מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חקירת תאונת דרכים על ידי חוקרי ביטוח

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 997/16 לפני: כבוד השופט צ' זילברטל המבקש: פלוני נ ג ד המשיבה: מנורה - חברה לביטוח בע"מ בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת בתיק ע"א 12332-10-15 שניתן ביום 26.1.2016 על ידי כב' הנשיא ד"ר א' אברהם וכב' השופטים א' קולה וד' צרפתי בשם המבקש: עו"ד מועין שיבלי החלטה
בית משפט השלום נתן אמון בגירסתו של המבקש אודות אופן היתרחשות הארוע, תוך שקבע כי אין בסתירות השונות בין הגרסאות שמסר בחקירה אודות הארוע אשר בוצעה על-ידי חוקר ביטוח ובעת מתן עדותו, כדי לפגוע באמינותו של המבקש.
משכך, נקבע כי הארוע מהוה "תאונת דרכים" כהגדרתה בסעיף 1 לחוק הפיצויים, וזאת לאחר שנקבע כי נתקיימו ארבעת התנאים שנקבעו בפסיקה על-מנת שהארוע ייחשב "תיקון דרך" - התיקון היתרחש במהלך הנסיעה; התיקון היה נידרש עקב ארוע פיתאומי; אין מדובר בתקלה אשר מצריכה טפול על-ידי איש מיקצוע; והתיקון התבצע בכלי הרכב עצמו.
...
דיון והכרעה לאחר העיון בבקשה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, אף בלי להידרש לתגובת המשיבה.
נוכח האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לאחר התאונה נחקרו נסיבותיה על ידי הנתבעת, ולאחר טפול ממושך נדחתה תביעתם של התובעים לשיפוי נזקיהם (בהודעה מאוגוסט 2017).
הנתבעת טענה כי בעקבות חקירת חוקר תאונות דרכים מטעמה מצאה לדחות את תביעת התובעים.
), וכן, כי "ניתן להבחין בפגיעה במכסה תא המטען [של רכב צד ג'], אשר ממוקמת בנקודה גבוהה, זאת בהשוואה למיקום הנזקים שניצפו בחלקו הקידמי של כלי רכב המבוטח". מתמונות הנזקים לרכב התובעים מציין החוקר שהנזקים ניצפו "בחלקו הקידמי התחתון" (ס' ג.10.
...
אף שלא מצאתי כי בטענה בדבר הפגיעה בחלקו הקדמי שלרכב צד ג' יש כדי לפגום בגרסת התובעים, כאמור לעיל, אולם הטענה בדבר הבדלי הגבהים בין כלי הרכב מבהירה מדוע עלו אצל הנתבעת החשדות בדבר התביעה שהוגשה לה. לא שוכנעתי, עם זאת, כי ספקות אלו עולים כדי הרמת הנטל המוטל על הנתבעת, המבקשת להסתמך על טענת המרמה – זאת הן נוכח ההמנעות מהזימון לעדות של נהג רכב צד ג', כאמור, והן לאור התכנות הסברו של נהג רכב התובעים באשר לנסיבות התאונה (וכאשר העיד שלא הבחין בסכנה ולא בלם מבעוד מועד אין לייחס משקל לטענה, הנכונה בדרך כלל, כי הרכב הפוגע היה צפוי "לרדת" בעקבות הבלימה ומשכך לפגוע ברכב הנפגע במקום נמוך יותר מכפי שנפגע בפועל).
התוצאה היא כי מצאתי לקבל את התביעה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים את הנזקים שפורטו בחוות הדעת בסך 29,121 ₪, בצירוף אגרת בית המשפט והוצאות משפט בסך 600 ₪ נוספים – ובסה"כ 29,721 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

פתח דבר מונחת בפני בקשת הנתבעות להורות על חשיפת דו"ח חוקר התובעת אשר הוכן במסגרתה של תביעה זו על פי זכותה של התובעת לתחלוף מתוקף סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א 1981 בעקבות נזקים שנגרמו למשאית מבוטחת התובעת בתאונת דרכים שהתרחשה ביום 25.10.17 בין משאית מבוטח התובעת, לבין טרקטור שהיה בבעלות הנתבעת 1- חברת שיבלי עם הגולן בע"מ, ואשר בוטח בעת הרלוואנטית על ידי הנתבעת 2 בי היתר בגין ניזקי צד ג'.
בהקשר אעיר גם כי אין לראות בחקירה שיועדה לבדיקת אמינות המבוטח בנוגע לסיכון שהיתממש בפועל, בתור חקירה שהוכנה במהלך שגרת עיסוקה של התובעת, שכן גם זו עשויה לבוא בגדר מיסמך שהוכן לקראת משפט, וזאת כאשר החקירה הובילה לשלילת הכסוי הבטוחי מאת המבוטח ובתור שכך גם צפי לתביעה עתידית של המבוטח כנגד חברת הביטוח, כך שדי לצורך העניין באפשרות פוטנציאלית בלבד שדו"ח חקירה אשר יועד לשם בחינת מצבה המשפטי של חברת הביטוח בעקבות ארוע תאונתי קיים, בכדי שזה ישמש בתור מיסמך שיועד לקראת תביעה עתידית של חברת הביטוח כנגד צד ג' או כנגדה, בכדי שזה יחסה תחת אי גילויו לאחר, כפי נקבע הדבר בעיניין פלוני: " [..] כאשר חברת ביטוח מעסיקה חוקרים מטעמה לברר נסיבות תאונה, הרי שהדבר נעשה כצפי להליך משפטי על מנת לבחון את מהימנות גירסתו של המבוטח. זאת, להבדיל, משמאי שנשלח על ידי חברת הביטוח, שאז ההנחה הראשונית היא כי הדבר נעשה על מנת להעריך את הנזק לצורך תשלום תגמולי הביטוח"[.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הנתבעות מזה וטענות התובעת מזה, מצאתי כי יש טעם בעמדת התובעת בדבר חיסיון דו"ח החקירה מטעמה, שמשמעותו איסור גורף לעשות בו שימוש ראייתי מצדה ומנגד אי חשיפתו בפני הנתבעות ואבאר: אכן יש הצדק בעמדת הנתבעות בדבר כלל היסוד העומד מאחורי ניהול ההליך האזרחי בקלפים פתוחים, אלא שלכל כלל יש יוצא מהכלל, והנמנה על כך הוא חסיונו של מסמך שנערך לקראת משפט ובפרט שתהא זו מטרתו העיקרית או הדומיננטית של המסמך, כפי שהטיב לבטא זאת כ"ה הנשיא (בתוארו דאז) אהרון ברק ברע"א 1412/94 הסתדרות מדיצינית הדסה עין – כרם נ' ע' גלעד ואח' פ"ד מט, 523: "נראה לנו כי אין די בכך שאחת המטרות המשניות שעמדו ביסוד הכנת המסמך היא הצפי של ההליך המשפטי. לדעתנו, תנאי לתחולת החיסיון הינו כי המטרה העיקרית או הדומיננטית בהכנתו הייתה ההכנה לקראת משפט. בכך מושג איזון ראוי בין עיקרון הגילוי לחריגיו". השאלה העומדת על הפרק במסגרת בקשה זו הינה, האם ניתן לראות בדו"ח חקירה שהוכן על ידי חוקר ביטוח של התובעת לבירור נסיבות התאונה, בתור מסמך שהוכן לקראת משפט, אף שבעת שנערכה החקירה (14.12.17) טרם הוגשה תביעה זו, כל שכן התביעה שכנגד, ואם כך הדבר שמא לפי מהות הדו"ח, ניתן לקבוע כי זה חסין בפני הנתבעות, אם לאו.
יוצא אפוא כי במקרה זה חוסה דו"ח החקירה של התובעת תחת חיסיון מסמך שאין התובעת מחד רשאית לעשות בו שימוש ראייתי, ומאידך רשאית היא שלא לגלותו.
הבקשה אפוא נדחית ומשלא התבקשתי לכך, איני עושה צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

התובע נחקר גם על ידי חוקר הביטוח הלאומי ביום 8.7.2018.
אשר על כן אני קובע כי התובע הוכיח את התאונה וכי מדובר בתאונת דרכים על פי חוק הפלת"ד. הנזק: הנכות הרפואית: ד"ר יחזקאל טיטיון אשר מונה כמומחה אורתופד מטעם בית המשפט, קבע כי בגין התאונה הנדונה נותרו בתובע שתי נכויות: 10% נכות בגין השבר בפטישון החצוני בקרסול שמאל ועוד 5% נכות בגין הצלקת הניתוחית שנותרה בו והיא "מכערת ומכאיבה". עוד קבע המומחה כי בבדיקתו מצא מיגבלה בתנועה וחוסר יציבות פונקציונלית.
...
לא שוכנעתי כי בנסיבות העניין יש לזקוף לחובת הנתבעת את התמשכות ההליך באופן המחייב את בית המשפט לפסוק לחובתה הוצאות.
תביעתו של התובע נדחתה וכבעל עסק מקובלת עלי טענת הנתבעת כי ביקשה לברר האם עשה כל המוטל עליו בדין כדי שהמל"ל יכיר בתביעתו.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים בתמצית טענות התובע לטענת התובע, מר בובליל אבישי (להלן: "התובע"), ביום 02.07.2017 היה התובע מעורב בתאונת דרכים (להלן: "התאונה") עת נהג ברכב בבעלות חברו, מר יוסף ביטן, המבוטח בביטוח צד ג' על ידי חברת הביטוח "הפניקס". במועדים הרלוואנטיים, היה הרכב הפוגע מבוטח בביטוח צד ג' על ידי חברת הביטוח "איילון". במסגרת תביעת ניזקי רכוש אשר הגישה חברת הביטוח הפניקס נגד חברת הביטוח איילון, נחקר המקרה, לבקשת חברת הביטוח איילון, על ידי "יממ"ח" באמצעות הנתבע, מר עזיז מחמוד אבו רג'ב, חוקר פרטי, בעלים של עסק המכונה "יממ"ח חקירות ובילוש" (להלן: "הנתבע").
...
לטענת התובע, במסגרת חקירתו פנה הנתבע בתכתובות מייל לחברות הביטוח הפניקס ואיילון וטען בפניהן טענות נגד התובע העולות כדי לשון הרע, כמפורט להלן: ביום 03.11.2017 פנה הנתבע לגב' אתי בכר, נציגת חברת הביטוח הפניקס ומכותבים נוספים במייל ועדכן אותה כי: "אתי שלום רב, רכב זה מבוטח בחברתכם, לרכב הנ"ל אירוע מיום 02.07.2017 אשר נחקר על ידי עבור איילון חברה לביטוח. עולה שרכב זה בשימוש בובליל אבישי שמוכר לנו היטב בתיקים רבים אשר ערכתי עבור חברתכם. לדעתי יש לבטל את פוליסת הביטוח, לפני שתהיה מכה רצינית לרכב". ביום 05.11.2017 פנה הנתבע פעם נוספת לגב' בכר ומכותבים נוספים במייל וציין כי: "הדוח לא מוכן, לא נראה לי שמדובר באירוע מבוים אלא אירוע אמיתי כנראה. יחד עם זאת מדובר במבוטח שכבר נחקר על ידנו בעבר, ולא מזמן נחקר גם ע"י להב 433". התובע טען כי מעולם לא נחקר על ידי להב 433, וכי אין לו עבר של תאונות דרכים מרובות או חקירות על ידי חוקרי ביטוח.
כמו כן, בהתחשב במסקנה לעיל לפיה הנתבע הפר את חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 וכי לא עומדות לו ההגנות הקבועות בחוק, אין ביתר הטענות שהועלו כדי לשנות ממסקנתי זו ומגובה הפיצוי לו זכאי התובע.
סוף דבר נוכח האמור הנני מורה כדלקמן: הנתבע ישלם לתובע סך של 15,000 ₪.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו