מדובר בשני מסמכים במועדים סמוכים של כשבעה חודשים לאחר התאונה וטענת המערער כאילו הועדה טועה רפואית, באשר לאבחנה האם מדובר בתחלתה של פיברומיאלגיה או במחלה פעילה, היא החלטה רפואית.
באשר למישור הראומטולוגי
בבדיקה שבוצעה למערער צויין:
"מבחינה פנימית, נבדק על ידי פרופ' בוסקילה ואחר מכן על ידי ד"ר פרופ' אבו שקרה כ- 7 חודשים לאחר התאונה. פרופ' אבו שקרה התרשם שייתכן ומדובר בהתחלה של פיברומיאלגיה. בשאלה ספציפית מדוע פנה לרופאים אלו, אמר התובע שהוא הופנה על ידי הרופא המטפל, ולשאלה מדוע, ענה שהוא סובל מכאבי גב. הועדה איננה חושבת שמדובר בפיברומיאלגיה אצל גבר צעיר..."
מסקנות הועדה הועדה פורטו בפרוטוקול כך
"מבחינה פנימית הועדה אינה מכירה בקשר סיבתי בין התאונה הנדונה לפיברומיאלגיה. לאור הממצאים בבדיקה בועדה, בבדיקות ההדמנייה והמעקב, הועדה דוחה את הערר."
קביעת הועדה לפיה המערער אינו סובל מפיברומיאלגיה אינה מפורטת ואינה מנומקת.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות ובעל פה, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להתקבל לעניין התחום הראומטולוגי בלבד.
בנוסף, אין בידי לקבל את טענות המערער אשר נטענו בערעור לפיה הוועדה התעלמה ממסמכים רפואיים מהותיים, הן משום שטענה זו נטענה באופן כללי ובעלמא והן משום ש"חזקה שמסמך שלא התייחסה אליו הוועדה, אין בו כדי לשנות מהתוצאה" (ברע (ארצי) 25944-01-24 שמואל נול - המוסד לביטוח לאומי (19.1.2024)).
טענות המערער לעניין אי התייחסות הוועדה לנכויות זמניות – דינן להידחות.
הערעור בגין יתר הפגימות מושא הערעור, במישור האורתופדי ובמישור הנפשי לרבות לעניין תקנה 15 – נדחות.