הפניית העותרים להוראות סעיף 147(ו), מעבר לכך שהמדובר בהודעה שהוגשה לתיק בית המשפט מבלי לקבל היתר להגשתה וצודקים המשיבים בטענותיהם באשר להתנהלות בלתי ראוייה של העותרים בעיניין, אשר אף לא ביקשו היתר להגיש ההודעה, ואף צודקים בטענתם שמסגרת הדיון הנה הנטען בעתירה ואין מקום להעלאת טענות שונות ונוספות, הרי אין המדובר בהקלה כבעניינינו בהקשר להיתר בנייה למגרש ספציפי, אלא בהקלה המתייחסת לסעיף 147(ב) לגבי "תוכנית למגורים", ויש לקרוא ההגדרות הרלוואנטיות הן באשר למונח "תוכנית" ככלל בחוק הת כנון והבנייה והן ספציפית בהגדרת "תוכנית למגורים" בסעיף 147(ב) לחוק התיכנון והבנייה שהנו הסעיף אליו מפנה סעיף 147(ו).
לצורכי השוואה עיין בבג"ץ 315/73 אסעד טאנוס נ' הועדה המחוזית לתיכנון ולבניה, מחוז הצפון (20.2.1974), שם נדונה שאלת הפגם בהליך שנעשה לחידוש היתר בניה שפקע תוקפו, כאשר בית המשפט קבע כי חידוש היתר הבניה הנו עניין שבשיגרה ורק שינוי יסודי בבקשה, יפתח את הדיון מחדש.
כאמור בפסק דינה של כב' השופטת ארבל בעע"מ 3189/09 החברה להגנת הטבע נ' המועצה הארצית לתיכנון ובנייה [פורסם בנבו] (2.7.09), שם נפסק:
"באשר להפעלת ביקורת שיפוטית על החלטות גופי התיכנון הסטאטוטוריים הלכה ידועה היא כי ההתערבות תהיה מצומצמת. בית המשפט אינו יושב כערכאת ערעור על שיקוליה התכנוניים של רשות התיכנון הפועלת על פי דין (עע"ם 9156/05 גרידינגר נ' ראפ, [פורסם בנבו] פסקה 7 ...). לפיכך התערבותו של בית המשפט בשקול דעתן של רשויות התיכנון תיעשה בקיומן של עילות מובהקות כגון חריגה מסמכות, חוסר תום לב או חריגה קיצונית ממיתחם הסבירות (עע"ם 2418/05 מילגרום נ' הועדה המחוזית לתיכנון ובניה, מחוז ירושלים, [פורסם בנבו] פסקה 9 .. (להלן: עניין מילגרום)). דברים אלו מכוונים עצמם לטענות הנוגעות לתוכנן של החלטות מוסדות התיכנון והטעם לכך ברור. בית המשפט אינו מומחה מקצועי לבחינתם של שיקולים תיכנוניים צרופים, ולפיכך אין מקום כי הוא יתערב בהחלטות תכנוניות מובהקות, אלא במקרים חריגים כאמור (ראו עניין מילגרום, פסקה 10) ".
באשר להתנהלות העותרים אשר הגישו לתיק בית המשפט הודעות שונות ותגובות, גם מבלי שנדרשו לכך ומבלי לקבל הסכמת בית המשפט, נפנה לאמור ברע"א 5988/13 מנאל חמאיסי ואח' נ' מנאר ייעוץ כלכלי והשקעות בע"מ ואח' (9.10.13):
"ההליכים המשפטיים אינם "תכנית כבקשתך", ובעלי דין אינם יכולים ללהטט בהם כאוות נפשם, או לנהוג בהם "כחומר ביד היוצר".
לאור האמור לעיל, העתירה נדחית.
...
לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי בסיס להתערב בהחלטות וועדת הערר המחוזית חיפה בכל הקשור לדחיית עררם של שדה בערר 82/16 בעניין היתר הבנייה שניתן לאלגאוי.
כאמור בפסק דינה של כב' השופטת ארבל בעע"מ 3189/09 החברה להגנת הטבע נ' המועצה הארצית לתכנון ובנייה [פורסם בנבו] (2.7.09), שם נפסק:
"באשר להפעלת ביקורת שיפוטית על החלטות גופי התכנון הסטטוטוריים הלכה ידועה היא כי ההתערבות תהיה מצומצמת. בית המשפט אינו יושב כערכאת ערעור על שיקוליה התכנוניים של רשות התכנון הפועלת על פי דין (עע"ם 9156/05 גרידינגר נ' ראפ, [פורסם בנבו] פסקה 7 ...). לפיכך התערבותו של בית המשפט בשיקול דעתן של רשויות התכנון תיעשה בקיומן של עילות מובהקות כגון חריגה מסמכות, חוסר תום לב או חריגה קיצונית ממתחם הסבירות (עע"ם 2418/05 מילגרום נ' הוועדה המחוזית לתכנון ובניה, מחוז ירושלים, [פורסם בנבו] פסקה 9 .. (להלן: עניין מילגרום)). דברים אלו מכוונים עצמם לטענות הנוגעות לתוכנן של החלטות מוסדות התכנון והטעם לכך ברור. בית המשפט אינו מומחה מקצועי לבחינתם של שיקולים תכנוניים צרופים, ולפיכך אין מקום כי הוא יתערב בהחלטות תכנוניות מובהקות, אלא במקרים חריגים כאמור (ראו עניין מילגרום, פסקה 10) ".
באשר להתנהלות העותרים אשר הגישו לתיק בית המשפט הודעות שונות ותגובות, גם מבלי שנדרשו לכך ומבלי לקבל הסכמת בית המשפט, נפנה לאמור ברע"א 5988/13 מנאל חמאיסי ואח' נ' מנאר ייעוץ כלכלי והשקעות בע"מ ואח' (9.10.13):
"ההליכים המשפטיים אינם "תכנית כבקשתך", ובעלי דין אינם יכולים ללהטט בהם כאוות נפשם, או לנהוג בהם "כחומר ביד היוצר".
לאור האמור לעיל, העתירה נדחית.
העותרים ישלמו לכל אחד משלושת המשיבים, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪, לתשלום בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום במלא בפועל.