באשר לבקשה השנייה והבקשה השלישית- לטענת המבקשים, הבנייה נשוא בקשות אלו בוצעה ללא היתר ואף לא ניתן ליתן עבורה היתר, לאור החריגות הקיימות וגובה המבנה שמעל למותר (10.2 מ' במקום 8.2 מ').
במסגרת הערר פורטו כל החריגות: גובה המבנה; מספר הקומות (ניבנו 3.5 קומות במקום 2.5); גובה המרתף, גודלו וצורתו (שאינו עונה כלל על ההגדרה של מרתף אלא שימוש עקרי כקומה); חלונות ודלתות נפרצו שלא עפ"י היתר; מעקות ניבנו בגג ובמחסן שלא עפ"י היתר; חללים רבים שהוכנו לשימוש ללא היתר להגדלת שטח המבנים; גבהי המרפסת וגבולותיה; גובה הגדרות; חנייה לא תקינה; מחסן ללא היתר; חריגות בקוי הבניין; בנייה על שטח שיועד להפקעה; חריגה באחוזי הבנייה; חזית שונה מההיתר ובנייה על שטח שהופקע בחזית המבנה כאשר פילרים גדר שער ומתקנים נוספים בולטים מקוו הבניין.
המשיבה 4 אף ציינה כי המשיבים לא קיימו את גם את הדרישות הבאות: אין אישור למדרגות לגג מחסן; אין אישור למעקה מעל לגג מחסן; יש לבטל הפרדת היתר ולסמן במוצע בבקשה; יש לתקן סטייה בקוו ביניין אחורי; יש לתקן סטייה באחוזי הבנייה המותרים לבנייה החלקה; לא מאושר מיקום דלת הכניסה למחסן; החנייה הקיימת אינה תואמת את החנייה המאושרת והעונה לתב"ע; קיים מחסן ללא היתר בחזית הצפון מערבית; גובה הגדרות אינו תואם היתר; לא ניתן לאשר כניסה למבנה המערבי לרבות למחסן; יש לבצע חיבור עד הגבול עם השותף בחלקה; המדריגות הפנימיות באחד מהמבנים אינן תקינות; בקומת המרתף שירותים ומקלחת שלא אשורו; יש להתאים את המשטח של הבית המערבי להיתר הבנייה.
לטענת המבקשים, היתנהלות המשיבים פוגעת בקניין המבקשים ומנשלת אותם מאחוזי הבנייה השייכים להם במקרקעין המשותפים; פוגעת בפרטיותם ובהנאתם מקניינם, משבנו המשיבים בנייה רחבה וגבוהה מבטון תוך חריגה מהמותר ובקוו ביניין 0 או קרוב לכך, המשקיפה ישירות אל תוך בית המבקשים וחצרם ויוצרת צפיפות רבה, מטרדים, הפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין, ופוגעת באור השמש, האויר, בחזות האחידה ובערך רכושם.
...
הצדדים ורקע לבקשה
ביום 10.5.18 הגישו המבקשים, הבעלים הרשומים של מחצית הזכויות במקרקעין הידועים כגוש 10009 חלקה 393, ברחוב השח"ל 3 בחדרה (המקרקעין) את הבקשה למתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד נשוא החלטתי זו.
הבקשה הוגשה כנגד 6 משיבים:
המשיבים 1- 2 הם הבעלים הרשומים של המחצית השנייה של המקרקעין.
בענייננו, שוכנעתי, ואף הוצגו ראיות לכאורה, המוכיחות כי אי מתן הצו, ולו כנגד המשיבים 1-3 עלול ליצור עובדה מוגמרת בשטח, להרחיב את היקף חריגות הבנייה במקרקעין, ולהקשות על הריסת הבנייה הלא חוקית ופינוי הדיירים שיאוכלסו במבנה.
כמו כן, בענייננו טרם הוגש כתב תביעה וסבורני כי בשלב זה, המבקשים אכן הציגו תשתית ראייתית לכאורית שיש בה די על מנת להקים להם עילת תביעה "שפניה אל" המשיבים ולמצער אל המשיבים 1-3.
עוד אציין, כי בבקשה התבקש "צו עשה המורה למשיבות שלא לאפשר את השימוש, האכלוס וכל בנייה". בהתאם לנוסח זה, בכל מקרה, דין הבקשה כנגד המשיבות להידחות, שכן משניתן צו מניעה כאמור כנגד המשיבים, הרי שבפועל, מבוקש צו עשה לפיו המשיבות יאכפו צו של בית משפט זה.
הבקשה, אם כן, מתקבלת בחלקה, במובן זה שניתן צו מניעה זמני כמפורט בבקשה, ביחס למשיבים 1 עד 3 בלבד.