בעדותו, הנאשם טען כי כלל לא היה בחברה ביום הארוע ואף בימים שקדמו לכך, וכך גולל הנאשם את השתלשלות האירועים: ".. זה התחיל ב-19, ב-21 ביוני 2009. גרושתי יצאה במסע הרס בפרוק של החיים האישיים והחברה. אני באותו מועד קבלתי הרחקה מהחברה שהייתה בבעלות מלאה שלה, ועזבתי את החברה, ב-21 ליוני או בסמוך לזה, יום או יומיים אחרי זה עזבתי את החברה, כבר לא הייתי פעיל בחברה, זאת אומרת זו הייתה הוראה שלה, היא הייתה בעלים. יש לי מכתב שקבלתי והוא חלק מהמסמכים שנמצאים בתיק. קצת תמוה בעיניי שבעלת החברה שהיא דרך אגב חתומה על מכתב הפיטורין הרישמי של בת חן לא נימצאת כאן בתביעה ורק אני, אבל זה עניין של, של עורך הדין, של בית המשפט. רציתי לומר שהשיחה הזאת אני, אני לא זוכר שהיא היתקיימה, היא לא היתקיימה ויש לי זכרון טוב. לטענת בת חן היא היתקיימה ב-30 ליוני כשאני כבר ב-30 ליוני לא הייתי שם. לטענת בת חן הייתה נוכחת אירית וינר שהיא הייתה אז מנהלת השיווק, שהיא פוטרה בסוף שנה קודמת בכלל. זאת אומרת ששיחת פיטורין כזו לא יכלה להיות. אני יכול לתאר לעצמי מה קרה, שהיא הגיעה למשרדי חברה, ב-30 ביוני אולי באמת היא הגיעה למשרדי חברה שהייתה סגורה, אני הייתי עסוק בענייניי הפרטיים, ובטיפול בריקושטים ונזקים שנוצרו כתוצאה מסגירת הפעילות של החברה. ב-21 ליוני או בימים, ביומיים שלושה שסמוכים לזה, החברה כבר לא הייתה פעילה ואני לא הייתי שם, לא היה שם אף עובד. בת חן נעדרה בחודשים שקדמו לארוע הזה היא נעדרה מהעבודה מסיבות שהיא שוחררה על ידי רופא בנסיבות של הריון או שמירת הריון. זהו זה. הקשר הקודם שהיה זה רק באמצעות מסמכים. לא היה סיכוי שאני אוכל לפטר אותה. לא הייתי עושה את זה גם. אני בעקרון משתדל להיות איש שומר חוק אבל לא יכול להגיד ששגיתי וטעיתי בעיניין הזה" (ר' עמ' 13 בשורות 24-28; עמ' 14 שורות 1-20 לעדותו).
ואולם, במועד הדיון מיום 29.12.16, הודיע ב"כ המאשימה כי שוחח עם המתלוננת וכי היא ביקשה שלא להופיע לדיון "מכיוון שהיה לה מאוד קשה נפשית להופיע פה בפני הנאשם".
יש לתת לכך משקל נוסף המעמיד בספק את עדותה של המתלוננת בנקודה זו.
כמו כן, בעדותה של המתלוננת ישנה סתירה נוספת באשר לאי היכרותה עם הגב' בן משולם-ורדי, שכן בתחילה טענה המתלוננת כי – "... אני לא זוכרת את דפנה בכלל בחברה, זאת אומרת הכרתי אותה בתור אישתו של גדי, אבל אני לא ראיתי אותה בחברה פעילה. כלומר לא היה משהו שהיא היתה חותמת עליו או משהו כזה. לא ראיתי את זה אצלי. לא עבר דרכי" (ר' עמ' 9 שורות 28-30 לעדותה).
וכן המתלוננת העידה בפני החוקר כי :" .. ניסיתי לאתר את המעסיק על מנת לקבל אישור שעבדתי אצלם הצלחתי לאתר את אישתו של גד שקוראים לה דפנה שהיא בעלת החברה דברתי איתה בטלפון והתחננתי לאישור ולאחר כמה ימים בתאריך 24.9.09 שלחה לי מכתב פיטורין... ר' גיליון חקירתה – מ/ 14.
מכתב זה נחתם על ידי הגב' בן משולם ורדי וזאת בשונה ממכתב הפיטורים של הגב' אירית וינר שנחתם על ידי הנאשם 4 .
...
בפתח הכרעתי וכמצוות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אציין כי החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
ובאשר לאי שיתוף פעולה עם החוקר, לא שוכנעתי מעבר לספק סביר כי הנאשם לא שיתף פעולה, שכן מ-מ/16 עולה כי הנאשם חזר אל החוקר טלפונית.
יתרה מכך, שוכנעתי באמיתות גרסתו של הנאשם, כי בנסיבות העניין כפי שפורטו, לא היתה לו כתובת מגורים קבועה.
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, החלטתי לזכות את הנאשם מכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.