כמו כן, החברה ביקשה לבחון רכישת נכסי נדל"ן מניבים בארץ ובחו"ל; באותה עת אביו גם שקל להתפתח לתחום מתן ייעוץ חצוני בתחום הנדל"ן והמימון לחברות אחרות.
באשר להקף עבודתו העיד המערער בתצהירו כי עבד בהקף של כחצי משרה, ארבע שעות ביום, וכי החברה הייתה מעסיקה יועץ חצוני בשכר ככל שלא היה עובד בחברה; תמורת עבודתו שולם לו שכר שממנו נוכו נכויי חובה – מס הכנסה וביטוח לאומי; עבודתו בחברה הייתה עבודתו היחידה אותה עת.
באשר לנסיבות סיום עבודתו העיד המערער בתצהירו כי במהלך שנת 2017 החברה מימשה חלק מנכסיה, ובמקביל הופחת המינוף החצוני של החברה באופן משמעותי בתחום המימוני, ותחום הייעוץ החצוני לא התפתח כמצופה.
כמו כן, קיימת אי התאמה בין דבריו לחוקר המוסד (שלפיהם עבד בממוצע 3 – 4 שעות ביום) והאמור בתצהירו, שלפיו עבד בהקף של חצי משרה ארבע שעות ביום כימעט בכל יום לבין עדותו בחקירה נגדית, שלפיה מתכונת עבודתו הייתה בין 4 ל- 5 שעות עבודה ביום ממשרדי החברה.
בהקשר זה ציין בית הדין האיזורי כי בעוד שבעדותו טען המערער כי קיבל מקרר וטלפון סלולרי כנגד זכויותיו הסוציאליות, בטופס התביעה לדמי אבטלה כתב כי לא שולמו לו פצויי פיטורים בשל "סעיף 14", ובחקירתו הנגדית כשנשאל על כך השיב כי מדובר בטעות, מבלי שסיפק כל הסבר.
המערער לא נחקר על הפגישות, וממילא לא הוברר אם ניתן היה להעיד את מושאי הפגישה או את הסיבה לאי העדתם; אין לייחס משקל לאי הצגת ראיות חיצוניות, נוכח העובדה שהמערער כלל לא נחקר על פגישותיו; בית הדין לא נתן משקל לעובדה כי משכורתו של המערער מעבודתו בחברה הייתה הכנסתו היחידה, ואין זה סביר כי במשך תקופה בת שנה וחצי עסק בעזרה משפחתית ללא שכר; מהעובדה שהמערער הועסק במשרה חלקית, וכי הייתה גמישות בהקף שעות העבודה היומי ומקום ביצוע העבודה, וכי לא היו דוחות נוכחות, לא ניתן להסיק כי לא היתקיימו יחסי עבודה.
...
הכרעה
לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל חומר התיק הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
בנסיבות אלה, החסר הראייתי - עדות של גורמים בשיכון ובינוי על מהות ההתקשרות עם החברה ופעילותו של המערער במסגרת עבודתו בחברה אל מול שיכון ובינוי – יכול להוביל גם למסקנה כי המערער לא הוכיח כי נתן שירותי ייעוץ לשיכון ובינוי במסגרת עבודתו בחברה.
כללו של דבר: לאור כל האמור לעיל, לא מצאנו מקום להתערב בקביעתו העובדתית של בית הדין האזורי, המבוססת על התרשמותו הבלתי אמצעי מעדות המערער ואביו והראיות שהיו לפניו, כמו גם על העדויות והראיות שלא הובאו לפניו, שלפיה המערער לא הוכיח קיומם של יחסי עבודה בינו לבין החברה, וכפועל יוצא מכך לא צבר תקופת אכשרה הנדרשת לצורך תשלום דמי אבטלה.
המערער ישלם למוסד שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום.