מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טענת אי תשלום שכר מלא מול טענת ביצוע עבודה לקויה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בדצמבר 2015 שלחו פייגנבאום לחברה מכתב התראה (נספח 4 לכתב תביעת מגן), בו טענו כי החברה ביצעה עבודה לקויה ולא עמדה בלוח זמנים, ולכן הם מסרבים לשלם את דרישתה בסך של 145,874 ש"ח. פייגנבאום טענו כי על החברה לשלם להם פיצוי בסך של 120,000 ש"ח. פייגנבאום הסתמכו על דוח הבדק ההנדסי מטעמם, בו נקבע כי נזקיהם הם בסך של 86,000 ש"ח. לסכום זה פייגנבאום הוסיפו 50% עבור ביצוע התיקונים עצמאית, אף שהדוח היתייחס לבצוע על ידי קבלנים פרטיים.
ביום 6.7.2014 חתמו מול מגן על כתב הכמויות שעל פיו תבוצע העבודה, ונקבע כי עלות העבודות היא 253,316 ש"ח. (נספח ב' לכתב תביעת פייגנבאום).
מגן עבד באופן לא מקצועי; שיכנע את פייגנבאום לקנות מוצרים יקרים ללא צורך; שיכנע את פייגנבאום לקנות פרקט וריצוף בתיווכו בטענה שיהיו זולים יותר אך התבררו כיקרים יותר; דרש תשלומים באופן תכוף מהקבוע בהסכם; דרש תוספת תשלום ללא שקבל דרישה בכתב לבצוע; כלל בדרישתו מוצרים שפייגנבאום רכשו באופן פרטי.
תביעת פייגנבאום היא בסך של 258,738 ש"ח, והיא כוללת: עלות תיקון ליקויי בניה 133,388 ש"ח פיצוי חוזי מוסכם בגין איחור במסירת העבודות 22,800 ש"ח תיקון מזגן על ידי קבלן חלופי 18,280 ש"ח שכר מומחים 17,500 ש"ח הוצאות בית מלון 1,770 ש"ח פיצוי בגין שיכון עובדי החברה בדירה 15,000 ש"ח נזק לא ממוני 50,000 ש"ח עדים פייגנבאום הגישו 3 חוות דעת: חוות דעת מהנדס בוריס דינרשטיין מיום 22.6.2015; חוות דעת מהנדס מרק פולסקי מיום 6.3.2016; חוות דעת מהנדס מרק פולסקי מיום 24.3.2016.
לטענת מגן, פייגנבאום ביקשו תוספות ושינויים, אישרו בעל פה או באמצעות האדריכלית, ולא שילמו מלוא התשלום עבורם.
ד(1)(ג) האם ניתנה הסכמת פייגנבאום לבצוע העבודות הנוספות? על מגן, אשר תבע תשלום עבור עבודות נוספות שלטענתו ביצע, הנטל להוכיח כי פייגנבאום אישרו את העבודות הנוספות ונתנו הסכמתם לביצוען.
לאור המקובץ, לא זאת בלבד שמגן לא הרים את הנטל להוכיח כי פייגנבאום אישרו את העבודות הנוספות נושא התביעה, אלא שטענתו, לפיה ניתנו לו על ידי פייגנבאום או האדריכלית אישורים לעבודות הנוספות, לא מהימנה.
...
סוף דבר מגן צב לבניין בע"מ זכאית לתשלום בסך של 24,814 ש"ח עבור עבודות נוספות.
סיכומו של דבר: בת"א 36091-02-15 הנתבעים ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, את הסך של 24,814 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.
בת"א 16402-10-16 הנתבעים ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, את הסך של 68,581 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 124,956 ₪ בגין אי תשלום שכר עבודת נגרות.
הנתבעים הכחישו את קבלת הצעות המחיר, את התיקשורת הנטענת מול האדריכלית והמפקחת ואת השינויים שלהם טוען התובע.
המינוי נעשה לאחר שהצדדים הסכימו במסגרת הדיון שהתקיים לפניי ביום 16.3.21 על מינוי "מומחה מוסכם ומכריע מטעם בימ"ש". הממצאים שמצא המומחה הם כדלקמן: עקמומיות בדלתות ארונות, מרווחים בין חלקי חזית ארונות, טריקת דלת ארון, מרווחים בין מגירות ודלתות בכונניות, גימור צבע חזית ארונות מבריק במקום מט, סגירת דלתות חדרים- כנף אינה מוצמדת למשקוף באופן מלא.
מנגד, התובע לא טען בסיכומים שאת טופס ההזמנה הידני הוא שלח לנתבעים, ודוק, זהו המסמך היחיד המסדיר את יחסי הצדדים במקרה שהתובע יבצע עבודות נוספות או שהנתבעים יבקשו שינויים בהצעת המחיר ששלח, שם צוין בלקוניות "הצעת מחיר לפי תוכניות מיכרז אם ישנם שינוים בתוכניות ביצוע יאושר ע"י הלקוח". לא ברור מדוע הטופס הידני לא צורף לתביעה כאשר מדובר במסמך מהותי וודאי כאשר מדובר במסמך היחיד שמסדיר בצורה כלשהיא את התשלום עבור עבודות נוספות.
אכן התגלו ליקויים בעבודת התובע אולם הנתבעים לא שילמו את יתרת החשבון שהייתה גבוהה בהרבה מסכום הליקויים שקבע המומחה, דבר שאילץ את התובע להגיש את התביעה ולנהל הליך משפטי.
...
אך שעה שאלה נטענו כטענת קיזוז, אין מנוס מדחייתם.
אשר על כן אני דוחה את טענת הקיזוז.
סוף דבר הנתבעים, יחד ולחוד, ישלמו לתובע את הסכומים הבאים: סך של 69,140 ₪ בגין יתרת התמורה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום חו"ד המומחה (14.6.22) ועד למועד תשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, הגם שמדובר בנכס ישן, הדירה נימסרה לנתבעת כאשר כל מתקניה תקינים והיא ראויה למגורים וכלשונה "אף הושכרה לנתבעת בשכר דירה מלא". בנוסף, בסעיף 22.1 להסכם הצהירה הנתבעת על תקינות הדירה, תוך וויתור על כל טענה בעיניין זה. כאשר הנתבעת פינתה את המושכר, גילתה התובעת כי נעשה בחדר השינה ובחדר האמבטיה שימוש כמחסן לכל החומרים והכלים הדרושים לבצוע פרויקט השפוץ, וכתוצאה מכך נגרמו למושכר נזקים שבעטיים לא ניתן היה לעשות עוד שימוש סביר במושכר.
משניתנה התחייבות זו, התובעת תיקנה את הליקויים בדירה תוך ביצוע עבודות שפוץ מקיפות הכוללות תקוני צבע ושפכטל; עבודות חשמל, חציבה ותיקוני טיח וצבע; החלפה של ארבע דלתות והתקנתן; תיקון מזגן והתקנת מזגן חדש.
מהחשבונית ניתן להווכח כי תשלום זה בוצע "על חשבון" עבודות שפוץ, תקוני צבע ושפכטל" כך שלא שוכנעתי שתשלום זה בוצע במלואו – ואף לא בחלקו הארי – עבור עבודות התיקון שנדרשו כתוצאה משימוש הנתבעת בדירה.
בהנתן החשבונית שצורפה אל מול חוות דעת מומחה הנתבעת ולאחר בחינת תמונות מצב הדירה לפני מסירתה ולאחריה, אני מעריכה את עלות תקוני הצבע והטיח שנדרשו להשבת המצב לקדמותו בסך של 4,500 ש"ח. בכל הנוגע לעבודות החשמל, חציבה, תקוני טיח וצבע – התובעת צרפה לתביעתה חשבונית בסך 35,100 ₪ מיום 3.9.20.
...
בנסיבות, אני סבורה כי נכון יהיה לחשב את הפסד דמי השכירות לפי דמי השכירות המקוריים עליהם הסכימו הצדדים עם כניסת הנתבעת לדירה בסך 5,000 ₪, מאחר שאלו משקפים דמי שכירות ראויים בין משכיר לשוכר בשוק החופשי, על יסוד מצבה של הדירה (שכאמור סבלה מנזקי בלאי לא מבוטלים כבר במועד השכרתה, ובשים לב לסטטוס התכנוני של הבניין שעמד בפני תמ"א 38/1, על כל ההשלכות הכספיות שיש לדבר על הנכונות של האדם הסביר לשכור דירה מסוג זה).
כפי שעולה מהטיעונים ומהחומר שהוצג לפניי, הדירה ממילא יועדה לשיפוץ מקיף, ולכן לא שוכנעתי כי יש בהתעסקות בתיקון נזקי השימוש של הנתבעת טרחה או הכבדה נוספת מעבר לאלו שממילא היו בעניין זה, באופן שמצדיק פיצוי כלשהו בגין נזק לא ממוני.
סיכום אשר על כן הנתבעת תשלם לתובעת סך של 26,092 ₪ בתוספות אגרת משפט כפי ששולמה ובתוספת שכ"ט עו"ד בסך 4,800 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה שכנגד פירט המבקש את הקף העבודה הנרחב שלטענתו ביצע עבור המשיבים.
יתרה מזאת, המשיבים טוענים, כי המבקש ומשפחתו הם שבחרו את הקבלן המבצע, הכתיבו את תכניות העבודה והם שאישרו את התשלומים לקבלן המבצע עפ"י היתקדמות העבודה.
ככל שיש ליקויים בעבודות השיפוצים נראה, כי זכות התביעה מסורה לבעלי הדירה ולא למבקש אשר באף שלב לא טען לבעלות.
אין חולק שהמבקש לא ביצע עבודה זאת, הגם שנראה שבחוו"ד נתבע שכ"ט בגין כך. על פי חווה"ד שכר המבקש בגין חוזי מכר הדירות בלבד מהמשיבים עומד על סך של 544,437 ₪ בנוסף לסך של 135,000 ₪ שקבל המבקש מרכשי 27 דירות עבור כך. עולה שאם המבקש לא השלים את עבודתו אין זכאי למלוא שכה"ט. ראוי בשלב זה, על דרך האומדן, להעמיד את הפער בגין השלמת העבודה על סך של 250,000 ₪.
