מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טעמים הומניטריים מיוחדים למניעת הסתננות

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

במיוחד יודגש הצורך כי יפעלו, כמובטח, לטפול מידי לטפול בבעיות או בתקלות ככל שתתרחשנה; וכי יעמדו בהצהרתם שלפיה אם ייוודע להם כי המדינה השלישית לא מקיימת את ההיתחייבות שנטלה על עצמה ואת מחויבותה לפי עיקרון אי-ההרחקה, או שיתברר כי היא אינה מעניקה למורחקים הגנה אפקטיבית, תחדל מדינת ישראל באופן מיידי מלהרחיק מסתננים לשם (ראו סעיף 4 בהתייחסותם הגלויה מיום 23.9.2016; ראו והשוו: עניין מוקד לסיוע לעובדים זרים, פס' 12).
עמדתם האמורה של המשיבים עוגנה בסעיף 3.8 בנוהל יציאה למדיניות השלישיות: "ככל שהממונה הגיע למסקנה כי אין בסירובו של המסתנן לצאת לאחרת המדינות המוצעות, ממש, יודיע לו כי סרובו נחשב כחוסר שתוף פעולה שיש בו למנוע או לעכב את הרחקתו או יציאתו מישראל בהתאם לסעיף 13ו(ב)(1) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952. בתום השימוע יקבל ממונה ביקורת הגבולות החלטה מנומקת בעיניינו של המסתנן בהתאם לסמכויות הנתונות לו על פי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952." ראו עוד: בש"מ צגטה, פס' 1.
(3) השתכנע ממונה ביקורת הגבולות כי מחמת גילו או מצב בריאותו החזקתו במשמורת עלולה לגרום נזק לבריאותו, או שקיימים טעמים הומנטריים מיוחדים אחרים המצדיקים את שיחרורו בערובה, לרבות מקום שעקב החזקה במשמורת ייוותר קטין בלא השגחה.
...
כחברתי אף אני סבורה כי אין לראות בכך בלבד היעדר שיתוף פעולה עם ההרחקה ועל כן אין מקום להפעיל בנסיבות אלה את הוראת סעיף 13ו(ב)(1) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952.
נוכח כל האמור לעיל לא נותר לי, אלא לחזור בסיום על הרעיון שהעליתי בעניין דסטה – כדי שהמשיבים יבחנו אותו מחדש.
שם התבטאתי (בפיסקה 17) כך: "לסיכום אומר כי פתרון הביניים שהצעתי לשקול אותו (פיזור של האוכלוסייה בה מדובר תוך תיחום גיאורגרפי – תוספת שלי כאן – ח"מ) – מאזן, לדעתי, בצורה סבירה את צרכי הכל בנסיבות הקשות שבפנינו – בבחינת הרע במיעוטו, שכן אין אפשרות להגיע פה לטוב ברובו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

נטען כי נסיבות אלה חייבות להחשב כטעמים הומנטריים מיוחדים, המצדיקים את ביטול הוראת השהייה, ולמצער, מחייבים את בחינת נסיבותיו של העותר.
(ב) לא ייתן ממונה ביקורת הגבולות הוראת שהייה למסתנן שהוא אחד מאלה: (1) קטין; (2) אשה; (3) מי שגילו עולה על 60; (4) הורה לקטין הסמוך על שולחנו בישראל; (5) מי שממונה ביקורת הגבולות שוכנע לגביו כי בשל גילו או מצב בריאותו, לרבות בריאותו הנפשית, שהייתו במרכז השהייה עלולה לגרום נזק לבריאותו כאמור, ואין דרך אחרת למנוע את הנזק האמור;.
...
במצב דברים זה, ומבלי לבחון לגופן את טענות העותר ביחס לגילו – טענות שצריכות להתברר ולהיבחן בהליך השימוע על ידי הממונה על ביקורת הגבולות – אני סבורה כי לנוכח הפגם בהליך השימוע אינו מנוס מביטול ההחלטה שהתקבלה בתום השימוע.
נוכח מסקנה זו אין מקום להידרש לטענות פרטניות נוספות של העותר, ובהן מצב רפואי ונסיבות הומניטריות.
העתירה מתקבלת איפוא במובן זה שהוראת השהייה מיום 29.4.2015 מתבטלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

אשר לנסיבותיו האישיות טען כי עובר להגעתו לישראל סבל מתנאי שבי קשים וכי נסיבות אלו חייבות להחשב כטעמים הומנטריים מיוחדים המצדיקים את ביטול הוראת השהייה והמחייבים את בחינת נסיבותיו של העותר, דבר אשר לא נעשה בנסיבות בהן הוצא לו הוראת שהייה לתקופה מאקסימאלית בת 20 חודשים.
בית המשפט העליון הוסיף וקבע כי תכלית החוק בדבר מניעת השתקעותם של מסתננים במרכזי הערים – שעניינה הפחתתו של הנטל המוטל על מרכזי הערים שבהן יש רכוז משמעותי של זרים – עולה בקנה אחד עם אמות מידה אלה ומתיישבת עם כלליו של המשפט הבנלאומי וכן מתיישבת לכאורה גם עם זכותה של המדינה לעצב מדיניות הגירה ולבחור למי להעניק מעמד בישראל.
...
המשיב טען, כי דין העתירה להידחות מחמת חוסר תום לב וחוסר ניקיון כפיים של העותר כאשר הסתיר מעיני בית המשפט עובדות מהותיות וחיוניות להכרעה בעתירה בין השאר את העובדה כי טרם השמתו במשמורת זומן הוא לשימוע לצורך בחינת האפשרות להוציא בעניינו הוראת שהייה, אך לא התייצב לשימוע, עשה דין לעצמו ושהה בישראל באופן בלתי חוקי, עד שאילץ את המשיבה לבצע פעולת אכיפה יזומה כנגדו.
משכך, נדרש הממונה בכל עניין ועניין הבא בפניו ובנסיבותיו של כל אדם לשקול מהו משך הזמן הראוי להשמה במתקן חולות ולא לקבוע באופן שרירותי את התקופה מקסימלית הקבועה בחוק, כפי שנעשה עד כה. לאור כל האמור לעיל, ומשקבע בית המשפט העליון (בבג"צ טשומה לעיל) את דבר חוקתיות תיקון מס' 5 לחוק בהסתייגות ספציפית למשך זמן השהייה במתקן חולות אינני נדרשת עוד לטענות הצדדים בנדון.
לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי לנכון לבטל את הוראת השהייה שהוצאה לעותר.
סוף דבר, העותר יתייצב במתקן חולות עד לא יאוחר מיום 1.10.15.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לטענת העותרים כי אינם עונים על סעיף 32ד'(א) לחוק למניעת הסתננות מאחר שהקושי בבצוע גירושם אינו נובע מקושי טכני וכי הסעיף אינו נוגע למבקשי מקלט מאריתריאה או סודאן, הרי שאין בידי לקבל טענה זו. הפירוש הנכון של החוק מאפשר לראות במסתנן שקיים קושי בגירושו בשל המצב הקיים במדינת מוצאו ו/או היחסים הדפלומטיים של ישראל עם מדינה זו, כמי שיש קושי בבצוע גרושו, וניתן להוציא לו הוראת שהייה.
נטען כי נסיבותיו של העותר חייבות להחשב כטעמים הומנטריים מיוחדים המצדיקים את ביטול הוראת השהייה שהוצאה בעיניינו ומחייבים את בחינת נסיבותיו של העותר, דבר שעל פי הנטען לא נעשה על ידי המשיב.
...
ב"כ העותרים הגיש השלמת טיעון ולאחר שבחנתי את השלמת הטיעון הגעתי למסקנה כי אין צורך בהשלמת טיעון בעל פה וניתן להכריע בעתירות.
סיכום: מהטעמים שפורטו אני קובע כי בנוגע לכל העותרים שעתירותיהם נדונו במאוחד אין לקבל הטענה כי נפל בהחלטות פגם המצדיק התערבות של בית המשפט לעניינים מנהליים.
על כן, ומהטעמים שפורטו בהרחבה בפסק הדין, העתירות נדחות.
אני מורה כי העותרים יתייצבו במתקן השהייה "חולות" עד לא יאוחר מיום 27/10/14.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ערעור מינהלי על החלטת בית הדין לבקורת משמורת (להלן - "בית הדין") מיום 13.5.13, שניתנה ע"י כבוד הדיין מרט דורפמן, אשר קבע, כי בעיניינו של המשיב מתקיימים "טעמים הומנטריים מיוחדים" לפי סעיף 30א(ב)(2) לחוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), התשי"ד - 1954 (להלן - "החוק למניעת הסתננות") והורה לשחררו ממשמורת בתנאים.
...
יחד עם זאת נראה לי כי באבחון כה קצר של עשר דקות יש קושי לאבחן את ההשפעה הנפשית של עינויים על קורבן עינויים.
אוסיף כי ראוי שבאבחון תבואנה לידי ביטוי השאלות אותן נשאל המשיב על ידי העובדת הסוציאלית, כמו גם תשובות המרואיון, כדי שניתן יהיה לבחון את הבסיס למסקנה.
על כן, הערעור מתקבל במובן זה שתבוטל החלטת בית הדין למשמורת לשחרר את המשיב ממשמורת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו