בד בבד עם הגשת התובענה הכספית הגיש הבנק בקשה במעמד צד אחד להטלת עיקול זמני על כלל נכסיו וזכויותיו של הנתבע 2 (וכן צו הגבלת שימוש על נכסים מחוץ לישראל), ובכלל זה הזכויות בדירה בה התגוררו התובעת והנתבע 2, כל חשבונות הבנק של הנתבע 2, לרבות שני חשבונות משותפים עם התובעת (להלן: "החשבונות המשותפים"), קרנות-הישתלמות וקופות-גמל (להלן: "קרנות-ההשתלמות וקופות-הגמל") (בש"א 21959/08, נספח 1א' לתובענה שבפניי, להלן: "בקשת העיקול").
יצוין כי במסגרת ייפוי-הכוח הסמיכו התובעת והנתבע 2 את עו"ד ישראל, בין היתר, "לחתום על ולהגיש כל תביעה או תביעה שכנגד, ו/או כל בקשה... הודעה, טענה, תובענה או כל הליך אחר הנוגע או הנובע מההליך הנ"ל ללא יוצא מן הכלל", "להתפשר בכל ענין הנוגע או הנובע מהענינים האמורים לעיל לפי שקול דעתו של בא כחי ולחתום על פשרה כזו בביהמ"ש או מחוצה לו", וכן "לנקוט בכל הפעולות ולחתום על כל מיסמך או כתב בלי יוצא מן הכלל אשר בא כחי ימצא לנכון בכל ענין הנובע מהענין הנ"ל".
ביום 17.12.2008 הגישו הבנק, באמצעות בא-כוחו, והנתבע 2 והתובעת, באמצעות עו"ד ישראל, בקשה בהסכמה במסגרת התובענה הכספית לאישור הסדר לעניין עיקול (נספח 3א' לתובענה שבפניי).
כמו כן הבקשה לעיון מחדש בעיקולים הוגשה בשנת 2011 על-ידי עוה"ד ישראל ובסרגליק בשם התובעת והנתבע 2 ונתמכה בתצהיר מטעמה של התובעת שאושר על-ידי עו"ד בסרגליק, כלומר למעלה משנתיים לאחר האירועים בסוף שנת 2008.
...
אך לעומת זאת ראו, למשל, דברי כבוד השופט ע' גרוסקופף בע"א 4880,4913,8513/19 הבנק הבינלאומי הראשון בע"מ נ' גזונטהייט ואח' (18.7.2022), פסקה 35, לפיהם "יוער, כי סעיף 7 לחוק בנוסחו הקודם ממשיך לחול על הליכים שהיו תלויים ועומדים ערב התיקון". כמו כן, מפסקי-דין שונים, שלא כאן המקום לפרטם, ניתן לכאורה להסיק מסקנות סותרות בעניין זה.
כך או כך, אני סבורה כי בענייננו, יש לדחות את טענת התובעת לפי סעיף 7 לחוק ההתיישנות, וזאת הן לפי נוסחו הקודם והן לפי הנוסח החדש.
סעיף 21 לחוק ההתיישנות
אשר לטענת התובעת לתחולתו של סעיף 21 לחוק ההתיישנות, הרי שמקובלת עלי טענת הבנק, לפיה סעיף זה מופנה לשאלת ההתיישנות של פסק-דין ואינו קשור לשאלת התיישנותה של תובענה שטרם הוגשה.
סוף דבר
מכלל האמור לעיל, התובענה נגד הבנק ונגד הנתבע 2 נדחית על הסף.