מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טעות צד שלישי בהגשת שיק לפרעון

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביחס לשני שיקים שנימנו בעירעור הראשון טענה המערערת כי השיקים הוצגו לפרעון על ידי בנק דיסקונט בטעות (שהוא הודה בה), לאחר שמנהל המערערת סיכם עם הצד השלישי שהשיקים יופקדו במועד מאוחר למועד הפרעון.
עיון בתדפיסי הבנק שהגישו הצדדים מעלה כי בכל אותן פעמים שסורבו השיקים לא הייתה בחשבון יתרה מספקת לפירעונם.
...
מסקנה דומה מתבקשת גם ביחס לשיקים לגביהם ניתנה הוראת ביטול; הגם שככלל אין בהוראת הביטול כדי למנוע סירובו של שיק גם בעילת אכ"מ, מקום בו עילה זו מתקיימת (ראו, עמית, בעמ' 454).
בנסיבות אלה, ובשים לב למספר הרב של השיקים שסורבו, יש לדחות את הערעורים.
על כן, גם בשים לב לכך, דין הערעורים להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע, מאוחר יותר הצדדים הסתכסכו ועל כן פעלה התובעת כנקמה והגישה את השיקים לפרעון.
מדובר, כאמור, בשיקים שנמסרו לתובעת כטובה בלבד, על מנת להציגם לצד שלישי ולא לצורך פרעון.
לגירסת הנתבע, לאחר כחודש, כשהתובעת ראתה את הטעות בתאריך, היא פנתה לנתבע וביקשה לתקן הטעות ולתת לה, במקום אותו שיק, שיק חדש על סך של 44,000 ₪.
...
לסיכום, לאחר שמיעת העדויות ובחינת הראיות עולה המסקנה לפיה מאזן ההסתברות נוטה, במידת מה, לצד גרסתה העובדתית של התובעת.
אשר על כן, התביעה מתקבלת.
ההתנגדות שהוגשה בגין שני השיקים נדחית והליכי ההוצל"פ שננקטו יחודשו.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

אשר לעילה הקבועה בסעיף 10(א)(3) לחוק, בדבר יסוד סביר שהיה ללקוח להניח כי היתה חובה על הבנק לפרוע את השיק, נראה כי הגישה הרווחת בפסיקה הנה כי טעות של צד ג' איננה באה בגדרה, אם כי בפסיקה של בתי משפט שלום הובעה גם דיעה המאפשרת שימוש בסעיף זה במקרים של טעות כאמור.
...
נוכח כל המפורט, דין הערעור להידחות.
נוכח הכרעתי לגופו של הערעור, הרי שאין הכרח להידרש לבקשה זו. אוסיף עם זאת, כי דין הבקשה להידחות לגופה.
סיכומם של דברים – הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה את השיק מושא התביעה לפרעון ביום 13/1/17 אולם השיק חזר מסיבה שהחשבון מוגבל וע"כ הוגשה התביעה.
הנתבע טען כי השיק זויף וכי הוא נמשך מלכתחילה על סך של 4,000 ₪ בלבד ומאן דהוא הוסיף עליו את הסיפרה 6 וכן המילה "שישים". דיון והכרעה לאחר ששמעתי את הצדדים אני קובעת כי השיק אינו מזויף, הוא נמשך ע"י הנתבע בסכומו המלא- 64,000 ₪ וע"כ עליו לפרוע את השיק.
אין כל חובה לערוך הסכם בכתב למכירת רכבים, הנתבע עצמו אישר כי היו יחסי אמון בין הצדדים ואף בהתאם לאמור בתצהירו הוא קיבל זכרון דברים כאשר קנה רכב מהתובעת (סע' 3 לתצהיר) ואילו בעיסקה זו כפי שהבהירה גב' אקוקה בחקירתה, לא הייתה קניה של הרכבים אלא הוא ביקש לקחת אותם ולמכור אותם לצדדי ג' ורק לאחר מכן להעביר לתובעת את הכסף בגין הרכישה ולכן אין זכרון דברים.
אין גם לייחס משקל למכתב הדרישה הראשון של ב"כ התובעת שבו נידרש סכום של 4,000 ₪ בלבד, שהרי מכתב זה יצא לאחר שהשיק הופקד בבנק ומאישור ההפקדה של הבנק נכתב במפורש שמדובר בסכום של 64,000 ₪, כך שברי כי התייחסותו של ב"כ התובעת במכתבו לשיק בסך של 4,000 ₪, נעשתה בטעות.
...
הנתבע טען כי השיק זויף וכי הוא נמשך מלכתחילה על סך של 4,000 ₪ בלבד ומאן דהוא הוסיף עליו את הספרה 6 וכן המילה "שישים". דיון והכרעה לאחר ששמעתי את הצדדים אני קובעת כי השיק אינו מזויף, הוא נמשך ע"י הנתבע בסכומו המלא- 64,000 ₪ וע"כ עליו לפרוע את השיק.
כמו כן הבהירה כי גם ללא בדיקות ניתן לראות על פניו שהמילים והספרות נכתבו באותה עט. מסקנה זו עולה גם על פניו מהתבוננות בשיק המקורי.
בשולי החלטתי יוער כי לא מצאתי לקבל טענת ב"כ הנתבע כי אין לתת משקל לתצהירה של גב' אקוקה כיוון שלא היא זו שביצעה את ההסכם בעל פה עם הנתבע.
לאור האמור אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבע בתשלום השיק בסך 64,000 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מה-13/1/17 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפני החברה עמדה אפשרות מעשית וסבירה לנקוט בהליך משפטי כנגד דרישת הצדדים השלישיים, אך היא נימנעה מלעשות כן. החברה לא טירחה להגיש ערר או עתירה מינהלית או כל הליך מתאים אחר נגד דרישת הצדדים השלישיים לא במעמד העלאת הדרישה ואף לא כשנודע לה על קיומו של הסכם הערייה-בלפוריה בשנת 2017 ואף לא לאחר מכן (ראו: עדות מר שלמה בעמ' 32 ש' 15-4, עמ' 33 ש' 22-8, עמ' 44 ש' 33-29 ועמ' 45 ש' 1 לפרו').
נוכח הקביעות לעיל, אני דוחה את יתר טענות שבח נגד התובעת והצדדים השלישיים, לרבות טעות והטעיה, עושק והסכם בלתי חוקי.
התובעת טענה כי נימנעה מכך מאחר ומר מאיר הבהיר למר שניידר שהנתבעת לא תכבד אותו, והתובעת לא רצתה ליצור סירבול והליך כפול בהגשת השיק לפרעון (ראו: סעיף 10 לתצהיר מר שניידר).
...
אני מחייב את הנתבעת לשפות את התובעת בגין תשלום אגרת משפט וכן מחייבה לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 50,000 ₪.
דין ההודעה לצדדים השלישיים להידחות.
אני מחייב את הנתבעת/המודיעה לצדדים השלישיים לשלם לצדדים השלישיים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד סכום כולל בסך 30,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו