בהחלטתי מיום 6.12.2018, מבלי לנקוט עמדה בשלב זה ביחס לאופן בו על בית המשפט להתייחס לעסקה ולהיקף ולאופי הבירור שעליו לערוך בעיניינה, מיניתי את רו"ח עומר סרבינסקי כמומחה מטעם בית המשפט לחיווי דעתו בשאלות הכלכליות השנויות במחלוקת בין המומחים מטעם הצדדים והן: מה היה השווי ההוגן של מניות אי.אי.אר לצורך העסקה עם בעלת השליטה; מהי המתודולוגיה המתאימה בנסיבות ענייננו לקביעת הוגנות העסקה, ומהן המסקנות העולות מיישומה בנסיבות העניין, בשים לב גם להטבות שקבלה דולומיט במסגרת העסקה.
טענות הצדדים בתמצית
טענות המבקש בתמצית
לפי הנטען בבקשת האישור המשיבים פעלו בשנת 2011 לאישור ובצוע עסקה עם בעלת השליטה במסגרתה רכשה החברה מדולומיט את מלוא החזקותיה במניות חברת אי. אי. אר לפי שווי כולל של אי.אי.אר של כ- 52 מיליון דולר.
בדיון מיום 15.5.2011 נערכה ישיבה לדיון קונקריטי בעיסקה המוצעת, הדירקטורים ביקשו לקבל טבלאות הון של אי.אי.אר לפני ואחרי מרת הלוואות בעלים וכן טבלה של מצב ההון ב- R.V.B לאחר המרת מניות אי.אי.אר ל- R.V.B, שאלו כיצד מחושב יחס ההמרה, ועל הדילול הצפוי, קיבלו חומר נוסף לרבות דוחות כספיים של אי.אי.אר והדיון נמשך בוועדת הבקורת, שם התייחסו לחוות הדעת בעיניין ה-IP, חוות הדעת בעיניין ההון, היתנהל משא ומתן ביחס לשיפוי במסגרת ההסכם, דיון בשאלת חלוקת דיבידנד וביחס לבעלי מניות המיעוט של R.V.B ומבנה העסקה.
ביום 23.5.2011 היתקיים דיון נוסף של חברי הדירקטוריון וחברי ועדת הבקורת: הוצגה חוות דעת טהורי; נבחן שוק הטיפול בפסולת; התבקש עיון בחוות הדעת בעיניין הפטנטים; נישאלו שאלות על החלופות הדומות והמתחרות בשוק; נבחנה רמת הסיכון בהתכנות התוכנית העסקית של אי.אי.אר. גם בהמשך הדיון בוועדת הבקורת הובהר כי נערך דיון לגבי צרכי ההון באי.אי.אר בנושא הדיבידנד, בהוצאות ובהשפעתם של אלה ותזרים המזומנים על חלוקת הדיבידנד.
הטענה בדבר "מילוט גרינסטון מנכס בעייתי" וההטבות שקבלה במסגרת העסקה
בבקשת האישור טען המבקש כי גרינסטון מילטה את עצמה מהחזקתה בנכס בעייתי ומכביד בדמות החזקותיה באי.אי.אר, שהיה מצוי בשליטתה והסב לה חשיפה רבה, תוך מכירת מניות אי.אי.אר ל-R.V.B ב"שווי מנופח", בעוד שבפועל שווי מניות אי.אי.אר שאף לאפס, והתעשרה על חשבון בעלי מניות המיעוט.
...
כפי שנפסק בפסק דינו של כב' השופט עמית בעניין ורדניקוב, אמנם העובדה שעסקה בניגוד עניינים אושרה כדין בהתאם לדרישות החוק אינה מקנה לה "הגנה אוטומטית". עם זאת נפסק כי:
"נקודת המוצא הינה כי בית המשפט אינו צריך להתערב בעסקאות שאושרו על פי המנגנון הקבוע בחוק. מקובלת עלי הגישה כי עסקה שצלחה את מנגנוני האישור הקבועים בחוק (בפרט כיום בעקבות תיקון החוק והחמרת הדרישות הפרוצדוראליות כמתואר לעיל), ההנחה המקדמית והלכאורית לגביה היא כי הפוטנציאל המזיק של ניגוד העניינים נוטרל... הנטל הרובץ על מי שמבקש לתקוף עסקה שאושרה כדין, בטענה כי התקבלה מתוך ניגוד עניינים ואינה לטובת החברה – הוא נטל כבד ביותר" (פסקאות 85–86).
איני סבורה כי בנסיבות העניין כמפורט לעיל עלה בידי המבקש לעמוד בנטל זה.
אציין בנוסף, מבלי לסייג דבר מקביעותי ביחס להרחבת החזית ולאופן בו יש לפעול להעלאת טענות והבאת ראיות, כי בשים לב לצמצום פערי המידע בין הצדדים עקב הליך גילוי מסמכים מקיף שבוצע, ולאור עוללות ההליך והגישה של המבקש למסמכי החברה שזכותה הומחתה לו או לקבוצה שהוא מבקש לייצג, ואף בשים לב להליך המקיף שהתקיים במסגרת בירור הבקשה, היה בידי המבקש מידע רב ביחס לעסקה ולאופן קבלת ההחלטות בעניינה, ובנסיבות אלה אין מקום לטענת המבקש כי יש לקבל את בקשת האישור ברף הוכחה נמוך, ולברר את כל הנדרש בהמשך במסגרת הדיון בתביעה לגופה.
התוצאה
לאור כל האמור לעיל הבקשה לאישור התובענה כייצוגית נדחית.