המבקש עצמו העיד על פעילות נרחבת למול פיסגה ומר אגבאריה ועל פעילותו העניפה בכל העיסקאות שביצעו המשיבים.
...
נוסף על כך, היה ויפתחו הליכי חדל"פ נגד המשיבים התוצאה היא שכל נכסי המשיבים יתפסו על ידי הכונס שימונה, ככל שימונה.
אשר על כן, הבקשה לצו עיקול נדחית.
המבקש ישלם הוצאות המשיבים בסך של 10,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

החלק השני של התביעה, שבמסגרת הסיכומים די נזנח, הוא הטענה לאחריות הנתבע לליקויים שהתגלו בעבודה שבוצעה בפרוייקט בפועל, בתקופה בה הוא שימש כמנהל פרוייקט , כאמור.
הקושי של מר נחמן בעריכת חוות דעתו איננו שונה מהקושי של המומחים מטעם הצדדים, בהיעדר תעוד מפורט ומלא, בין אם של העבודות שבוצעו בתקופה בה ניהל הנתבע את הפרוייקט, העידר תעוד מלא וממצה של מצב האתר עם עזיבתו את האתר, מצב הדברים עת ניכנס מר יוגב לתפקידו לניהול הפרוייקט, וכן העידר תעוד וכימות של הליקויים הנטענים ע''י התובעת.
מאחר וטענות התובעת, כעת, ממוקדות, אך ורק בשאלת שיעור שכרו, הסכומים ששולמו בפועל לכסוי הוצאות הפרוייקט, אל מול הסכומים שנמשכו מחשבונה, ובהיעדר כל היתייחסות לקיומם של ליקויים בעבודה שבוצעה בשלב ניהול הפרוייקט ע''י הנתבע, הרי שהמחלוקת שנותרה, איננה רלוואנטית כלל להודעה לצד שלישי, בהיעדר טענות לליקויים בבנייה שבוצעה בניהול הנתבע, ועל כן, כבר כעת, אין מקום להותרת ההודעה לצד ג' על כנה, ודינה דחייה, כאשר נדמה שאין חולק בין המודיע לצד השלישי כי כך הם פני הדברים.
ואם נחזור לכתב התביעה, והסעדים להם עותרת התובעת, הרי שלא הונחה תשתית ראייתית מספקת כדי לבסס את טיעוניה של התובעת, עליה מוטל הנטל להוכיח את תביעתה, כאשר לצד זה, לא הוכח כלל כי הנתבע הוציא כספים שלא לצורך הפרוייקט, ההוצאות שהוצאו הן בתחום הסביר גם לפי חוות דעתו של מר נחמן, והתוספות שהוספו לעניין ההוצאות שבחלקן הארי אושרו ע''י התובעת, כאשר שכרו של הנתבע, הוא בשיעור 18% מעלות הפרוייקט, ולאור האמור לעיל לעניין מה כוללת עלות הפרוייקט, הרי שאין בראיות שלפניי כדי להראות כי הנתבע ביצע תשלומים שאינם סבירים לבצוע הפרוייקט, הוא לא הוציא כספים שלא לצורך הפרוייקט, ועלות שכרו חושבה כפי שהוא טוען, הרי שהמסקנה המתבקשת בנסיבות העניין היא, שהתובעת לא הוכיחה את תביעתה, ודין תביעת דחייה.
...
כפי שכבר ציינתי, כאשר בחינת קביעת מר נחמן, אל מול העלויות של הפרוייקט שהוצאו בפועל ע''י הנתבע, מביאה למסקנה כי עסקינן בעלויות שהן בתחום הסביר, החישובים נערכים ממה שהוצא בפועל, ולא לפי חוות הדעת של מר נחמן.
ואם נחזור לכתב התביעה, והסעדים להם עותרת התובעת, הרי שלא הונחה תשתית ראייתית מספקת כדי לבסס את טיעוניה של התובעת, עליה מוטל הנטל להוכיח את תביעתה, כאשר לצד זה, לא הוכח כלל כי הנתבע הוציא כספים שלא לצורך הפרוייקט, ההוצאות שהוצאו הן בתחום הסביר גם לפי חוות דעתו של מר נחמן, והתוספות שהוספו לעניין ההוצאות שבחלקן הארי אושרו ע''י התובעת, כאשר שכרו של הנתבע, הוא בשיעור 18% מעלות הפרוייקט, ולאור האמור לעיל לעניין מה כוללת עלות הפרוייקט, הרי שאין בראיות שלפניי כדי להראות כי הנתבע ביצע תשלומים שאינם סבירים לביצוע הפרוייקט, הוא לא הוציא כספים שלא לצורך הפרוייקט, ועלות שכרו חושבה כפי שהוא טוען, הרי שהמסקנה המתבקשת בנסיבות העניין היא, שהתובעת לא הוכיחה את תביעתה, ודין תביעת דחייה.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה, ובהתאם, וכפי שכבר צויין לעיל, גם ההודעה לצד שלישי נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו