משהודיע לו הנתבע כי אין בדעתו להציב המסתור מאחר שעיריית תל אביב לא מאשרת לו להגדיל את הזכויות הנוספות במרפסת, ומשהתעלם הנתבע מהתראה ששלח לו התובע בעיניין זה – לא היה מנוס מהגשת תביעה זו.
בכתב ההגנה טען הנתבע לדחיית התביעה מחמת היתיישנות והעדר עילה.
עוד טען התובע, כי הבריכה במרפסת הנתבע ניבנתה בפועל לאחר חודש 12/2015, קרי לאחר חתימת ההסכם לרכישת הדירה על ידי הנתבע.
התובע הוסיף וטען כי מטעמי ייעול, ומאחר שזכותו לאכיפה מלאה מצריכה עלויות כבדות וזאת לאור היתנהלות הנתבע, הוא ויתר על זכות זו והסתפק במסתור של זכוכית חלבית ובילבד שהנתבע יישא בהוצאותיו הריאליות.
בהתאם, קשה יהיה לקבל את טענת הנתבע כאילו כביכול היתעקשותו של התובע על אכיפת ההתחייבויות כלפיו מכוח ההסכם המקורי מהוה משום עמידה על קיומה של זכות חוזית בחוסר תום לב.
דומני כי סביר לא פחות (ואולי אף יותר) לטעון, שמאחר שבניית הבריכה בוצעה לאחר שרכש הנתבע את דירתו, הקפדה על התחייבויות חוזיות יכולה וצריכה הייתה להוביל לשינוי התכניות על מנת לאפשר עמידה בהתחייבויות חוזיות טרם בניית הבריכה ולא לאחר השלמתה.
...
שוכנעתי כי התביעה דנן הוגשה רק לאחר שכלו כל הקיצין מבחינתו של התובע, ורק לאחר שכל מאמציו להביא לאכיפת ההתחייבות חוזית שניתנה כלפיו – ולו אכיפתה בקירוב – לא זכו לשיתוף פעולה כן מצד הנתבע (ר' לשם ההמחשה דוא"ל ששלח התובע לנתבע ביום 18.5.21 וביום 19.5.21, שם הציע התובע לנתבע הקמת מסתור חלופי שאינו כולל עצים אך בכל זאת יאפשר פרטיות, ולו כפתרון זמני, נספח 15 לתע"ר התובע).
בנסיבות אלו אני סבורה כי נכון יהיה לחייב את הנתבע בהוצאותיו של התובע, ואולם בשים לב לכך שלא מן הנמנע שניתן היה לשקול גיבוש הצעה במתווה דומה בשלב מוקדם יותר של ניהול ההליך, אני מוצאת לנכון להעמיד את סכום ההוצאות שישלם הנתבע לתובע, על סך של 37,500 ₪ בלבד.
סוף דבר
הנתבע יישא בהוצאות התובע בסך 37,500 ₪ וזאת תוך 30 יום.