עילת התביעה היא חוזית (הפרת הסכם ההלוואה), שטרית (שטר החוב), נזיקית (רשלנות נטענת של הנתבעים) ועשיית עושר ולא במשפט.
הוכחה זו סופקה כבר במסגרת הליך העיקול, כאשר אף אחד מהנתבעים לא ביקש עד כה לבטלו, ודומה כי העובדות שנולדו לאחר מתן צו העיקול (ובכללן הפרוק הזמני של הנתבעת 1 וההליכים המשפטיים שבהם נוקטים בנקים שונים נגד הצדדים), רק מחזקות לכאורה הוכחה זו. יצוין כי בתגובת הנתבע אין כל היתמודדות עם עילת התביעה (והנתבע 3 אף לא צירף תצהיר לתמיכה בתגובתו), כך שגם אין במסגרת ההליך שבנידון כל טענה במישור זה. יוער, כי הנתבע 3 הגיש בר"ל כמפורט לעיל, ובבר"ל הוא כן מעלה טענות נגד החוב מושא התביעה ונגד עילת התביעה הנטענת, כאשר תמצית טענתו העיקרית שם היא שכלל לא מדובר בהלוואה (אלא בהשקעה רגילה של שותפים בחברה בהקמה עפ"י הסכם המייסדים), למרות הסכם ההלוואה, ולכן התובעת לא זכאית לפרעונה.
...
דומה כי התובעת משתיתה את בקשת העיכוב על התנהלות נטענת של הנתבע 3 שפורטה בכתב התביעה, בבקשה העיקול ובבקשת העיכוב, התנהלות שהביאה לתסבוכת הכלכלית הנוכחית, ממנה סובלים לכאורה כל הצדדים בתיק זה. אך לא התרשמתי מטענות ומראיות הצדדים עד כה שהתנהלות נטענת זו הינה כה פסולה וחריגה לכאורה, עד כי ניתן על פיה לגזור מסקנה מסתברת לגבי העתיד, כי הנתבע 3 יברח מהארץ לצמיתות ויחבל בכך בבירור התביעה.
מסקנה קיצונית זו נראית בבירור כמרחיקת לכת, וממילא, מתגנב לו חשש, כי המניע האמתי להגשת בקשת העיכוב שונה מזה המוצג ע"י התובעת.
סיכום
בקשת עיכוב היציאה מהארץ – נדחית.