מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חניה כפולה אסורה בתקנות התעבורה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בעיניין זה העיד הן הנתבע 2 והן עד התובע כי: "הוא עמד בחניה כפולה, הוא חתם אותו ופגע בו. היו 3-4 מוניות ויש מקום ל 3-4 מוניות, הוא עמד צמוד לאחת המוניות". הנתבע 2, הן בעדותו והן בכתב הגנתו, אישר כי עקף את רכב התובע על מנת לעצור בצד הדרך לאסוף את פועליו: "היה נהג מונית, הוא עמד צמוד אליו, ואני עקפתי אותו לחלוטין לאסוף עובדים שאני עובד איתם..." בטרם החל הנתבע לעקוף את רכבו של התובע היה עליו לבחון האם הדרך פנויה במרחק אשר מאפשר לו להשלים את העקיפה מבלי להפריע ולסכן את יתר משתמשי הדרך.
בהתאם תקנה 47 (ד) לתקנות התעבורה, תשכ"א - 1961: "נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא". לא היתה מחלוקת כי העקיפה אותה ביצעה הנתבע 2, נעשתה לשם עצירה בצד הדרך לאיסוף אנשים, מקום העצירה המתוכנן היה בסמיכות לרמזור ושפת המדרכה בו היתה צבועה אדום – לבן.
משכך, הנתבע ביצע עקיפה על מנת לעצור לעלות נוסעים לרכבו, במקום שאינו מיועד לכך, מסוכן, מפריע לתנועה ואסור על פי חוק.
...
אני קובעת כממצא עובדתי כי בעת קרות התאונה רכבו של התובע היה במצב עמידה ולא בנסיעה.
משכך גרסתו של העד לאופן קרות התאונה מקובלת עלי והנה מספק את התיאור הנכון לאופן קרות התאונה ותוצאותיה וממילא משתלבת עם שורת ההיגיון והשכל הישר בנסיבות המקרה.
"יש והדרך שבה מנהל בעל דין את עניינו בבית המשפט הינה בעלת משמעות ראייתית, כאילו הייתה זו ראיה נסיבתית. כך ניתן להעניק משמעות ראייתית לאי הבאת ראיה, לאי השמעת עד... התנהגות כזו, בהעדר הסבר אמין וסביר, פועלת לחובתו של הנוקט בה באשר על פניה מתחייבת ממנה המסקנה שאילו הובאה הראיה או הושמע העד... היה בכך כדי לתמוך בגרסת היריב." ראה כב' השופט י. קדמי בספרו "על הראיות– הדין בראי הפסיקה" (דיונון, חלק ב') 917.
לאור האמור, אני קובעת כי האחריות לקרות התאונה מוטל על כתפי הנתבעים בשיעור של 80% ועל כתפי התובע ובשיעור של 20%- בגדר רשלנות תורמת.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נגד הנאשם הוגש כתב אישום מסוג בררת משפט, לפיו ב – 26.1.17 יום ה' בשבוע, הוא נהג ברכב ברחוב קדושי מצרים ביהוד ועצר את הרכב באופן שיש בו משום הפרעה לתנועה, בנגוד לתקנה 71 (1) לתקנות התעבורה תשכ"א – 1961.
אף לפי דעתה,מאחר והם עזבו את המקום לפי דרישתו של האחרון, הוא לא היה רשאי לרשום להם דו"ח. לאחר ששמעתי את הצדדים, כאשר אין מחלוקת ומוסכם על כולם כי רכב הנאשם אכן חנה בחנייה כפולה במקום אסור, אני קובע כי העבירה נעברה.
...
אף לפי דעתה,מאחר והם עזבו את המקום לפי דרישתו של האחרון, הוא לא היה רשאי לרשום להם דו"ח. לאחר ששמעתי את הצדדים, כאשר אין מחלוקת ומוסכם על כולם כי רכב הנאשם אכן חנה בחנייה כפולה במקום אסור, אני קובע כי העבירה נעברה.
סוף דבר, בהשעני על עדות השוטר – לו אני מאמין, כאשר הנאשם ועדת ההגנה אישרו בפה מלא, כי הם עמדו במקום בחנייה כפולה, אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

כמו כן, טוענת קרנית כי אין מדובר בחנייה אסורה שיצרה סיכון תעבורתי, עוד מפנה ב"כ קרנית אל ע"א 10157/09 , הכשרת הישוב נ' משה דויד פטקין, פד"י סד (1) 272, (להלן: "פס"ד פטקין"), אשר שם צוין ע"י ביהמ"ש כדלקמן: "שהרי "פגיעה" – פגיעת רכב – הכוונה "פגיעתו" של הולך רגל ברכב חונה לאו פגיעה היא ברכב חונה.
סבורני, כי נטל הראיה עובר לנתבעים לשכנע את ביהמ"ש כי על אף החנייה הכפולה לא היה בכך סיכון תעבורתי, ואולם כאמור הנתבעים אף לא ניסו להוכיח טענה זו שכן לכל אורך הדרך דבקו בגירסתם כי לא היה כל רכב מעורב בארוע.
ואולם, אין להסתמך באופן בלעדי על תקנות התעבורה לעניין הקביעה כי החנייה גרמה לסיכון תחבורתי.
...
צדדי ג' 2-3 הורי נתבע 1 שלא הוכחה מעורבותם באירוע התאונה או הקשר שלהם לרכב הנדון, דין התביעה נגדם להידחות.
ב"כ התובעת לא חלק על כך, ולפיכך סכום הפיצוי הינו: 121,000 ₪ 5,996 ₪ - _____________ סך הכל 115,004 ₪, ובמעוגל 115,000 ₪ סוף דבר: הנתבעים ישלמו לתובעת סך של 115,000 ₪, בתוספת שכ"ט כדין ובתוספת החזר אגרה.
ההודעות נדחות נגד צדדי ג' 2+3.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לאחר ששקלתי טענות הצדדים ובדקתי מעשיהם ומחדליהם על רקע הוראות הדין הרלוואנטיות ולאור האמור לעיל, אני קובעת כי דין שתי התביעות להיתקבל בחלקן, וזאת מהנימוקים הבאים: שני הנהגים אחראים, כל אחד ברמה אחרת לארוע התאונה, באשר שניהם הפרו את חובת הזהירות החלה עליהם: הנתבע חנה בחניה כפולה האסורה ע"פ תקנה 72(א), תקנה 75 ותקנה 21 לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (חובת הזהירות הכללית), כפי שיפורט להלן, באופן שיצר סיכון לעצמו ולאחרים, כפי שאמנם קרה.
...
בתביעה העיקרית אני מורה כי הנתבעים יחד ולחוד ישלמו לתובע סך של 509 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום.
כמו כן, לאור תוצאות הפוליגרף, ישלם התובע העיקרי לחברת הביטוח "הכשרה" נתבעת 2, את הוצאות הפוליגרף, בסך 2,800 ₪, שהוציא הנתבע בתוך 60 יום מיום קבלת פסק הדין.
כפי שהובהר לעיל, לעניין ראשי הנזק הנוספים שנתבעו בתביעה שכנגד, הנני קובעת כי לא הוכחו באמצעות אסמכתאות ו/מסמכים נדרשים ועל כן אינם נכללים במסגרת סכום הפיצוי הסופי.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 23.1.2023 הוגשו נגד הנאשם שלושה כתבי אישום, בעקבות בקשתו להשפט, בגין שלוש הודעות תשלום קנס שנרשמו לחובתו, בכך שבשני מועדים שונים המפורטים להלן, השתמש שלא כדין בנתיב נסיעה אשר יועד וסומן בתמרור כנתיב תחבורה ציבורית ולפיכך יוחסו לו שתי עבירות לפי תקנה 22(א) לתקנות התעבורה התשכ"א – 1961 (להלן-התקנות או תקנות התעבורה) ובמועד נוסף, העמיד/החנה את רכבו בצד רכב אחר העומד או חונה בצדו של הרחוב (חניה כפולה) ולפיכך יוחסה לו עבירה לפי סעיף 6(ד)(10) לחוק עזר לתל-אביב-יפו (העמדת רכב וחנייתו) התשמ"ד – 1983 (להלן – החוק).
בחקירתו הנגדית השיב לשאלת הנאשם כי אינו זוכר את פרטי השיחה ביניהם אך ייתכן שאמר לו למצוא חנייה מוסדרת, שכן בצמוד יש חניון וכי רשם לו את הדו"ח, לאחר שהסביר לו כי אסור לעמוד באמצע נתיב נסיעה שכן זה גורם להפרעה (שם, עמ' 9 ש' 27 – עמ' 10 ש' 5).
...
באשר לטענה כי ההזמנות למשפט שקיבל אינן מהוות כתבי אישום, הרי שדינה של טענה זו להידחות.
באשר לטענה כי המאשימה צירפה אישומים בניגוד לסעיף 86 לחסד"פ, גם דינה של טענה זו להידחות.
על יסוד האמור לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בשלושת כתבי האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו