על פי כתב הוראות זה, ההחזר הנ"ל המגיע לבני מישפחת לביא מאורקי בעקבות הסכם הביטול, ישמש כתשלום לעו"ד ג'והן על חשבון הסכומים הבאים: החזר הלוואה עד לסך של 2,250,000 ₪; 55% מריווחי מכירת הפנטהאוז, לו היתה נמכרת בפטור ממס שבח ופטור ממע"מ, בנכוי הוצאות רכישה בסך 530,000 דולר לפי שער יציג ביום המכירה וטרם חלוקת הרווחים.
ראשית, ועניין זה משמעותי לטעמי, תמונת ההסכמים והמסמכים המאוחרים יותר להסכם הבסיס אשר נחתמו על ידי הצדדים, או מי מהם, מלמדת, כי הצדדים נתנו דעתם למציאות הקיימת ולשאלת עתוי קיום התחייבות הנתבעים כלפי התובע והסכימו לעדכן את ההסכמות ביניהם ולסטות מהקביעה המקורית בהסכם הבסיס לעניין לוח הזמנים לקיום התחייבויות אלו בתוך 36 חודשים מכריתת הסכם הבסיס, ולהאריכה עד "תום הפרויקט".
בעיניין זה, וכאמור באותן הסכמות מאוחרות ביניהם, הצדדים בחרו שלא להיצמד עוד לתקופת זמן המוגדרת במדויק במספר חודשים כזה או אחר או בתאריך מסוים, ועברו לסיכום תלוי אירועים, תוך קביעה כי התחייבויות הנתבעים לתשלום יתגבשו אך במועד אשר הוגדר על ידם, כאמור, כ- "תום הפרויקט".
לצד זה, הצדדים שימרו לאורך כל הדרך, בכל שורת ההסכמים ביניהם, הבחנה והתייחסות נפרדת לשני רכיבי החיוב המרכזיים - ההיתחייבות להשבת הסכומים אשר שולמו על ידי מסיקה (רכיב ההשבה) לצד ההיתחייבות לתשלום 55% מריווחי מכירת דירת הפנטהאוז.
...
הלוואה או השקעה
בנוסף על הקביעות לעיל מובהר, למרות העדר משמעות מעשית רבה לטעמי למחלוקת זו, כי בשאלת סיווגם של הכספים שהעמיד מסיקה לנתבעים, ככספי הלוואה או כספי השקעה בפרויקט, מקובלת עלי טענת התובע, כי אין עסקינן בעסקת הלוואה.
המסקנה הנובעת ממצב דברים זה ומהשיקולים לעיל הינה, כי הסכום הרלבנטי לצורך חישוב רכיב הרווחים המגיע לתובע (55% מרווחי העסקה), הינו תמורת המכר הקבועה בהסכם עם ה"ה מימון.
בעניין זה יוער עוד, כי הסתייגויותיו אלו של מסיקה ממחיר העסקה אינן מתיישבות עם טענה אחרת שלו, בה הוא מלין על כך שלמרות שלנתבעים יש שליטה בחברת אורקי אשר אפשרה להם למכור את דירת הפנטהאוז לכל המרבה במחיר, הם לא עשו כן. בעניין זה אציין, כי איני מקבלת את טענת מסיקה לפיה היה צריך לעדכנו ולקבל אישורו מראש בעניין ההתקשרות בעסקת המכר.