במהלך הנסיעה, חולקו תפקידים בין הנאשמים, וסוכם כי המערער 1 והמשיב ישתלטו על המתלונן ואילו המערערים 3 ו-4 ישתלטו על אישתו, ולאחר זאת "יכבלו ויקשרו אותם באמצעות האזיקים והמסקנטייפ".
בסמוך לשעה 11:30, היתקשר המערער 1 אל המתלונן ומסר לו בכזב כי יש לו עסק ארצי להתקנת מכונות מזל אוטומאטיות, שאותן הוא מתעתד להתקין בישוב כרמי יוסף.
למרות ההבדלים הקיימים בין השניים, סבור המערער 1, כי "פער של 3 שנים אינו מידתי ומהוה הפליה פסולה בין שני הנאשמים". נטען בנוסף, כי בית משפט קמא לא נתן משקל ראוי לפגיעתו של העונש במערער 1; לגילו הצעיר; לעובדה כי זוהי לו הסתבכותו היחידה בפלילים; לנטילת האחריות על ידו והבעת צער וחרטה על מעשיו; לנסיבותיו האישיות והמשפחתיות הקשות; ולפוטנציאל השיקומי הטמון בו.
בדיון בערעורו של המערער 1, חזרה באת כוחו, עו"ד שלומציון מנדלמן, על עקרי הטענות שהופיעו בהודעת העירעור, והוסיפה כי המערער 1 עושה מאמצי שקום ניכרים במסגרת מאסרו.
המערער 3 הוסיף וטען, כי שינוי סעיף העבירה והעובדה שנמחקה עבירת הניסיון לשוד, היו צריכים להוביל לקביעת מיתחם ענישה שונה, ולהטלת עונשים קלים, במידה רבה, על הנאשמים.
המערער 3 הישתלב בקבוצה טיפולית לשליטה בכעסים, והוא נטל חלק ב-4 מפגשים קבוצתיים, כאשר הוא צפוי להמשיך בפעילות זו לאחר חזרתה של עובדת סוציאלית הקשורה להליך זה, מחופשת לידה.
...
המסקנה המתבקשת היא כי אין בסיס להתערבות בעונשו.
כפי שנקבע בע"פ 2287/09 והבה נ' מדינת ישראל (25.1.2010):
"עקרון אחידות הענישה נגזר מעקרון שיוויון הנאשמים בפני החוק, שהוא כלל יסוד בתורת הענישה, ומורה כי על מצבים דומים מבחינת אופי העבירות והנסיבות האישיות של הנאשמים ראוי להחיל, במידת האפשר, שיקולי ענישה דומים... משמעות הכלל היא שמקום בו מורשעים שניים בביצוע עבירה בצוותא-חדא, אחריותם המשותפת תבוא בעיקרון לידי ביטוי בעונש דומה שיוטל עליהם" (שם, בפסקה 11, וראו גם, ע"פ 9792/06 חמוד נ' מדינת ישראל (1.4.2007); ע"פ 9937/01 חורב נ' מדינת ישראל, פ"ד נ"ח(6), 738, 752 (2004)).
סוף דבר, אציע לחבריי לדחות את ערעורי המערערים ולקבל את ערעורה של המדינה באופן שעונשו של המשיב יעמוד על 15 חודשי מאסר, בניכוי ימי מעצרו, חלף תקופת המאסר בעבודות שירות שהושתה עליו.