מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טענת אי ידיעה על ערבות להחזרת הלוואה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מר מימון העיד כי טרם חתימתו על הערבות מר אמזלג לא טרח לעדכן אותו כי חשבון החברה היה ביתרת חובה וכי הבנק החזיר שיקים מחשבון החברה.
לכך אוסיף כי ככל שמר מימון חתם על הערבות בטעות לטענתו , מדוע לא בא בטענות למר אסולין, חברו ושותפו, ומדוע לא בא בטענות למר רוני כהן? העובדה שלא הגיש נגד הנ"ל הודעת צד שלישי על הטעה וגם לא טען זאת בכלל, הנה שלא הוטעה, לא על ידי הבנק ולא על ידי הנ"ל. מר מימון טען בעדותו כי מר רוני כהן הגון, וטוען נגד הבנק שלא גילה לו שהחברה הפסיקה לשלם את ההלוואה.
כיצד טוען מר מימון שלא היו הסתרות מצד מר כהן (פרו' עמ' 100 שור' 26 – 30), ורואה בו איש ישר והגון (פרו' עמ' 97 שור' 11 – 14), ומן הצד השני טוען שלא ידע על מכתב החברה לבנק בדבר אי יכולת החברה לעמוד בהחזרים?? העובדה שמר מימון ידע על הכל, מתיישב עם עדותו של מר הורביץ לפיה דובר בחברה שהתנהלה כימעט כמו חברה משפחתית ושכולם ידעו על כל מה שקורה (פרו' עמ' 164 שור' 28-35).
...
אני סבורה, כפי שקבעה כבוד השופט רונן בתיק בעניין סלע, כי גם במקרה הנ"ל מדובר באחד המקרים החריגים בהם יש לחייב באופן אישי את מר כהן בגין הנזקים שנגרמו למר אסולין.
וראו מה קבעה כב' השופט רונן בתיק סלע, בגינו חייבה בעל מניות אחת לשפות את בעל המניות השני: "...אני סבורה, כי הפסקת התשלום לחברת השמירה לא הייתה סבירה בנסיבות העניין. היא גרמה לפגיעה בחברה שכן עקב הפסקת השמירה, נסגר האולם בשעות הערב, שעות הפעילות הערות ביותר. אני גם סבורה כי אף אם היה מקום לנקוט בהליכים משפטיים נגד חברת השמירה או הנהלת הקניון בגין הנזקים הנטענים על ידי ארבל, לא צריך להיות קשר ביניהם לבין המשך תשלום לחברת השמירה או דאגה לשמירה חלופית – שיאפשרו את פתיחת העסק גם לאחר השעה 21:00. למרות האמור, בחר ארבל לנהוג באופן שהביא להפסקה של שירותי השמירה, וכתוצאה מכך לסגירת הבאולינג המשותף בשעות הפעילות הערות ביותר בו. דבר זה גרם כאמור לפגיעה בפעילות החברה.." ובהמשך: "... מדבריו של מקס עולה אם כן בבירור, כי הנתבעים פעלו כדי לפגוע בפעילות הבאולינג המשותף, בין היתר על ידי ביטול או שיתוק זמני של פעילויות נוספות שהיו במקום (קפיטריה ומשחקייה), שהיוו מקור משיכה ללקוחות נוספים לאולם, ואיפשרו קבלת הכנסות נוספות מקיום פעילויות משותפות (כגון ימי הולדת), אותן לא ניתן לקיים ללא קפיטריה, למשל...". ובהמשך: "שידול עובדי הבאולינג המשותף לעזוב את הבאולינג, העסקתם בבאולינג החדש באופן ובנסיבות המתוארים לעיל, הקיפאון והשיתוק בפעילות החברה שנכפו על ידי ארבל, בין היתר על ידי סירוב להשקיע כספים הכרחיים להמשך פעילותו השוטפת והתקינה של הבאולינג המשותף, ופגיעה בפעילויות נוספות של הבאולינג המשותף על מנת "להשמידו" - כל אלה אינם עולים בקנה אחד עם חובותיו של ארבל כבעל מניות ('שותף') בחברה.
לסיכום הנתבעת 3, תמר (ר.כ.) פיתוח טכנולוגיות לע"מ צריכה לשלם לבנק את סכום התביעה בסך של 526,933 ₪ כערכו סמוך לאחר הגשת התביעה (לאחר פירעון ערבותו של הנתבע 4 וחילוט הפיקדון השקלי), בערכו להיום בהתאם לריביות החלות בבנק.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הנושה מוסיף וטוען כי לאורך השנים השיב החייב חלק מסכום ההלוואה, עד לסכום של 24,100 דולר ארה"ב, ואולם יתרת ההלוואה מעולם לא שולמה.
          (ג)   צו הפטר לא יפטור אדם שביום מתן צו הכנוס היה שותף עם פושט הרגל או שהיה עמו יחד נאמן, מחוייב או קשור בחוזה, או שהיה ערב או מעין ערב לו. ההוראה הנצרכת לבחינה, היא זו המנויה בסעיף 69(א)(2).
(ההדגשות הוספו, י.פ.) בית המשפט העליון קבע שם עוד (בפיסקה 26) כי "דרך המלך" במקרים בהם הנושה לא היה יכול להגיש את תביעת החוב במועד (בעניינינו, בשל שלא ידע על ההליך ואף החייב לא הצהיר בהליך על החוב כלפיו), הנה באמצעות הארכת המועד להגשת תביעת חוב.
...
לנוכח האמור, אני סבור כי על-אף התנהלותו הבעייתית של משה – עניינו איננו נמנה על המקרים שבהם ראוי להחריג את החוב מתחולת ההפטר שניתן לו."
לסיכום: מדובר בחוב בר תביעה בהליך מבחינת מועד היווצרותו, אין המדובר בחוב שחל עליו סעיף 69(א) לפקודת פשיטת הרגל לנוכח העדר חלוקת דיבידנד לנושים בדין רגיל, גם אם הייתי מקבל את טענת הנושה כי החייב התנהל בחוסר תום לב , ממילא לא ניתן לתקן עתה בדיעבד את מצב הדברים ולהורות כי יוארך המועד להגשת תביעת חוב על ידי הנושה, או אף לנקוט בדרך הביניים שננקטה בעניין קיירה: שכן עיקרון השוויון בין הנושים (בדין רגיל) מחייב שגם הנושה – אף אם יש ממש בטענותיו ביחס לחוב – לא "יהנה" מעדיפות בחלוקת דיבידנד במסגרת ההליך, שכן אף אחד מהנושים הנוספים בדין רגיל לא "זכה" לקבל דיבידנד בהליך (כעולה מתגובת הנאמן).
משכך, דין הבקשה להידחות וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

וכך טענות המבקש לפיהן: · "הוגשו מקבץ מסמכים לחתימה מבלי שנציגת הבנק שהחתימה אותו על המסמכים הבהירה לו דבר וחצי דבר אודות ההלוואה, סוג ההצמדה והקף הריביות שלה. לא ריבית ההלוואה ולא ריבית הפיגורים. מדובר היה בסגנון של "תחתום כאן וכאן..". · וכן טענתו ש: "הבנק לא פירט את הקף התחייבויותיו של יואל ולא יידע את המבקש בעובדה שיואל מנהל חשבון נוסף בבנק עם התחייבויות נוספות, ואף נטל הלוואה נוספת בערבות מדינה בסכומי עתק..". · ובנוסף, הטענה לפיה: "המבקש לא קיבל כל עותק ממסמכי ההלוואה ולוח הסילוקין. בדיעבד הבין המבקש כי הוא הוחתם על כתב ערבות מתמדת ולא על ערבות להבטחת השבת הלוואה..". · וכן הטענה כי: " הובהר לו בצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים כי במידה ולא ייתן את הסכמתו להסדר, הבנק יירדש לנקוט נגדו בהליכים משפטיים שבסיומם הוא יישאר ללא קורת גג לראשו.." · זאת לצד טענתו ש:" רק הלחץ המטורף שהוטל על המבקש הוביל לחתימתו על ההסכם..". · וכן, הטענה כי:"באותה עת לא ידע המבקש כי בנסיבות המתוארות שבה הבנק לא יידע אותו בגובה הריביות ובריביות הפיגורים חוק הערבות פוטר אותו לחלוטין מתשלומי הערבות..". · והטענה לפיה:" לא היה המבקש מודע לזכויותיו להכנס בנעלי יואל ולפרוע את ההלוואה כסדרה, כפי שדורש החוק... אך הבנק לא אפשר לו זאת וציין כי על המבקש לפרוע את מלוא הערבות בתוך 7 ימים.." · ועוד, הטענה ש:" פערי הכוחות הבלתי שוויוניים הובילו לחתימת הסכם בלתי כלכלי ובלתי הגיוני תוך ניצול חוסר נסיונו של המבקש והבנתו את זכויותיו, באופן העולה לכדי עושק.." כל אלה, הן טענות המספקות הגנה לכאורה להצדקת הבירור המשפטי.
...
לעניין זה ר' רע"א 8973/10 בנק אוצר החייל בע"מ נ' גולייט בן ברוך (מיום 23/7/12) שם קבע כב' השופט דנציגר את הדברים הבאים: "ההלכה היא, שבבחינת בקשת רשות להתגונן מספיקה הגנה לכאורה להצדקת הבירור המשפטי, ואין צורך לפסוק בדבר טיב הזכויות והטענות לגופן. הנתבע איננו נדרש להוכיח את גרסתו, אלא רק להראות הגנה אפשרית. השופט מצדו לא ייכנס לבחינת שאלות של מהימנות. אפילו חוסר אמון בטענות ההגנה איננו יוצר כשלעצמו בסיס לאי מתן הרשות. הדיון אינו אלא בחינה ראשונית של העניין... הרשות תוענק, אם התצהיר על פניו (יחד עם החקירה הנגדית, כשמתקיימת) מגלה טענה, שאם תוכח במשפט תהווה הגנה מפני התביעה. ויודגש: אין צורך להגיע למסקנה שלנתבע סיכוי טוב בהגנתו; מספיקה המסקנה, שאם תתקבל גרסת הנתבע כמהימנה - אזי יש לו סיכוי כלשהו להצלחה.." מהאמור עולה, כי בשלב זה של ההליך אין לבחון את סיכויי ההגנה אל מול התביעה, אלא לבחון קיומה של הגנה אפשרית מפני התביעה.
לאור האמור לעיל ומתוקף סמכותי על פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 אני מקבל את הבקשה ונותן למבקש רשות להגן על יסוד הבקשה בלבד, זאת מאחר ואני סבור כי יש בידו הגנה "לכאורה" הראויה להישמע ומן הראוי לקבוע את התיק לבירור לגופו.
סוף דבר ניתנת בזאת רשות להתגונן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה טען הנתבע 2, בין היתר, כי אין כל יריבות בינו לבין התובעת שכן כל טענה צריכה להיות מופנית כלפי הנתבעת 1 שחתמה על ההסכם עם התובעת; נטען כי הנתבע 2 לא התחייב בהתחייבות אישית כלשהיא כלפי התובעת; טרם החתימה על ההסכם לא דרשה התובעת ערבות אישית של הנתבע 2; התובעת יזמה את הפנייה לנתבעת 1 והציע לה לעבוד במודל חדש עם סיכונים וציינה כי מודל זה נמצא בהרצה, והנתבעת 1 מהראשונות להיתנסות בכך; ביחס לשאלת תום ליבו של הנתבע נטען כי המסמכים מצביעים על כך שפעל להבטיח את המשכיות ההסכם והורדת הסיכון לצדדים.
מתאור הדברים שהוצגו נלמד כי התובעת ידעה על מצבה הכלכלי של הנתבעת 1 ובהמשך הגישה תביעתה כנגד הנתבעת 1 באופן שפגע במאמצי השקום.
לא מדובר בתובעת שהלוותה או השקיעה כספים בנתבעת 1 בצפייה להחזרת ההלוואה או ההשקעה, אלא בחברה אשר השקיעה מהונה צוות עובדים, תוך תשלום שכר שוטף לעובדיה מן הסתם, בציפייה לקבל תמורה עתידית.
העובדות היו ידועות לתובעת ועל כל פנים, מה שלא ידעה, עצמה עין מלראות נכוחה את המצב לאשורו, שכן עד לאותו שלב נתנה לנתבעת 1 שירות חינם למשך חצי שנה ועוד שירות במשך תקופה ארוכה שלא הניב לה או לנתבעת 1 כל רווחים.
מלבד שהדבר לא נזכר כלל בראיותיה הרי שמצהיר התובעת העיד כי עניין זהות הבעלים כלל לא היה משפיע עליו בשאלת ההיתקשרות עם הנתבעת 1 (עמ' 7 ש' 16-26), ולכן לא מצאתי ממש בטענה זו. ביחס לטיעונים הנזכרים בסעיפים 8-11 לסיכומי התובעת הרי שאין לקבלם, ולו רק מהטעם שלא נטענו בפירוט בכתב התביעה ובשלב הראיות ואין זה הוגן למנוע מהנתבע 2 להשיב בראיות לעניינים אלו.
...
לסיכום, טענה התובעת כי חתמה עם הנתבעת 1 על הסכם להספקת 8 אנשי פיתוח לתקופה של 30 חודשים, וכי הנתבע 2 שהינו יזם, בעלים ומנכ"ל הנתבעת 2 היתל בתובעת, ובחתימתו הפר את ההסכם, ניהל מו"מ על הסדר חוב שגם הוא הופר בחוסר תום לב, ומשום כך עתרה התובעת להרמת מסך ההתאגדות והטלת אחריות אישית כלפי הנתבע 2 בגין חובות הנתבעת 1.
לסיכום: לא הוכח כי הנתבע 2 גרף כספים לכיסו על חשבון הנושה - התובעת.
לכל היותר מדובר היה בניהול בלתי מוצלח כפי שאף נראה מדו"ח הנאמן בהליך פירוק הנתבעת 1, אך עילה להרמת מסך אין בנמצא בנסיבות העניין, ואין מדובר באחד מהמקרים החריגים שיש לעשות כן. נוכח האמור אני דוחה את התביעה כנגד הנתבע 2.
התובעת תשלם לנתבע 2 הוצאות משפט בסך 50,000 ₪ בתוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאשר נישאל על כך במסגרת קדם המשפט השיב התובע כדלקמן: "כשהוא הפסיק לשלם, דברתי איתו והוא אמר היום מחר, דברים כאלה... לאבא פניתי בשלב מאוחר יותר, קודם פניתי אליו והוא משך אותי... פניתי לאבא 5-6 שנים אחרי החוב, האבא אמר לי אל תידאג, הוא ילד גדול, הוא יחזיר לך, ודברים כאלה ואני חיכיתי... בין 2007 ל- 2021 דברתי עם הנתבע מספר פעמים והוא פשוט משך אותי וגם לא הייתי לחוץ כי ידעתי שיש לי את השיק של האבא... לא בער לי. אני ישבתי רגוע ולא עשיתי כלום במהלך עשר השנים שחלפו כי ידעתי שיש לי את השיק של האבא, חוץ מלהרים אליו טלפונים לא עשיתי כלום. כשהרמתי אליו טלפונים התירוצים חזרו על עצמם..." (עמ' 1 ש' 12-27) התובע מוסיף וטוען שעילת התביעה נגד הערב "כוללת פנייה לחייב העקרי", וכי הוא לא פנה אל החייב העקרי, ועל כן לא נולדה עילת התביעה נגד הערב.
בכל הנוגע לערב העיד הנתבע כדלקמן: "פניתי לאבא 5-6 שנים אחרי החוב, האבא אמר לי אל תידאג, הוא ילד גדול, הוא יחזיר לך, ודברים כאלה ואני חיכיתי..." (עמ' 1 ש' 15-16) עדות זו, אף אם נתעלם מהעובדה שהיא לא נטענה בכתבי הטענות, ולא הובאה בתצהיר, ואף אם נקבלה ככתבה וכלשונה, אינה תומכת בטענת התובע לפיה הוסכם על ארכה לפירעון ההלוואה.
הטענה לפיה התובע לא ידע על הליכי הכנוס לא נטענה בכתב התשובה, ולא נתמכת בתצהיר.
...
כפי שקבעתי לעיל, אני סבורה שאף אם תתקבל גרסת התובע במלואה, המועד האחרון לפרעון ההלוואה היה, כפי שנרשם בהסכם ההלוואה, ביום 15.5.08, או למצער שנתיים לאחר מכן, דהיינו 15.5.10.
לסיכום אף התובע מסכים שדין התביעה נגד הנתבע 1 להידחות, וכך אני מורה.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה מחמת התיישנותה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו