בהמשך, נמחק המבקש כנתבע בתביעה, בשל תביעתו הנפרדת שהגיש בגין פגיעתו-שלו בתאונה (ת"א 23958-09-18), והוא צורף כתובע נוסף בתביעת ההורים.
בית משפט השלום עמד על הקשיים הנובעים מכך שבכתב התביעה המקורי נטען כי המנוחה הייתה רווקה ובהתאם לכך התבקש פיצוי בשים לב להיותה חסרת תלויים, ואולם נקבע כי אירוסי בני הזוג הוסתרו בתחילת ההליך המשפטי מטעמים ריגשיים, וכי ממילא המבטחת ידעה על כך. בית משפט השלום אף דחה את טענת המבטחת כי המבקש מנוע מלתבוע את נזקיו כתלוי, לאור חתימתו על כתב קבלה וסלוק במסגרת תביעתו הנפרדת.
...
מסקנה זו עולה בבירור מלשונו של סעיף 80 לפקודת הנזיקין, הקובע כי "בתובענה לפי סעיף 78 [...] הפיצויים יינתנו בעד הפסד הממון שסבלו למעשה, או עתידים לסבול אותו למעשה" (ההדגשה הוספה, י.ו).
בענייננו ועל רקע האמור, ככל שהמבקש יצלח את השלב הראשון, שבמסגרתו עליו להוכיח כי הוא והמנוחה היו ידועים בציבור, יהא עליו להוכיח, בשלב השני, תלות בפועל או תלות בכוח (שהייתה ידועה כבר בעת פטירת המנוחה).
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אציע לחבריי לקבל את הערעור באופן חלקי, במובן זה שהתיק יוחזר לבית משפט השלום על מנת שיבחן, בשלב הראשון, האם ניתן להכיר במבקש כידוע בציבור של המנוחה בהתאם למבחנים שהותוו בפסיקת בית משפט זה ופורטו לעיל; ככל שיימצא כי התשובה לכך שלילית – תידחה תביעת המבקש כבר בשלב זה. לעומת זאת, ככל שהתשובה לכך תימצא חיובית, ימשיך בית המשפט ויבחן, בשלב השני, את השאלה האם המבקש היה תלוי במנוחה ובהקשר זה ניתן יהיה להוכיח תלות בפועל או תלות בכוח, והפיצוי שייקבע יהיה בהתאם לתלות שתוכח.