בעקרי הטיעון מטעמה היפנתה המדינה הן לכתב התביעה והן לתגובת המערער לבקשה לדחיית התביעה על הסף וטענה כי בסעיף 9 לתגובה נטען במפורש כי המערער מייחס לרשם ההוצאה לפועל רשלנות רבתי ומכאן שלמדינה מיוחסת אחריות שילוחית למעשיו ואולם בסעיף 10 (שאף הודגש בקוו תחתון ) נאמר במפורש כי:
" חשוב לא פחות: לשיטתנו (ראה סעיף 8.1. לכתב התביעה) למדינה אחריות שילוחית במקרה דנן לפעולותיו של הנתבע 2 (כונס הנכסים) , אשר בודאי שאינו נהנה מחסינות לפי סעיף 8 לפקודת הנזיקין או סעיף 73 לחוק ההוצל"פ" (ההדגשה במקור)
ובהמשך אף נאמר כי:
"האחריות השילוחית מתבססת על כך שמשעה שמונה הנתבע 2 לכונס נכסים על ידי ראש ההוצל"פ, הרי שהוא ידו הארוכה של ראש ההוצל"פ , וברי כי השולח אחראי גם לפעולותיו של "שלוח מטעם שלוח". אין חולק כי גם המצדדים בחסינות רחבה של המדינה למעשי בעלי תפקידים שפוטיים או שלוחיהם, אפילו הם לא יכירו במתן חסינות למי שפעל בזדון וביודעין ובמרמה – והרי זהו המצב שבפנינו (ככל שכמובן נצליח להוכיחו לפי הנטלים הנדרשים).
בשנת 2001, בספרה של ד"ר דפנה אבניאלי "חסינות אישי ציבור", תשס"ב-2001, עמ' 243, היא מתייחסת לנושא ומציעה לראות בחסינות כמהותית ולא כדיונית, וראו אף את ספרם של המחברים ג. טדסקי, י. אנגלרד, א ברק ומ. חשין, "דיני הנזיקין - תורת הנזיקין הכללית", מהדורה שניה, 1976, עמ' 392.
לא ראיתי בטיעוניה של המדינה טענה לגבי כך שהחסינות שמוענקת על פי סעיף 73א לחוק ההוצל"פ (או סעיף 8 לפקודת הנזיקין) מוענקת גם לכונסי נכסים ואף לא ראיתי את הטענה לפיה יש זהות בין עוולות שמבצע כונס הנכסים לבין עוולות שמבצע רשם ההוצל"פ או שאחת חוסה תחת כנפי השניה או שהחסינות לגבי עוולה מסוג אחד מחייבת את המסקנה בדבר קיומה של חסינות גם לגבי הסוג השני.
...
התביעה לגבי אחריות של המדינה למעשים או למחדלים נטענים של רשם ההוצל"פ סולקה על הסף כדין, אין מקום לברר את שאלת רשלנותו או היקפה, ולגבי נושא זה - יש לדחות את הערעור.
החלטתי להצטרף לדעתן של חברותי בעניין זה, כאשר מניחה אני כי בפתח הדיון, יידרש פירוט מלא למה הכוונה בטענות אלו, ובהתאם ייקבעו ההליכים בהמשך - בין לבירור עובדתי ובין למתן פסק דין, ככל שהטענות יהיו משפטיות בלבד.
ש. שטמר, שופטת
[אב"ד]
לפיכך הוחלט כדעתן של השופטות ש' שטמר –אב"ד ות' נאות-פרי לאשר את פסק דינו של בית משפט קמא ככל שהוא מתייחס לאחריות המדינה בגין מעשיו או מחדליו של כב' הרשם, ולקבל את הערעור, ככל שהוא מתייחס לאחריות המדינה למעשי הכונס, כך שהתיק יוחזר לבית משפט קמא לדון אך ורק בסוגיה זו.
בהתחשב בתוצאות החלטנו שלא לחייב בהוצאות.