מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חשיפת זהות שולח מייל: גילוי זהות שולח דואר אלקטרוני

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הבקשה נדחית איפוא ביחס למסמך זה. תיכתובת בתיבות הדואר האלקטרוני של שישה עובדים שנשלחה אל התובעת ועליה בבקשתה ביקשה התובעת לגלות כל תיכתובות הדואר האלקטרוני שבהם הוזכרה, של עובדים במשיבה, לרבות שישה עובדים שהם מנהליה הישירים והעקיפים.
מנגד הנתבעת היתנגדה בתוקף ל"חיטוט" המוגזם, הרחב ביותר ולא ממוקד (אפילו לעניין זהות העובדים) אותו מבקשת התובעת, באופן שיכביד על הנתבעת ביותר, יפגע בחיסיון העומד לנתבעת בנוגע לחומר המצוי בתיבות הדואר האלקטרוני של עובדיה וכן יפגע בפרטיות העובדים בנגוד להלכה שקבע בית הדין הארצי בסוגיה.
חדירה כזו למיילים של עובדי הנתבעת הנה ללא ספק בנגוד לפסיקת בית הדין הארצי בסוגיה בע"ע (ארצי) 90/08, 312/08 טלי איסקוב - אפיקי מים (ניתן ביום 8.2.11) להלן: "עניין איסקוב". די להביא דברים שנאמרו בהקשר זה בעיניין איסקוב, המבהירים מעל לכל ספק כי לעובד זכות וציפייה לפרטיות גם בתיבת הדואר האלקטרוני המקצועית שלו: "בָּעַלוּתוֹ הקניינית של המעסיק על המחשב וטכנולוגיות המידע והשמוש בהם במקום העבודה, אינה מאפשרת לו לפגוע בזכות העובד לפרטיות. מעקב אחר תיכתובת אי-מייל האישית של העובד במחשב ובשימושיו הוירטואליים בכלל, וחדירה לאותה תיכתובת במסגרת העבודה בפרט, מהוה פגיעה חמורה בפרטיות העובד. אי לכך, מעקב שמקיים המעסיק וחדירתו לתכתובת האי-מייל האישית של העובד, כפופים להוראות הדין ואינם מוּתרים, אלא בהתקיים נסיבות מוגבלות ויוצאות דופן בלבד, בהתקיים חשש רציני לפעילות בלתי חוקית או פלילית מצד העובד. הנחת מוצא זו מוצאת אף היא ביטוייה בעקרונות ההסכם הקבוצי ובתכליתו, כמו גם בכללי היתנהגות שנקבעו בו בנוגע לחדירה לתכתובת אי מייל אישית בתיבה המוקצית לעובד מטעם המעסיק." (ההדגשה שלי, א.א.) לפיכך, מובהר בזאת כי הבקשה לעניין תיכתובת שלא נחשפה בזמן אמת לעיני התובעת, דהיינו תיכתובת המדברת עליה, או מזכירה אותה, ונשלחה בין העובדים לבין עצמם, נדחית מכל וכל.
...
אכן, מצאנו לנכון לבקש תגובת ששת העובדים שנתבקש החיפוש בתיבות הדואר האלקטרוני שלהם, בטרם מתן החלטה כפי שיפורט להלן.
לאחר עיון בטענות הצדדים, אנו סבורים כי אכן חסר מידע מספיק לעניין קבוצת הדמיון הנטענת בטענת ההפליה.
סוף דבר הבקשה לגילוי מסמכים מתקבלת בחלקה כמפורט: באשר למסמך א', אין מדובר בבקשה לגילוי מסמכים אלא למתן צו. יינתן צו מתאים כמבוקש.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים לטענת התובע בכתב התביעה המתוקן, הנתבעת מפעילת רשימת תפוצה Clica Newsletter, למשלוח בדואר אלקטרוני יומי פירסומי קופונים של אתרים שונים באנטרנט, שיגרה אליו 159 דברי פירסומת בין התאריכים 21.10.14 ועד 15.4.15, באמצעות הודעות אלקטרוניות שנשלחו לכתובת המייל הפרטית שלו.
בהמנעות הנמנע משיגור הודעת סרוב, ניתן לראות משום חוסר תום לב וגילוי דעת הנמען כי הוא אינו רואה בפירסום משום מיטרד משמעותי, והתנהגותו זו תבוא בחשבון בבחינת השיקולים שישקלו בעת קביעת שיעור הפצוי.
במקרה הראשון; כשזהות השולח אינה ידועה, הסרה באמצעות לחיצה על קישור או באמצעות השבה חוזרת עלולה לחשוף את הנמען לסיכונים, בהיעדר ידיעה מיהו הגורם האחראי למשלוח, ומה תהיה התוצאה של אותה פעולה.
...
משהגעתי לכלל דעה כי התובע נרשם לאתר ביום 21.10.2014, הוסר לבקשתו ביום 23.10.2014 ושב ונרשם לאתר ביום 24.10.2014, יש טעם לפגם בהתנהגותו זו של התובע, אשר כפר בעצם הרשמתו לאתר ולא סיפק כל הסר להרשמתו החוזרת.
בהקשר להודעות פרסומת ששוגרו בהודעת מסר, בהתייחס לסעיף 30א(ד) לחוק התקשורת בשילוב עם הוראות סעיף 30א(ה)(1)(ב) לחוק הקובע: "מפרסם המשגר דבר פרסומת באמצעות הודעת מסר קצר יציין בדבר הפרסומת רק את שמו ואת דרכי יצירת הקשר עמו לצורך מתן הודעת סירוב", קבע כב' השופט טל חבקין בעניין ת"ק (ת"א) 30204-08-14, ציפורה הולנדר נ. דונה גיי בע"מ (5.7.2015) כדלקמן: "שני סעיפים אלה נועדו להקל על הנמען לבקש להסירו מרשימת התפוצה בהיותם מחייבים את השולח לאפשר את ההסרה בדרך הכרוכה במינימום משאבים וסיכון: לא באמצעות לחיצה על קישורית (שעלולה להיות נגועה בווירוס), אלא בדרך פשוטה שבה נתקבלה ההודעה (משלוח הודעת מסר קצר או דואר אלקטרוני, לפי העניין)". אותה מסקנה יש להחיל, ביתר שאת לגבי משלוח דברי פרסומת בהודעה אלקטרונית, לגביהם מחויבת הנתבעת, בהתאם לסעיף 30א(ה)(1)(ג) לחוק התקשורת, לציין בדבר הפרסומת "כתובת תקפה של המפרסם ברשת האינטרנט לצורך מתן הודעת סירוב". מכאן, שדרישה להסרה באמצעות לחיצה על מקש ההסרה, לבד משאין לחייב בה את הנמען, אינה נכללת בדרך שנקבעה בחוק, הקובע דין ספציפי להסרה של הודעות אלקטרוניות.
סוף דבר אשר על כן, ונוכח נסיבותיו המיוחדות של תיק זה כמפורט לעיל ועל בסיס השיקולים כאמור לעיל, ראיתי לפסוק לתובע פיצוי גלובאלי בסכום של 4,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטעם לכך הוא שהיקף החשיפה לדברי פירסומת במצב הראשון הוא בלתי-מוגבל, וזו התופעה העיקרית שחוק הספם ביקש למגר: הצפה בלתי-נשלטת ובלתי-מבוקרת של דברי פירסומת שהנמען לא הסכים לקבלם; שאין לו כל שליטה על התכנים הנכללים בהם (שעלולים להיות פוגעניים); כאשר זהות השולח אינה ידועה לו ועל כן נקיטת פעולה להסרתם באמצעות לחיצה על קישוריות שנכללות בהם עלולה לחשוף את הנמען להידבקות בווירוסים ובסוסים טרויניים.
אף יש לזכור כי בשלב כלשהוא הפיק הנמען תועלת מקבלת דברי הפרסומת – אשר נשלחו אליו בהסכמתו – ועל כן יש מקום לגלות סלחנות כלפי השולח במקום שבו הוכח שלא הפסיק לשלוח אותן אף שנתבקש לעשות כן בעקבות טעות כנה.
שני סעיפים אלה (סעיף 30א(ד) וסעיף 30א(ה)(1)(ג)) נועדו להקל על הנמען לבקש להסירו מרשימת התפוצה בהיותם מחייבים את השולח לאפשר את ההסרה בדרך הכרוכה במינימום משאבים וסיכון: לא באמצעות לחיצה על קישורית (שעלולה להיות נגועה בוירוס), אלא בדרך פשוטה שבה נתקבלה ההודעה (משלוח הודעת מסר קצר או דואר אלקטרוני, לפי העניין).
...
משנמצא כי התביעה מוצדקת וטענות ההגנה נדחו, אני סבור כי יש מקום להרתיע גופים גדולים מפני התנהלות כגון דא. על רקע מכלול השיקולים שמניתי לעיל מצאתי כי פיצוי בסך של 16,000 ש"ח הוא הולם וסביר בנסיבות העניין.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 16,000 ש"ח. כמו כן תישא הנתבעת בהוצאות התובע בסך של 3,000 ש"ח. בסכום זה הבאתי בחשבון את אופן ניהול ההליך כלפי התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

זאת משהמדובר במי שתביעתו מלאכתו, נתן הסכמתו למשלוח דברי הדואר, בכוונת מכוון לא ביקש הסרתו מרשימת התפוצה בשלל הדרכים שהיו פתוחות בפניו, אצר מאות הודעות שכלל לא הציקו לו, שלח לנתבעים הודעות מתיבות דואר אלקטרוניות אחרות באופן שסיכל את הסרתו משלא זוהה, ואזי איים על הנתבעים בשוטו של החוק במגמה לחלוב מהם גמול כספי.
במהלך אותה חקירה נגדית נחשף אף את שהסתירו הנתבעים והעלים המומחה ברישא לחוות דעתו מבית המשפט – כי אין המדובר בחוות דעת מומחה כהלכתה אלא בעדותו של מי שהיה מעורב בהתרחשות מושאת המחלוקת ובנה ותפעל, בשכר, עבור הנתבעים את האתר ממנו נשלחו הפרסומות [לגריעותה של חוות דעת כאמור ראו ע"א 208-65 יצחק נ' חברת החשמל לישראל בע"מ פ"ד, יט (3) 952, ע"פ 5582-09 פלוני נ' מדינת ישראל (2010), ת"א 2334-06 משק כרמי ייצור ושיווק תוצרת חקלאית בע"מ נ' יעדים לשיווק (1972) בע"מ (2009), ת"א 37321-02-14 שטיינברג נ' ביסקר (2016)].
האם איפה שהיה נו ריפליי יש בתחתית המייל כתובת מייל? המיילים נשלחים בהתאם לתבנית של החברה ששולחת, שיובהר שאם הכתובת נשלחת דרך מיילצ'ימפ והיא חברה שמבטיחה שהיא לא שולחת ספם במאה אחוז, אם עומדים על כפתור מסוים אפשר לראות מה הכתובת להסרה וכמובן יש את כפתור ההסרה פתוח" התובע לא השתמש בכפתורים האמורים אלא שלח בקשות הסרה לכתובות שנגלות כאשר בוחרים ב"השב" להודעות הדואר האלקטרוני, והוסיף ופנה אף באמצעות כפתור "צור קשר" באתר הנתבעים, וכתובות דואר אלקטרוני נוספות, כמתואר בכתב התביעה, ברם בקשותיו לא נענו.
בעיניין הנושק לכך גידר המחוקק בסעיף 14ג' לחוק הגנת הצרכן תשמ"א-1981 כי על משווק מרחוק לגלות לצרכן בעסקת מכר מרחוק, את "השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ" ו-"פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה" , "בעברית או בשפה שבה נעשתה הפניה לשיווק", שהרי אין לידרוש מכל צרכן ישראלי לשלוט בלעז, לרבות אנגלית, ואין לאפשר לעוסק לנצל את חוסר שליטתו של צרכן ישראלי בשפה זרה.
...
אינה מקובלת עלי אפוא עמדתן של הערכאות קמא כי פעילותה של ספאם אוף מובילה "להרתעת יתר". המונח "הרתעת יתר" מתייחס למצב בו משטר האחריות או הפיצויים יוצר הרתעה שעלותה לחברה גבוהה ממידת התועלת שהיא משיאה.
סדן הפיצוי: משבאתי לכלל מסקנה כי הנתבעים הפרו את החוק ביודעין הן במשלוח הודעות פרסומת ללא הסכמת התובע והן בכך שלא כללו באותן הודעות כתובת תקפה ברשת האינטרנט ופרטים לגבי זכות הנמען לשלוח הודעת סירוב, משבניגוד למצג שביקשו להציג מצאתי כי עניינם של הנתבעים ניזון לא רק מהצורך בהרתעת הרבים הכרוך בהתנהלות מפרה זו, אלא גם בהרתעתם, זאת על רקע המוגה בסעיף 27 להלן, ומשנתחוור כי הנתבעים ממשיכים לאסוף כתובות דואר אלקטרוני [וראו טיעוניהם החלולים והבטחותיהם הריקות לעניין זה בפרוטוקול הדיון מיום 12.6.19, עמ' 4, שורות 22-24, עמ' 6, שורות 18-20, אל מול תשובות העד מטעמם בעמ' 23 לפרוטוקול הדיון מיום 21.6.20, שורות 32-35], בשים לב להיקף ההפרה, להתנהלות הנתבעים, ובד בבד לסייגים המפורטים בסעיף 25 לעיל ולכך ש"אין חובה לערוך חישוב אריתמטי מדויק של סכום "פיצוי עבור כל הודעה בנפרד" [עניין שופמיינד, עמ' 15] אני מעמיד את הפיצוי הכולל על סך של 50,000 ₪.
למעלה מן הצורך, וזאת משהנתבע מס' 1 זנח בסיכומיו את הנטען בסעיף 63 לכתב ההגנה, אגיה כי לא מצאתי מקום להפריד בין הנתבעים וזאת משנעשו לבשר אחד בעדותו של הנתבע מס' 1 אשר התייחס לעצמו בעקביות כמי שעומד מאחורי התנהלותה של הנתבעת מס' 2 בכל הקשור ליישום החוק, ולא הבדיל בתשובותיו בין התנהלותו להתנהלות הנתבעת מס' 2, לרבות בנוגע לפסקי הדין המפורטים בסעיפים 15 ו-19 לעיל [ראו עמ' 25-28 לפרוטוקול מיום 21.6.20, וכן ע"א 1621/16‏‏MEGA ADVANCED MATHEMATICALSYSTEM LTD‏ נ' זילברג (2016), ת"ק 59735-05-15 ברק נ' לוג טק תקשורת בע"מ (2016)] התוצאה – הנתבעים ישלמו לתובע את הסך של 50,000 ₪ ועל כך יוסיפו הוצאות משפט בסך של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר למאזן בוחן של שהם שמיר אליו נחשף מר דויטש באקראי, לגירסתו, ונשלח לתיבת הדוא"ל של הנתבע אצל התובעות ויש בו כדי להעיד על תשלום בגובה 53,100 ש"ח שקבלה שהם שמיר מחברה בבעלותו של עו"ד ישראל חדד – מציין הנתבע, כי אין במאזן הבוחן כדי להוכיח, בנגוד לעמדת התובעות, כי העניק שירותים לצדדים שלישיים: הן מאחר ולא ניתן ללמוד עבור מה שולם לשהם שמיר הסכום הנקוב במאזן הבוחן; הן מאחר ולא ניתן ללמוד מהו אותו שירות שספקה שהם שמיר לחברת חדד יועצים; ועל כן לא ניתן להוכיח שהשירותים שניתנו, אם ניתנו, על ידי שהם שמיר לחדד יועצים נעשו תוך שימוש בידע ובמידע שרכש הנתבע במסגרת עבודתו אצל התובעות.
בבקשתן טענו התובעות: "לאחר עזיבתו של הנתבע את עבודתו, הופנו המיילים שנשלחו לתיבת הדוא"ל המקצועית שניפתחה עבורו בחברה לתיבת הדואר האלקטרוני של מר דויטש, וזאת לצורך המשך העבודה השוטפת – טפול בבקשות של לקוחות פוטנציאלים שעמדו בקשר עם הנתבע וקיבלו ממנו שירותים במסגרת תפקידו כמנהל מחלקת אשראי.
אף שאיני קובעת מסמרות בענין זה, לא בלתי סביר בעיני, שמר דויטש פתח את המייל בהסח הדעת, מבלי שנתן דעתו לכותרת המייל ומבלי שהקדיש מחשבה מיותרת למלל בן 4 השורות שנכתב בו, שכן העין קולטת את שהיא קולטת ויתכן שדי היה לו בעיון בשם וזהות השולח, רו"ח בדישי, כדי להניח, כי הצרופה למייל מכילה חומר מקצועי.
דיון והכרעה השאלות העומדות להכרעה בפנינו הן אלה: * האמנם הפר הנתבע את הסכם העסקתו ופעל בנגוד לחובות תום הלב והנאמנות החלות עליו, תוך שהוא מתפטר מן העבודה על מנת להקים פעילות מתחרה על בסיס הידע והמידע של התובעות? * ככל שהתשובה לשאלה זו תהא חיובית, נידרש לבחון האם זכאיות התובעות לסעדים שנתבעו על ידן בגין מעשיו הנטענים של הנתבע, ובכלל זה צו לחשיפת מלוא חשבונותיו על מנת לבחון האם היו לו הכנסות נוספות בתקופת עבודתו אצלן וצו חפוש ותפיסה שיאפשר לתובעות לחדור לתיבת הדוא"ל המקצועית שהועמדה לרשות הנתבע בתקופת עבודתו אצלן; האם זכאי הנתבע, אם לאו, כי ישוחררו לידיו כספי הפיצויים שנצברו בקופת הגמל? * האם יש לחייבו להשיב/לשלם פיצוי בגובה 53,000 ש"ח, כגובה הסכום ששולם לנתבע על ידי חדד יועצים וכעולה ממאזן הבוחן שהתגלה למר דויטש במסוך לאחר עזיבת הנתבע את עבודתו אצל התובעות? * האם יש לחייב את הנתבע להשיב את העמלה ששולמו לו בעקבות עסקת רמת אביב היות ולא סיים את הטיפול בעסקת הרכישה והתפטרותו נכנסה לתוקף 5 חודשים בלבד לאחר שנחתמה העסקה? * האם זכאיות התובעות לפצוי בגובה 100,000 ש"ח בגין הפרת חובות הנאמנות והסודיות של הנתבע? ההליך בבית המשפט המחוזי ביום 8.7.2019 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי (כב' השופט אלטוביה) בהמרצת הפתיחה שהתנהלה בפניו בין הצדדים (ה"פ (ת"א) 11425-03-16 שהם שמיר השקעות ופיננסיים בע"מ נ' אקספו ניהול בע"מ (2019)) במסגרתה דרש הנתבע/המבקש בהמרצת הפתיחה באמצעות שהם שמיר, כי בית המשפט המחוזי יקבע שהסכם חלוקת ההכנסות שנחתם ביום 29.3.2015, "הנו הסכם עצמאי אשר נכרת בין הצדדים לו ללא קשר להיותו של משה (הנתבע – י.ז.ג) עובד החברה. על כן, אין בהפסקת עבודתו של משה בחברה כדי לסיים את ההיתקשרות בהסכם העמלה". עוד ביקש הנתבע כי בית המשפט המחוזי יקבע שלא עומדת לתובעות (המשיבות בהמרצת הפתיחה – י.ז.ג) זכות לבטל הסכם זה. להלן, בקצירת האומר, קביעתו של בית המשפט המחוזי: "למקרא מכלול הוראות הסכם העמלה שלעיל נראה כי מנסחי ההסכם הישתדלו זאת הפעם ל"הרחיק" את הסכם העמלה מעצם העסקת משה על ידי החברה (מאחר והתובענה הוגשה על ידי המבקשת בלבד, איני רואה לקבוע עמדה ביחס לישראל או חדד יועצים פינאנסיים אף שהאחרונה הייתה צד להסכם העמלה).
...
שלישית – ברעא 7515/16 עמוס לוזון נ' צבי ברקוביץ (2016) נאמרו דברים אלה היפים אף לעניננו: "כבר הובעה בעבר הדעה, לפיה כאשר בעל הדין שנדרש לחשוף את המסמך הכולל סוד מסחרי הוא התובע, יש טעם חזק לטעון כי אינו רשאי לסרב לגלות חומר העשוי לשמש את יריבו [השופט י' עמית בת"א (מחוזי חי') 995/05 פלוני נ' מיקוד אבטחה שמירה שירותים ונקיון בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 20 (9.6.2009)]. כאשר בתובע עסקינן, ידו של האינטרס של גילוי האמת תהא, על פי רוב, על העליונה ותגבר על האינטרס של שמירה על סודיות המידע. ככל שהמסמך רלוונטי יותר ונוגע ללב הסוגיות שבמחלוקת, כך ייטה בית המשפט להעדיף את האינטרס של גילוי האמת. בניגוד לתובע, הנתבע נגרר בעל כורחו להליך המשפטי. לגביו, לא ניתן להניח שהוא נכון לשלם את מחיר החשיפה הכרוך בהליך, ולכן נקודת האיזון תהא שונה. לכן, יש צדק בטענתו של המשיב כי משעה שהמבקשים הגישו תביעה כספית נגד המשיב, חזקה שהיו מוכנים לחשיפה הכרוכה בניהול תביעתם, לרבות חשיפת מסמכים העלולים לפגוע בהם, ובלבד שמסמכים אלה רלוונטיים להליך דנן". (הדגשה שלי – י.ז.ג) מן הדברים דלעיל עולה, איפוא, כי באיזון בין חשיפת המסמכים, מזה, להכרה בהם כ"סוד מסחרי" על כל המשתמע מכך, מזה, נוטות כפות המאזניים לעבר גילויים של המסמכים וודאי כאשר המסמכים שגילוים מבוקש הם מסמכים המצויים בידי התובע, מי שההליך נפתח ביוזמתו (להבדיל ממי ש"נגרר" אליו בעל כורחו).
"קיצור הדרך" שהמידע שיש למבקשות להציע, במובן זה שרשימת השמאים והמפקחים המצויה בידה עברה סינון קפדני והנכללים בה נחשבים למהימנים ומקצועיים במיוחד, אינה טעם טוב דיו להכללת שמות השמאים בגדר "סוד מסחרי". סיכומו של דבר - לא עלה בידי המבקשות לשכנעני מדוע חשיפת המידע הכלול בעשרת המסמכים שצורפו לבקשה תפגע בהם, בשים לב לכך שהמידע מצוי, לגישת המבקשות, בידי המשיב מזה למעלה משנתיים ואף על פי כן לא הצביעו המבקשות על נזק כלשהו שנגרם להן, ואף לא נטען על ידן כי נגרמו להן הפסדי ממון כתוצאה מזליגת המידע כביכול".
לאור מסקנתנו, כי התובעות לא הוכיחו דבר הקמתו של עסק מתחרה ואף לא כי קיימים סודות מסחריים במסמכים שהעביר הנתבע לתיבת הדוא"ל שלו, חלקם הועבר זמן רב בטרם הסתיימו יחסי עובד ומעסיק, יש לדחות את תביעת התובעות לחייב את הנתבע לשלם להן פיצוי, ללא הוכחת נזק, בסך של 100,000 ש"ח בגין הפרת חובת הנאמנות והסודיות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו