לאחר הגשת תצהירי העדות הראשית מטעם הצדדים, ובהמלצתי, הסכימו הצדדים למתן פסק דין מנומק על יסוד החומר הקיים בתיק, ללא חקירת עדים.
סיכומי התובעים
בסיכומיהם, טענו התובעים כי, בבסיס התיק דנן, אין מחלוקת בין הצדדים ביחס למקור האש.
לשיטתם של התובעים, מתיק המישטרה עולה כי מר עובד "מודה" שאותו סיכסוך שקדם לארוע הוא זה שגרם לו.
התובעים מבקשים לעשות שימוש בסעיף 39 לפקודת הנזיקין, ובעניינו הם משליכים את יהבם על ההלכה הפסוקה שנקבעה בפסק הדין שניתן בע"א 4473/93 יער זאב בע"מ נ' הסנה (9.9.1996) (להלן: "עניין יער זאב").
...
לא מצאתי באמור בחוות הדעת לעניין אפשרות קיומו של חומר נפיץ ברכב כדי להצדיק שינוי המסקנה הנ"ל, זאת מן הטעם הפשוט שלפיו לא הובאה ראיה ו/או בדל ראיה לכך שמדובר שחומר שהונח ברכב עובר למועד הצתת ובנסיבות העניין ואף לנוכח האמור בהודעותיו הנ"ל של עובד במשטרה, אין לשלול את האפשרות לכך שאותו חומר הונח ברכב על ידי אותו גורם שהצית את הרכב בזדון.
אף שהדברים נאמרים מעבר לנדרש כאמור, נוכח המסקנה שהגעתי אליה כאמור, אציין כי גם אם הייתי מגיעה לתוצאה אחרת שלפיה עובד היה אמור לצפות את התממשות הסיכון שבהצתה, לא הרי חשד ממשי ויכולת צפייה של התממשות הנזק כאפשרות קרובה וכמעט וודאית, כחשד ערטיאלי ומוטל בספק להתממשות הסיכון.
סוף דבר
על יסוד האמור לעיל ולאור כל המקובץ הריני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעות יחד סכום כולל של 10,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד.
הסכום הנ"ל ישולמו על ידי התובעים לנתבעות תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לתובעים, באמצעות באי כוחם, אחרת – ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד תשלומו המלא בפועל.