תמצית טענות הצדדים בתביעת שכר הטירחה
התובע טען כי הנתבעת הפרה את הסכם שכר הטירחה, ולפיכך עתר לחיובה לשלם שכר טירחה בגין שירותים משפטיים שהעניק לה, על פי המוסכם, ולחלופין עתר לפסיקת שכר טירחה ראוי.
הגם שאין הכרח כי הסכם שכר טירחה בין עורך דין ללקוחו ייערך בכתב דוקא, עמדו בתי המשפט על אחת על החשיבות שבעריכת הסכם כזה בכתב, שיהיה בו כדי להסדיר באופן ברור ונהיר את ההסכמות בין עורך הדין לבין לקוחותיו (ראו למשל, רע"א 4723/05 לוי נ' ברוש (12.9.2005); רע"א 7394/07 גאנם נ' פאעור (8.10.2007); רע"א 5765/14 פנינג נ' קראוס (19.2.2015)).
אין די בעדות יחידה של בעל דין כדי להרים את הנטל בעניינינו ולהוכיח במאזן הסתברויות את זכותו של התובע לשכר טירחה, ובפרט לא שעה שמדובר בעורך דין, אשר מצופה ממנו במהלך הרגיל של עבודתו למסור ללקוח דיווח שוטף על העבודה, כל שכן שעה שנטען להסכמה לחיוב לפי שעה, כך שהיה על התובע למסור לנתבעת אחת לפרק זמן דיווח על הקף שעות העבודה שביצע עד לאותו שלב.
הינה כי כן, בכל הנוגע לטיפולו בעיניין קנדי, שינה התובע את חזית טענותיו ואת גירסתו ומכל מקום לא הניח תשתית עובדתית מינימלית להוכחת זכאותו לשכר טירחה מעבר למה ששולם לו.
בכל הנוגע לעיסקת גבריאלה כהן, עתר התובע לפסיקת השכר שנפסק בהליך המשפטי, שעה שהפסיקה קובעת כי השכר שנפסק בפסק הדין שייך ללקוח ולא לעורך הדין, ולא מצאתי כי בעניינינו הוכיח התובע כי פסיקה זו מהוה אינדיקאציה לשכר הראוי, בהיתחשב, בין היתר, בכך שמדובר בפסקי דין שניתנו בהיעדר הגנה, ושעל פי טענתו שלו, סוכם בין הצדדים כי ישולם לו שכר רק מתוך סכומים שייגבו בפועל.
...
אני מקבלת חלקית את תביעת התובע בגין פרסום לשון הרע, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 3,600 ₪.
יתר התביעה (בתא 48897-06-17 ו – 68213-06-17) – נדחית.
אני מקבלת את התביעה שכנגד שהגישה הנתבעת כנגד התובע באופן חלקי, ומחייבת את התובע לשלם לנתבעת סך כולל של 203,774 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.