בתגובה השיבה לו ב"כ הנתבעים בו ביום, כי: "אריה חתם על ייפוי כוח שאחתום בשמו לפני נסיעתו לחו"ל וזליג חתם על ייפוי כוח היום כך שאנחנו מוכנים" וב"כ הצדדים הציעו מועדים לחתימה.
...
יש לדחות טענה זו. כפי שציין כב' השופט יצחק עמית במאמרו "פיצוי מוסכם – סוגיות והיבטים" דין ודברים י', 17 (2018) (להלן: "פיצוי מוסכם") בעמ' 27:
"תניית פיצוי מוסכם, כשמה כן היא, משמעה הסכמה של הצדדים כי לצד הנפגע זכות מהותית לקבל את הפיצוי שעליו הוסכם גם אם לא נגרם לו כלל נזק. דהיינו, החיוב נובע מההסכם גופו, והסכמת הצדדים מבוססת על ההנחה שעלול להיגרם נזק. לכן אפילו יוכיח המפר כי לא נגרם נזק לנפגע, ואפילו יוכיח כי הנפגע הרוויח מההפרה, לא יהא בכך כדי לגרוע מזכותו של הנפגע לפיצוי המוסכם. סמכותו של בית המשפט להפחית את הפיצוי אינה גורעת מחזקה חלוטה זו, ולכן אני סבור, וזו גם הגישה המקובלת בפסיקה, כי אין בית המשפט מוסמך להפחית את הפיצוי המוסכם לאפס."
זאת ועוד: הלכה היא כי "בית המשפט יעשה שימוש בסמכות להפחית פיצוי מוסכם רק במקרים חריגים וכי הפחתה כזו הינה מצומצמת ונדירה. נקבע כי על מנת שבית המשפט יעשה שימוש בסמכותו זו עליו להשתכנע בשלב ראשון כי לא מתקיים כל יחס סביר בין הפיצוי המוסכם לנזק שניתן היה לצפותו מראש כתוצאה מסתברת של ההפרה, ורק אם השתכנע בית המשפט בכך יעבור לשלב השני שבו ישקול אם יש מקום להפחיתו" (ע"א 8506/13 זאבי תקשורת אחזקות בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ (23.8.15) פסקה 42(ג)).
(ג) האם יש לחייב את הנתבעים בפיצויים עקב ניהול מו"מ שלא בתום לב?
למעלה מן הצורך, אף אם היינו מגיעים למסקנה שלא נכרת הסכם מחייב בהעדר חתימה והתובע אינו זכאי לפיצוי המוסכם, היו מגיעים לתובע פיצויים, עקב התנהלות שלא בתום לב מצד הנתבעים.
בנוסף, הנתבעים ישלמו לתובע שכ"ט עו"ד בהתאם להסכם שצורף לסיכומים בסך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ ואת אגרת בית המשפט על פי הקבלות שצורפו לסיכומים.