טענות הצדדים
טענות המבקש
לטענת המבקש, תנאי לחתימתו ולחתימת שותפו גליק על שטר הבוררות, היה כי ניתן יהיה להגיש ערעור על פסק הבוררות בפני הראב"ד, שהיה באותה העת, הרב שלמה עמר, הרב הראשי לישראל ונשיא ביה"ד הרבני הגדול בדימוס, בעל ניסיון של שנים רבות כדיין, וגם חבר ביה"ד כב' הרב ירון כהן הצהיר והבהיר כי זה התנאי להסכמה לחתימת השטר, והדבר בא לידי ביטוי בסעיף 2 לשטר הבוררות.
בעניינינו, ביחס לפסק הבוררות, טוען המבקש להעדר חתימות הבוררים בנגוד לסעיף 20 לחוק הבוררות ולהיעדר הנמקה כקבוע בסעיף 24(6) לחוק הבוררות – "הותנה בהסכם הבוררות שעל הבורר לתת נימוקים לפסק והבורר לא עשה כן".
העידר חתימות על גבי פסק הבוררות
כזכור, לטענת המבקש, החלטות בית הדין, כולן, נעדרות חתימות הדיינים וזאת בנגוד לסעיף 20 לחוק הבוררות, ומדובר בפגם מהותי הפוסל את פסק הבוררות ופסק העירעור.
...
מקום בו המסמך הכתוב לא נסתר על ידי המבקש, ולא הוכחו טענותיו, הרי שהמסמך החתום הוא הקובע, המהווה פסק בוררות לכל דבר עניין, ודין טענה זו אף היא להידחות.
ברם, בסעיף ח' לשטר הבוררות נקבע במפורש כי "הצדדים מוותרים מראש על בקשה לנמק פסק דין, ובית הדין יהיה רשאי להוציא פסק דין ללא נימוקים, הכל על פי שיקול דעתו".
ברע"א 4265/14 אלמסי נ' שוקרון (19.08.14) נקבע כי "שטר הבוררות קובע במפורש כי לא חלה על ביה"ד לממונות חובת הנמקת פסק הבוררות. אין לדרוש מבורר שהסכם הבוררות פוטר אותו מפורשות מחובת הנמקה, לנמק את החלטתו." מקום בו הסכימו הצדדים מפורשות שלבית הדין הסמכות שלא לנמק את פסק הבוררות והכל על פי שיקול דעתו, הרי שאין למבקש אלא להלין על עצמו, ומשכך גם טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר
החלטות הרכב ב' – מבוטלות.