, במטרה 'להעניש'...". אולם כפי שראינו לעיל, חיוב נתבע על-פי הודאת בעל דין פורמאלית אינו קביעה בענין הבסיס בעובדות; אלא, בטענה ובהודאה פורמאלית בה, מסכימים אותם צדדים שאותה טענה אינה חלק מיריעת המחלוקת ביניהם, ולגבי היחסים בינם לבין עצמם, "אמת והסכם – הסכם עדיף". עינינו הרואות: מדובר לא בהענשה, אלא – בהסכמה.
מכוח סעיף 42א לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, משהנאשמת היא צד בהליך אזרחי זה שבפניי, הממצאים והמסקנות בהכרעת הדין הפלילית מהוים ראיות לכאורה בהליך זה. כאשר נאשם מורשע על-פי הודאה בעובדות כתב האישום, העובדות הנטענות בכתב האישום הן הממצאים בהכרעת הדין לענין סעיף 42א לפקודת הראיות (ראו ע"א 71/85 "אריה" חברה לביטוח בע"מ נ' בוחבוט, פ"ד מא(4) 327, 331 (1987)(להלן: ענין "אריה" חברה לביטוח).
...
תביעת התובעת נגד הנתבעת 2 נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת 2 שכר טרחת עורך דין בסך של 12,250 ₪.
ההודעה לצד שלישי נדחית.