כמו כן, לא ניתנה לתובע היזדמנות הוגנת להשמיע טענותיו טרם הפיטורים או להיות מיוצג בהליך.
על כן חלות הוראות הדין הכלליות בנושא פיטורים ושימוע לפני פיטורים, שעיקרן מתן היזדמנות נאותה לעובד להשמיע את טענותיו בנושא הפיטורים (ע"ע (ארצי) 1334/01 גוטרמן - המכללה האקדמית עמק יזרעאל, פד"ע לח 448 (2003)).
בשעה 15:09 נשלח אל התובע מכתב פיטורים באמצעות הדוא"ל של סמנכ"ל הנתבעת, נח. בשעה 15:02 קיבל התובע הודעות לפיהן נחסמה גישתו למחשבי הנתבעת ולכל מערכותיה.
...
ר' לעניין זה הנפסק בע"ע (ארצי) 25805-12-11 מדינת ישראל - חומש, 29.11.16:
"... ככלל, עת נפסקים פיצויים בגין הפרת נורמה מקובלת כגון פיטורים ללא שימוע, על בית הדין להתייחס לחומרת ההפרה כאשר עוגמת הנפש שנגרמה לעובד כתוצאה מאותו המעשה מהווה אחד המרכיבים לבחינת השפעת חומרת המעשה וממילא לפיצוי בגינו. איננו מתעלמים מכך שיתכנו מקרים שבהם יהא עובד זכאי לפיצוי בגין התנהלות שלא בתום לב אף שלא נגרמה לו עוגמת נפש רבה ולהיפך, ואולם, פסיקת פיצוי נוסף בגין עוגמת נפש, מהווה למעשה פיצוי כפול שכן הפיצוי בגין עוגמת הנפש אינה נגזרת מהפגיעה הממונית שנגרמה לעובד אלא מחומרת המעשה בשילוב חומרת הפגיעה באדם הספציפי.. שני אלה, כאמור שלובים זה בזה."
אשר לתביעה לפיצוי מכח סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה - 1965, דין התביעה ברכיב זה להידחות, וזאת כיוון שהתובע לא הוכיח זכאותו לקבלת סעד לפי חוק זה. לא הוכח פרסום אסור על פי הדין, ולא הוכחו יסודות עוולת לשון הרע.
מעבר לכך נוסיף כי גם לגופו של עניין דין התביעה ברכיב זה להידחות, וזאת כיוון שהתובע לא נימק את הטעם בגינו עילת הפיטורים הוכתמה בשיקולים זרים ומפלים על פי עילות ההפליה המנויות בסעיף 2 לחוק והסתפק בטענה כללית כי "הנתבעת הפלתה אותו לרעה על פני עובדים אחרים ללא מתן הסבר או נימוק" (סעיף 87 לסיכומי התובע).
סוף דבר – התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובע פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 15,000 ₪.